طرز تهیه بورک بادمجان
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه بورک بادمجان ، یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
بورک بادمجان یکی از فینگرهای بسیار خوشمزه و لذیذ و جزو غذاهای معروف ترکیه بوده که در ایران نیز بسیار مورد پسند است. برای تهیه بورک باید از خمیر مخصوص به نام یوفکا استفاده کرد. این غذای خوشمزه را به عنوان میان وعده و عصرانه استفاده میکنند. شما برای پذیرایی از مهمانان خود میتوانید بورک بادمجان را به عنوان یک پیش غذا سرو کنید.
طرز تهیه بورک بادمجان بسیار ساده بوده و شما به راحتی میتوانید آن را در خانه درست کنید. خمیر استفاده شده می تواند خمیر آماده یوفکا باشد و یا به دلخواه می توان از خمیر خانگی استفاده کرد که طرز تهیه آن را در انتها آورده ایم. در ادامه با طرز تهیه یک بورک بادمجان خوشمزه با ما باشید.
مواد لازم
- خمیر یوفکا ۱ بسته
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- بادمجان بزرگ ۴ عدد
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۲ حبه
- فلفل دلمه ای سبز ۲ عدد
- فلفل دلمه ای قرمز ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- شیر ۲ قاشق غذاخوری
- کره ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
- روغن مایع به مقدار لازم
- کنجد به میزان لازم
طرز تهیه بورک بادمجان
برای تهیه این بورک خوشمزه، ابتدا بادمجان ها را شسته و کلاهک آن را جدا کنید. بادمجان ها را به خوبی پوست بگیرید، سپس بر روی تخته برش آنها را به شکل مکعب های ریز خرد کنید. حالا باید اجازه دهید تا بادمجان های نگینی برای مدت ۱۵ دقیقه در آب نمک بماند. این کار باعث می شود تا تلخی آنها گرفته شود. بعد از این مدت باید بادمجان ها را از صافی رد کنید و بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود.
پیاز را شسته و بر روی تخته برش به صورت نگینی خرد کنید. فلفل دلمه ای های سبز و قرمز را هم به صورت ریز خرد کنید و کنار بگذارید. پیاز را در تابه ای به همراه کمی زردچوبه تفت دهید. در ادامه سیر را نیز افزوده و هم بزنید تا بوی سیر خارج شود. اجازه دهید تا پیاز کمی سبک و شفاف شود.
در ادامه گوشت چرخ کرده را به همراه فلفل سیاه و نمک اضافه کنید و تفت داده تا گوشت تغییر رنگ دهد. سپس به آن فلفل دلمه ای های خرد شده را اضافه کنید. چند دقیقه دیگر نیز مواد را با هم تفت دهید.
در ادامه بادمجان ها را افزوده و با گوشت تفت دهید تا کمی نرم شود. سپس رب را اضافه کنید و تفت داده تا بوی خامی رب از بین برود و در انتها ½ پیمانه آب ریخته و در تابه را قرار دهید تا مواد پخته و غلیظ شوند. در انتها مواد اصلا نباید آب اضافی داشته باشد. مواد را کنار گذاشته تا خنک شود.
کره را ذوب کرده و با شیر مخلوط کنید و خمیر یوفکا را با قلمو و با مخلوط کره و شیر خوب خیس کنید. سپس مقداری از مواد گوشتی را در ابتدای خمیر گذاشته و لبه های دو طرف را نیم سانت به داخل تا کنید سپس خمیر را رول کنید و در انتها دوباره از مخلوط کره و شیر زده تا خوب فیکس و مانند چسب عمل کند. می توانید به دلخواه وسط بورک ها را با چاقو برش دهید تا ظاهری متفاوت داشته باشد و مواد داخل آن دیده شود.
همه بورک ها را آماده کنید و روی سینی فر که از قبل کاغذ روغنی انداخته اید قرار دهید و به دلخواه روی آن را با کره و شیر رومال و مقداری کنجد بپاشید. سپس سینی را در فر از قبل گرم شده به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ قرار دهید تا بورک ها طلایی شوند.
پس از برشته شدن بورک ها چند دقیقه نیز گریل را روشن کنید تا روی آنها طلایی شود. بورک های شما آماده است. آنها را با انواع سس دلخواه سرو کنید.
طرز تهیه خمیر خانگی بورک
مواد لازم
- آرد سفید ۵۰۰ گرم
- آب ۲ لیوان
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- کره ۱۰۰ گرم
برای تهیه خمیر خانگی باید مراحل زیر را طی کرد:
- کره، آرد و نمک را درون یک ظرف بزرگ مخلوط کنید و ورز دهید تا به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.
- آب را کم کم به مواد اضافه کرده و ورز دهید تا به حالت خمیری تبدیل شود.
- در این قسمت خمیر را بر روی سطح کار قرار دهید و به مدت ۱۰ دقیقه خمیر را ورز دهید تا شکل نرم و لطیفی بگیرد.
- پس از آماده شدن خمیر باید آن را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید.
- خمیرهای تقسیم شده را درون یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و ۳۰ دقیقه در یخچال گذاشته تا استراحت کنند.
- بعد از استراحت، خمیرها را به شکل نازک باز کنید و برای پخت بورک بادمجان مورد استفاده قرار دهید.
فنون پخت بهتر بورک بادمجان
- برای افزایش سرعت پخت و پز بورک بادمجان میتوانید از خمیر یوفکا آماده استفاده کنید.
- برای خوش طعمتر شدن بورکها میتوانید از انواع ادویهجات دیگر به همراه قارچ، جعفری و گشنیز و… استفاده کنید.
- گاهی اوقات دوستداران پنیر پیتزا، برای خوشمزه شدن بورکها از پنیر پیتزا استفاده میکنند.
- برای سرو بورک بادمجان میتوانید از انواع سسها برای سرو استفاده کنید.
- برای تهیه این غذای لذیذ میتوانید از مایتابه به جای فر استفاده کنید.
- بورک بادمجان به صورت سرد یا داغ قابل خوردن است.
- استفاده از کنجد یا سیاهدانه به صورت اختیاری است.
آیا می توان بدون گوشت بورک بادمجان درست کرد؟
برای تهیه بورک بادمجان از مواد ضروری و واجبات وجود بادمجان است اما شما برای استفاده گوشت به صورت اختیاری و براساس نوع ذائقه خود عمل کنید. اگر میخواهید بورک بدون گوشت داشته باشید، هیچگونه مشکلی ندارد و بورک بادمجان بدون گوشت نیز قابل تهیه کردن است و شما برای افزودن گوشت هیچگونه اجباری ندارید و یا میتوانید از مرغ به جای گوشت استفاده کنید.
سخن پایانی
بورک بادمجان یک نوع غذای لذیذ و دلپذیر از کشور ترکیه است که در بین مردم ایران بسیار محبوب گردیده و به عنوان یکی از فینگرفودهای خوشمزه از آن یاد میکنند. بورک بادمجان با کمترین مواد قابل تهیه بوده و شما برای این فینگرفود به بادمجانهای تازه نیاز دارید. اگر براساس دستور بورک بادمجان را تهیه کنید، بدون شک بهترین بورکهای بادمجان را خواهید داشت و از خوردن این فینگرفود سیر نمیشوید. اما برای خوش طعم شدن بورک بادمجان باید مواد را به خوبی سرخ کرده و پس از طلایی رنگ شدن مواد وقت رول کردن خمیر یوفکا است.