طرز تهیه کنافه
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه کنافه ، دسر ترکی بسیار خوشمزه و پرطرفدار آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
کنافه یا کونفه یک دسر خوشمزه و شیرین است که در ترکیه و کشورهای عربی بسیار محبوب است. این شیرینی با رشته کادایف و پنیر درست میشود. در ترکیه کنافه را همراه سرشیر یا بستنی سنتی ترکیه و یک استکان شیر یا قهوه و چای میل میکنند. کنافه در رستورانهای ترکیهای ایران هم سرو میشود ولی اگر دوست داشته باشید میتوانید آن را در خانه هم درست کنید و از طعم خوب آن لذت ببرید.
مواد لازم
- رشتهی کادایف: ۲۵۰ گرم
- پنیر موزارلا بدون نمک: ۲۵۰ گرم
- کره: ۱۵۰ گرم
- مغز پسته یا گردو: به میزان لازم
مواد لازم برا تهیه شربت
- گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
- آب لیمو یک قاشق چایخوری
- آب: ۱.۵ پیمانه
- هل: ۲ عدد
- زعفران: نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه کنافه پنیری
ابتدا شکر و آب را روی حرارت متوسط گذاشته تا شکر حل شود سپس عسل و زعفران دم کرده را بریزید و مقداری خیلی کمی پر لیمو بهش اضافه کنید و روی حرارت هم زده و زمان می دهیم تا شربت خوب غلیظ شود سپس از روی حرارت برداشته و به دلخواه گلاب و یا هل اضافه کنید و کنار گذاشته تا خنک شود.
رشته های کادایف تازه را با غذاساز یا با یک چاقو تیز کمی خورد کنید (مثل سبزی) ریز ریز نکنید فقط در حد اینکه راحت با کره مخلوط شوند سپس، ته یه قالب ۲۳ سانتی رو با کره خوب چرب کنید. رشته های کادایف را با کره آب شده خوب مخلوط کنید تا حسابی چرب شوند، رشته های کادایف را دو قسمت کنید یه قسمت بریزید داخل ته قالب چرب شده و با لیوان خوب رشته ها را منسجم کنید هر چقدر منسجم تر شود کنافه بهتری بدست می آورید.
سپس پنیر موزارلا را روی رشته ریخته دقت کنید چند سانتی از قالب فاصله داشته باشد چون در هنگام پخت، پنیر آب شده و اطراف کنافه می سوزد سپس مغز گردو را روی پنیر ریخته و مابقی رشته ها را روی پنیر می ریزیم و خوب منسجم می کنیم.
فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید سپس کنافه را بمدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه قرار داده سپس از فر خارج کرده و شهد سرد را روی کنافه داغ بریزید تا خوب شربت جذب کنافه شود پس از ۲-۳ دقیقه قالب را برگردانید و با پودر پسته تزئین کرده و داغ داغ همراه با چای میل نمایید.
همچنین می توانید ظرف کنافه را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید و پس از پختن یک طرف کنافه آن را برگردانید تا طرف دیگر کنافه نیز برشته شود. در نهایت شربت غلیظ را روی آن بریزید و با پودر پسته تزیین نمایید.
نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه کنافه
- می توانید شهد غلیظ را جایگزین شیر عسل کنید.
- کنافه پنیری را اکثرا با بستنی سرو می کنند.
- می توانید کمی هل هم به مواد افزوده تا طعم شبیه تری به باقلوا پیدا کند.
-
نوعی از کنافه که در فلسطین تهیه می شود که در آن از پنیر (نابلسی) استفاده می کنند.