طرز تهیه فرنی شیره انگور

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه فرنی شیره انگور را خواهیم داشت. برای آشنایی با طرز تهیه این دسر مقوی و سنتی ایرانی با ما همراه باشید.

فرنی از دسرهای بسیار پرطرفدار در ایران، خاورمیانه و همچنین آسیای مرکزی است. البته ریشه‌های این دسر به هندوستان برمی‌گردد و آنطور که از شواهد پیداست، هندی‌ها اولین کسانی بودند که فرنی را تهیه کردند. برای سالم بودن این دسر به جای شکر، شیره انگور، شیره توت، شیره خرما و… استفاده می شود.

فرنی شیره انگور یکی از فرنی های بسیار خوشمزه و مقوی است که تهیه آن بسیار راحت است. دو ماده اولیه و اصلی فرنی آرد برنج و شیر است و به دلخواه مواد دیگر را به آن اضافه می‌کنند. در ادامه طرز تهیه فرنی شیره انگور خوشمزه و خانگی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه فرنی شیره انگور
طرز تهیه فرنی شیره انگور

مواد لازم

  • شیره انگور ۱۰۰ گرم
  • آرد برنج ۴ قاشق غذاخوری
  • شیر ۲ لیوان
  • گلاب ۱ قاشق غذاخوری
  • خلال پسته، بادام و یا انواع مغزها برای تزئین

طرز تهیه فرنی شیره انگور

برای تهیه فرنی شیره انگور مقوی و خانگی، ابتدا شیر و گلاب را درون قابلمه ای مناسب می ریزیم. سپس آرد برنج را داخل آنها الک می کنیم. شیره انگور (یا شیره دلخواه) را هم به مواد درون قابلمه اضافه می کنیم.

مواد را با همزن دستی خوب مخلوط می کنیم تا آرد درون شیر باز شود و تمامی مواد با هم ترکیب شوند. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و هم می زنیم تا به غلظت مناسب برسد. حواستان باشد که هم زدن را مداوم و روی حرارت ملایم انجام دهید و تا مواد ته نگیرد.

خواندن
طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی به سبک بازاری

در آخر و چند دقیقه مانده به پایان پخت گلاب را اضافه کرده و پس از اینکه مواد به غلظت دلخواه رسید، از روی حرارت برمیداریم و به دلخواه در ظرفی بزرگ یا ظرف های تک نفره می ریزیم. روی آن را هم با مغزهای دلخواه تزئین می کنیم.

اجازه می دهیم فرنی از داغی بیفتد و سپس آن را به مدت یک ساعت درون یخچال قرار می دهیم. بعد از خنک شدن این دسر خوشمزه و مقوی را سرو می کنیم.

چند نکته

  • می توانید به جای شیره انگور از شیره خرما یا توت نیز استفاده کنید.
  • برخی برای غلظت بیشتر علاوه بر آرد برنج ۲ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت نیز به مواد فرنی اضافه می کنند.
  • برای عطر بهتر، می توان علاوه بر گلاب مقداری عرق هل نیز به مواد فرنی اضافه کرد.
  • دقت کنید گلاب همیشه باید در انتها اضافه شود زیرا بو و عطر آن زود می پرد.
  • بعد از افزودن گلاب ۲ دقیقه مواد روی حرارت بماند.

مقالات بیشتر بخوانید: