طرز تهیه آش میوه
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه آش میوه ، خوشمزه و لذیذ آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
آش میوه یکی از آش های اصیل ایرانی می باشد که در شهرهایی مانند اردبیل، تبریز، همدان و زنجان تهیه می شود و بسیار خوشمزه و مقوی است. آش میوه ارزش غذایی بالایی دارد زیرا در آن انواع حبوبات و میوه های سبک وجود دارد. آش میوه می تواند یک پیش غذای بسیار خوشمزه برای مهمان ها باشد. شما می توانید در تمام فصل ها این آش خوشمزه را تهیه کنید. در این آش می توانید هم از میوه تازه و هم میوه خشک شده استفاده کنید. در ادامه با طرز تهیه آش میوه همراه ما باشید.
مواد لازم
- نخود ۱/۲پیمانه
- لوبیا چیتی ۱/۲پیمانه
- عدس ۱/۲پیمانه
- رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
- رشته آش ۱۵۰گرم
- برگ زردآلو ۱/۲پیمانه
- آلو زرد ۱/۲پیمانه
- آلو بخارا ۱/۲پیمانه
- آلو سیاه ۱/۲ پیمانه
- زغال اخته ۱ پیمانه
- آلبالو ۱ پیمانه
- لواشک ترش ۱۰۰گرم
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰گرم
- پیاز ۲ عدد
- نمک و زردچوبه به میزان لازم
- نعنا داغ، پیاز داغ به مقدار لازم برای تزئین
طرز تهیه
ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آبش را تعویض کنید تا نفخ آن ها گرفته شود، عدس را نیز بشورید و ۲ ساعت قبل از شروع خیس کنید سپس هر کدام از حبوبات را جداگانه بگذارید تا پخته شود و بعد میوه های خشک را نیز از چند ساعت قبل داخل آب ریخته تا نرم شوند.
در قابلمه بزرگی که قرار است پخت آش را انجام دهید کمی روغن ریخت و روی حرارت بگذارید تا داغ شود سپس پیاز را نگینی ریز خرد کنید به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و کمی طلایی شود سپس رب را اضافه کنید و تفت داده تا بوی خامی رب رفع شود.
در ادامه چند لیوان آب جوش داخل قابلمه ریخته وقتی شروع به قل زدن کردن میوه های خشک را داخل قابلمه ریخته تا نرم شوند سپس بعد از گذشت نیم ساعت حبوبات پخته شده را نیز اضافه کنید و روی حرارت متوسط بگذارید.
در ادامه پیاز باقی مانده را رنده ریز بزنید و با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید و کمی نمک و زردچوبه و فلفل سیاه بزنید و از مواد به اندازه فندوق برداشته و در دست خوب گرد کنید سپس داخل آش بریزید.
در ادامه لواشک و نمک را اضافه کنید و بگذارید همه مواد آش پخته شود دقت کنید نباید میوه ها آنقدر پخته شوند تا له شود و شکل ظاهری خود را از دست دهند.
در ادامه رشته ها به سه قسمت تقسیم کنید و داخل آش ریخته و بلافاصله هم بزنید تا رشته ها بهم نچسبند و بعد از افزودن رشته، آلبالو و زغال اخته را نیز بریزید و ۲۰ الی ۱۵ دقیقه زمان دهید تا آش جا افتاده و لعاب دار شود در انتها آش را با نعنا و پیاز داغ و میوه خشک تزئین کنید.نوش جان
نکات مهم تهیه آش میوه
* حبوبات را باید از شب قبل خیس کرد. چون هم باعث پخت سریع آنها میشود، هم برای جلوگیری از نفخ شکم موثر است.
* نیم ساعت قبل از افزودن میوههای خشک به آش میوه، آنها را در آب سرد بگذارید تا خیس بخورد.
* در طی پخت باید مرتب آش را هم زد تا ته نگیرد.