یخنی مرغ
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه یخنی مرغ ، غذای مجلسی و لذیذ درگزی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید تا با این غذای پرطرفدار و خوشمزه بیشتر آشنا شوید.
یخنی یک نوع خورشت است که از مخلوط پیاز و گوشت ( گوشت مرغ , گوسفند ) تهیه می شود. در اصل چاشی اصلی این خورشت پیاز زیاد می باشد که گوشت ها در آن تفت میخورند و مانند خورشت های دیگر بهمراه برنج سرو می شود. فقط کافیست تا یکبار طعم این خورشت را بچشید بدون شک یکی از غذاهای مورد علاقه شما می شود.
اصلی ترین نکته در درست کردن خورشت یخنی طلایی رنگ شدن پیاز آن می باشد پس در هنگام پخت یخنی این نکته را فراموش نکنید چون اگر پیاز بطور کامل طلایی رنگ نشود خورشت شما شکل و شمایل جالبی به خود نخواهد گرفت.
مواد لازم برای پخت یخنی
- ۲ عدد سینه یا ران مرغ
- ۵ عدد پیاز خلالی شده
- نمک
- زردچوبه
- فلفل سیاه
- زعفران ( به دلخواه)
مراحل پخت یخنی مرغ
پیازها را به صورت خلالی خرد نمایید و آن ها را درون ظرفی مناسب به همراه مقداری روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند توجه داشته باشید که بهتر است پیازها کمی بیشتر طلایی شوند ولی نباید بسوزند.
وقتی پیاز کاراملی شد مرغ خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ تغییر رنگ دهد سپس مقداری زردچوبه و چند لیوان آبجوش با توجه به مقدار قابلمه به مرغ ها اضافه کنید و حرارت شعله را بسیار کم کنید و اجازه دهید خورش با حرارت پایین خوب پخته شود.
برای اینکه خورشت خوشمزه و لذیذی داشته باشید باید آب خورشت در حین پخت به خوبی گرفته شود ، ده دقیقه آخر پخت به خورشت نمک را اضافه کنید. این خورشت را همراه برنج زعفرانی به همراه زرشک ( به دلخواه) سرو کنید.