لیستی از خورشت های خوشمزه و متنوع فصل پاییز
هر فصل میوهها و سبزیجات خاص خود را دارد و جذابیت آشپزی برای هر فصل هم در این است که از میوهها و سبزیجات آن فصل استفاده کنیم. خورشتهای فصل پاییز هم از این قاعده مستثنی نیستند. شما میتوانید با میوهها و سبزیجات رنگارنگی فصل خزان خورشتهای خوشمزه در کنار پلوی زعفرانی یکی از غذاهای اصلی شما برای مناسبتهایی مثل شب یلدا باشند. در این مقاله، لیستی از خورشت های خوشمزه و متنوع فصل پاییز شامل دستورپخت ۶ خورشت پاییزی را میخوانید که میتوانند به سفره شما حال و هوای جذابی ببخشند.
لیست انواع خورشت
انواع خورشت آبدار پاییزی با محصولات کشاورزی پاییزی مثل به، کدو حلوایی و انار طبخ میشوند. به این ترتیب، خورشتهای پاییزی هم سرشار از فیبر، ویتامینها و مواد معدنی بسیاری هستند و هم به رژیم غذایی شما تنوع میبخشند. به همین دلیل، در این بخش، درباره ۶ خورشت پاییزی و دستور پخت آنها توضیح میدهیم.
خورشت به
خورشت به یکی از قدیمیترین خورشت های ایرانی است و در فصل پاییز در برنامه غذایی بسیاری از ایرانیان جا خوش کند.
مواد لازم خورشت به برای ۲ نفر
گوشت خورشتی | ۲۰۰ گرم |
به خرد شده | ۱۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
آبلیمو | ۱ قاشق چایخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | به میزان دلخواه |
نمک، فلفل، زردچوبه و پودر دارچین | به اندازه لازم |
روش پخت خورش به
برای پخت این خورشت پاییزی باید ابتدا پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید تا سبک و بلوری شود. سپس، گوشت خرد شده را به آن اضافه کنید. گوشت را با پیاز و ادویهها تفت دهید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، به آن چند لیوان آب اضافه کنید و اجازه بدهید بپزد. پس از حدود یک ساعت میوه به خرد شده که همراه با دارچین و آبلیمو تفت دادهاید را به قابلمه بیفزایید. در نهایت، وقتی آب خورشت غلیظ شد، به آن زعفران و شکر را اضافه کنید و اجازه بدهید تا خوب جا بیفتد.
خورش به و آلو
این غذا همان خورشت به است که به آن آلو خورشتی اضافه میکنند. برای پخت خورش پاییزی به و آلو باید نیم ساعت بعد از اضافه کردن به، آلو خورشتی که قبلاً خیس خورده را به قابلمه اضافه کنید. برای طبخ خورش به آلوی دو نفره علاوه بر مواد اولیهای که از آنها در دستورپخت خورش به نام بردیم، به ۵ تا ۶ آلوی خورشتی هم نیاز دارید. البته، در صورت تمایل میتوانید به آن حدود یکدوم لیوان لپه نیز اضافه کنید. برای این کار باید لپه خیس خورده را همراه با گوشت و پیاز تفت دهید. سایر مراحل پخت به همان ترتیبی است.
خورش آلو مسما
این خورشت خوشمزه و جذاب پاییزی را میتوانید در روزهای سردتر پاییز و زمستان نوش جان کنید.
مواد لازم خورش آلو مسما برای ۴ نفر
گوشت ران یا سینه مرغ | ۴ تا ۵ تکه |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
قیسی زردآلو | ۷ تا ۸ عدد |
آلو سیاه خورشتی | ۷ تا ۸ عدد |
زعفران دمکرده | به میزان دلخواه |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل | به اندازه لازم |
دستور پخت خورش پاییزی آلو مسما
مرغ مزهدار شده با زعفران را سرخ کنید و کنار بگذارید. سپس، پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید و به آن نمک، زردچوبه، فلفل و آلوها را که قبلاً خیس خورده را اضافه کنید. بعد از نرم شدن آلوها، رب را اضافه کنید و تفت دهید. وقتی رنگ رب باز شد هم مرغ سرخ شده را با چند لیوان آن درون قابلمه بریزید. در نهایت، با غلیظ شدن آب خورش این غذای پاییزی آماده سرو میشود.
خورش کدو حلوایی
این خورش فصل پاییز هم با در دسترسترین نوع صیفیجات پاییزی یعنی کدو حلوایی پخته میشود.
مواد لازم خورشت کدو حلوایی دو نفره
گوشت خورشتی | ۱۵۰ گرم |
کدو حلوایی خرد شده | ۲۵۰ گرم |
آلو خورشتی | ۴ تا ۵ عدد |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
سیر | ۱ حبه |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و ادویهها شامل زردچوبه، فلفل، ادویه کاری، پودر دارچین و پودر هل | به اندازه لازم |
زعفران دمکرده | به میزان دلخواه |
طرز تهیه خورشت کدو حلوایی
سیر و پیاز را تفت دهید و به آنها گوشت را اضافه کنید. بعد از تغییر رنگ گوشت هم ادویهها، زعفران و رب گوجه فرنگی را درون قابلمه بریزید. اجازه بدهید تا رنگ رب باز شود. سپس، چند لیوان به قابلمه بیفزایید. بعد از پخته شدن گوشت، کدو حلوایی که با کره تفت دادهاید را درون قابلمه بریزید. صبر کنید تا آب خورشت غلیظ شود. بعد از آن، این خورشت پاییزی را سرو کنید.
خورش گل کلم
معمولاً از گل کلم برای درست کردن ترشی یا انواع پیش غذای پاییزی استفاده میشود اما میتوانید از آن برای پخت خورشت گل کلم هم استفاده کنید.
مواد لازم خورش گل کلم برای ۵ نفر
گوشت خورشتی | ۵۰۰ گرم |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
گل کلم متوسط | ۱ عدد |
رب آلو | ۱.۵ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | به میزان دلخواه |
لپه | ۱ پیمانه |
رب گوجه فرنگی | ۱.۵ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری | به میزان لازم |
دستور پخت خورش گل کلم
پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید و به آن گوشت خرد شده بیفزایید. وقتی گوشت تغییر رنگ داد هم نوبت به ادویهها و لپه خیس خورده و بعد از آن، چند لیوان آب میرسد. در این فاصله که گوشت با آب میپزد، گل کلم خرد شده را با روغن سرخ کنید. رب گوجه فرنگی و آلو را هم جداگانه با روغن تفت دهید. ترکیب ربها و گل کلم را پس از یک ساعت به قابلمه اضافه کنید. پس از آن، اجازه بدهید تا خورشت با حرارت ملایم کاملاً بپزد و جا بیفتد.
خورش انار دانه مسما
این خورشت پاییزی یکی از غذاهای محلی گیلان است که در میان مردم ایران محبوبیت خاصی دارد.
مواد لازم خورش انار دانه مسما برای ۴ نفر
مرغ متوسط | ۱ عدد |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
رب انار | ۴ قاشق غذاخوری |
دانههای انار | ۱ لیوان |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | به میزان دلخواه |
نمک، زردچوبه و فلفل | به اندازه لازم |
طرز تهیه خورش پاییزی انار مسما
پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید تا سبک و بلوری شود. سپس، به آن نمک، زردچوبه، فلفل، رب انار و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. وقتی رنگ رب گوجه فرنگی باز شد، مرغ که خوب سرخ شده را همراه با یک لیوان آب به آن اضافه کنید. وقتی مرغ کاملاً مغز پخت شد، دانههای انار و زعفران را اضافه کنید. صبر کنید تا این خورشت گیلانی خوب جا بیفتد. سپس، آن را همراه با پلوی زعفرانی سرو کنید.
در فصل پاییز چه غذاهایی بخوریم
در فصل پاییز باید غذاهایی مانند خورشت های فصل پاییز، انواع آش و سوپ را میل کنید. این غذاها میتوانند رطوبت مورد نیاز بدنتان را تأمین کنند. علاوهبراین، وجود میوهها و سبزیجات پاییزی در این غذا سبب میشود که ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز شما در سرمای پاییزی تأمین شود. در نتیجه، سیستم ایمنی بدنتان قوی می شود و در مقابل بیماریهایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا مقاومت بیشتری خواهید داشت.
کلام آخر
خورشتهای پاییزی میتوانند انواع غذای پرسنلی شما باشند. این غذاهای درست شده از محصولات پاییزی مواد مغذی مورد نیاز بدن کارکنان شما تأمین خواهد شد و کمتر از گذشته شاهد غیبتهای آنها به دلیل بیماری خواهید بود. برای سفارش انواع غذای شرکتی هم میتوانید روی مامانپز حساب کنید.