بهترین غذاهای رشت
به گزارش تاپ توریست: در این بخش با بهترین غذاهای رشت با شما خواهیم بود. برای آشنایی با غذای محلی و محبوب رشت در ادامه با ما همراه باشید.
رشت مرکز استان گیلان، یکی از شهرهای بی نهایت زیبا و پرطرفدار است. این شهر محبوب در خطه ای کاملا سبز از شمال ایران قرار دارد و هرچه از طبیعت زیبا، جاهای دیدنی بکر، جاده های رویایی و مناظر آن بگوییم کم است.
رشت و در کل استان گیلان علاوه بر این همه زیبایی غذاهای به شدت خوشمزه و لذیذی دارد. غذاهای رشت آنقدر تنوع دارد که به دلیل این تنوع و طعم بی نظیرشان به عنوان شهر خلاق غذا در یونسکو به گروه این شهرها پیوسته است. در ادامه ما به شما لیستی از بهترین غذاهای رشت را به شما معرفی خواهیم کرد.
معروف ترین غذاهای رشت
میرزا قاسمی رشتی
میرزا قاسمی از معروف ترین غذاهای شمالی است که خیلی ها در دیگر شهرهای ایران هم آن را درست می کنند. برای تهیه ی این غذا از بادمجان، گوجه فرنگی، سیر، تخم مرغ، ادویه و رب گوجه فرنگی استفاده می شود و چیزی که آن را خوش طعم می کند بادمجان های کبابی است. در سراسر ایران، شما می توانید میرزا قاسمی را در رستوران ها و خانه ها تهیه و طبخ کنید. این غذا هم با برنج و هم با نان سرو می شود.
مرغ ترش رشتی
برای تهیه مرغ ترش از گوشت مرغ، پیاز، سیر سبز، سبزی (جعفری، گشنیز، شوید و خالواش)، لپه، تخممرغ، روغن، آب نارنج، نمک و فلفل استفاده میکنند. مرغ را در روغن تفت میدهند تا طلایی شود. پیاز را در روغن تفت داده، سپس سبزی، سیر و آب نارنج را به آن اضافه میکنند. مرغ را درون قابلمه با لپه، نمک و فلفل نیم ساعت میپزند. تخممرغ را با کمی نمک ترکیب کرده و روی مرغ میریزند. در آخر نیز آب نارنج را به آن اضافه میکنند.
کباب ترش
کباب ترش از کباب های بسیار پرطرفدار بین مردم گیلان و مازندران است و برای تهیه آن می توان هم از گوشت گوساله و هم گوسفند استفاده کرد. برای تهیه این غذا پیاز و سیر و رب انار و گردوی خرد شده را به گوشت می افزایند و برای ترش تر شدن غذا از آب انار هم استفاده می کنند. گوشت مزه دار شده پس از کباب شدن با کته قالبی سرو می شود.
کته کباب رشتی
کته کباب یا پلوکباب رشتی یکی از غذاهای رایج و معروف استان گیلان به شمار می رود. گیلانی ها برای آماده کردن این غذای لذیذ از گوشت گوساله استفاده می کنند و برای مزه دار کردن، آن را در موادی همچون ماست، روغن زیتون و آب پیاز می خوابانند. گوشت در این مواد، حدود ۲۴ ساعت استراحت می کند و سپس آن را کباب می کنند.
شوید قرمه رشت
برای درست کردن شوید قرمه، شما به شوید تازه ی خرد شده، گوشت، روغن، پیاز، گوجه سبز، لوبیا قرمز و ادویه های معمول غذاهای دیگر، احتیاج دارید. پیاز را تفت داده و آن را با گوشت و ادویه ها تفت می دهیم و کمی آب به آن اضافه می کنیم تا خوب بپزد. پس از آن شوید خرد شده را کمی تفت می دهیم و به آن گوجه سبز و لوبیا را اضافه می کنیم و سپس به گوشت اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا به خوبی خورشت جا بیفتد.
خورش آلو مسما
برای تهیه خورش آلو مسما، این غذای خوشمزه شمالی، مرغ آب پز شده را به همراه پیاز سرخ شده ، رب و آلوی خیس داده شده ،درروغن و ادویه تفت می دهند. سپس ۲ لیوان آب مرغ، به مواد اضافه نموده و روی حرارت ملایم می گذارند تا به تدریج آب مرغ تبخیر شود . در پایان نیز غذا را با بادمجان وگوجه فرنگی سرخ شده، تزیین نموده و میل میکنند.
فسنجان رشتی
فسنجان یکی از غذاهای لذیذ است که نوع رشتی آن نیز بی نظیر است. برای تهیه این غذا از گوشت مرغابی یا خودکا (نوعی مرغابی کوچک)، مغز گردو، و رب ترشه انار استفاده میکنند. رب انار گیلان از انار جنگلی یا ترشه انار است که رنگ غذا را تقریبا سیاه می کند.
باقلاقاتق یا خورش باقلا
خورش باقلا قاتق از غذاهای ملی و از محبوب ترین غذاهای شمالی است که با لوبیا رشتی، شوید، سیر و تخم مرغ تهیه می شود و معمولا با برنج کته سرو می شود. برای تهیه این غذا اول سیر با شوید تفت داده می شود و بعد باقلا و آب به آن اضافه می شود تا خوب بپزد. بعد از پخته شدن باقلاها تخم مرغ ها را به غذا اضافه می کنیم.
اناربیج
اناربیج یا انارآویج یک غذای شمالی لذیذ دیگر است که شباهت بسیار زیادی به خورش فسنجان دارد. این غذای معروف گیلانی، در بیشتر رستوران های این استان سرو می شود؛ برای تهیه اناربیج یا همان خورش فسنجان شمالی به گردو، سبزی قورمه، آب غوره، رب انار، گوشت چرخ کرده، پیاز و نمک و فلفل به همراه زردچوبه نیاز است. این غذای خوشزه پس از طبخ کامل، رنگ سبز به خود گرفته و مزه نسبتا ترشی دارد.