طرز تهیه حلوا کدو حلوایی
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه حلوا کدو حلوایی خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
حلوای کدو حلوایی یکی از دسرهای خوشمزه و پرطرفدار فصل پاییز است که با طعمی شیرین و بافت نرم، دل هر کسی را میبرد. اگر شما هم از ان دسته افرادی هستید که طعم کدوحلوایی را می پسندید میتوانید کیک کدو حلوایی،اسموتی،خورش،سوپ،مارمالاد و بورانی کدو حلوایی را در این مجله دنبال کنید. برای تهیه این حلوا خوشمزه، به مواد اولیه سادهای نیاز دارید در ادامه با طرز تهیه این حلوا به روشهای مختلف همراه ما باشید.
مواد لازم
- کدو حلوایی: ۵۰۰ گرم (پوست کنده و پوره شده)
- آرد گندم: ۲ پیمانه
- شکر: ۱ پیمانه
- روغن مایع: ۱/۲ پیمانه
- گلاب: ۱/۴ پیمانه
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- دارچین: به مقدار دلخواه
- هل: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
مرحله اول: کدو حلوایی را پوست کنده، تکه تکه کرده و با کمی آب در قابلمه بپزید تا نرم شود. سپس آن را با گوشتکوب یا مخلوط کن پوره کنید.
مرحله دوم: یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار داده و آرد را به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ آن کمی طلایی شود. حواستان باشد که آرد نسوزد.
مرحله سوم: روغن مایع را به آرد تفت داده شده اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. سپس پوره کدو حلوایی را نیز به آرد اضافه کرده و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
مرحله چهارم: در یک قابلمه جداگانه، شکر و آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و شربت غلیظ شود. در انتها، گلاب و زعفران دم کرده را به شربت اضافه کنید.
مرحله پنجم: شربت داغ را به آرد و پوره کدو حلوایی اضافه کرده و با قاشق چوبی به سرعت هم بزنید تا گلوله نشود.
مرحله ششم: حرارت را ملایم کرده و به هم زدن ادامه دهید تا حلوا جا بیفتد و به روغن بیفتد. در صورت تمایل، در انتها دارچین و هل را به حلوا اضافه کنید.
مرحله هفتم: حلوا را در ظرف مورد نظر ریخته و پس از سرد شدن،سرو کنید.
حلوای کدو حلوایی بدون آرد
مواد لازم
- کدو حلوایی: ۵۰۰ گرم (پوست کنده و پوره شده)
- شیر: ۱ پیمانه
- شکر: ۱/۲ پیمانه
- نشاسته ذرت: ۳ قاشق غذاخوری
- کره: ۵۰ گرم
- زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه
- هل و دارچین: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
مرحله اول: کدو حلوایی را پوست کنده، تکه تکه کرده و با کمی آب در قابلمه بپزید تا نرم شود. سپس آن را پوره کنید.
مرحله دوم: نشاسته ذرت را در کمی شیر سرد حل کنید تا گلوله نشود.
مرحله سوم: پوره کدو حلوایی، شیر باقی مانده، شکر و مخلوط نشاسته را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله چهارم: مرتباً هم بزنید تا مواد به جوش آیند و غلیظ شوند. کره را اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود سپس زعفران دم کرده، هل و دارچین را به حلوا اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
مرحله پنجم: حلوا را در ظرف مورد نظر ریخته و پس از سرد شدن، به همراه بستنی یا به تنهایی سرو کنید.
حلوای کدو حلوایی با شیر
مواد لازم
- کدو حلوایی: ۵۰۰ گرم (پوست کنده و پوره شده)
- شیر: ۱٫۵ پیمانه
- نشاسته ذرت: ۳ قاشق غذاخوری
- شکر: ۱/۲ پیمانه
- زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه
- گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل: ۱/۴ قاشق چایخوری
- کره: ۵۰ گرم (اختیاری)
طرز تهیه
مرحله اول: کدو حلوایی را پوست کنده، تکه تکه کرده و با کمی آب بپزید تا نرم شود. سپس آن را پوره کنید.
مرحله دوم: نشاسته ذرت را در مقداری شیر سرد حل کنید تا گلوله نشود سپس پوره کدو حلوایی، شیر باقی مانده، شکر، مخلوط نشاسته، زعفران دم کرده، گلاب و وانیل را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله سوم: مرتباً هم بزنید تا مواد به جوش آیند و غلیظ شوند. کره را اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود سپس شعله را خاموش کنید و حلوا را در ظرف مورد نظر ریخته و پس از سرد شدن میل کنید.
حلوای کدو حلوایی با شیره انگور
مواد لازم
- کدو حلوایی: ۵۰۰ گرم (پوست کنده و پوره شده)
- شیره انگور: ۱ پیمانه
- آرد گندم: ۱ پیمانه
- کره: ۵۰ گرم
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- هل و دارچین: به مقدار دلخواه
- مغز گردو یا بادام: برای تزئین (اختیاری)
طرز تهیه
مرحله اول: کدو حلوایی را پوست کنده، تکه تکه کرده و با کمی آب در قابلمه بپزید تا نرم شود. سپس آن را پوره کنید.
مرحله دوم: یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار داده و آرد را به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ آن کمی طلایی شود. حواستان باشد که آرد نسوزد.
مرحله سوم: کره را به آرد تفت داده شده اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. سپس پوره کدو حلوایی را نیز به آرد اضافه کرده و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
مرحله چهارم: شیره انگور را به مواد اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا یکدست شود و حرارت را ملایم کرده و به هم زدن ادامه دهید تا حلوا جا بیفتد و به روغن بیفتد. در انتها، زعفران دم کرده، هل و دارچین را به حلوا اضافه کنید.
مرحله پنجم: حلوا را در ظرف مورد نظر ریخته و پس از سرد شدن، با مغز گردو یا بادام تزئین کرده و سرو کنید.
حلوای کدو حلوایی با نشاسته
مواد لازم
- کدو حلوایی: ۵۰۰ گرم (پوست کنده و پوره شده)
- شیر: ۱٫۵ پیمانه
- نشاسته ذرت: ۳ قاشق غذاخوری
- شکر: ۱/۲ پیمانه
- زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه
- گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل: ۱/۴ قاشق چایخوری
- کره: ۵۰ گرم (اختیاری)
طرز تهیه
مرحله اول: کدو حلوایی را پوست کنده، تکه تکه کرده و با کمی آب در قابلمه بپزید تا نرم شود. سپس آن را پوره کنید.
مرحله دوم: نشاسته ذرت را در مقداری شیر سرد حل کنید تا گلوله نشود سپس پوره کدو حلوایی، شیر باقی مانده، شکر، مخلوط نشاسته، زعفران دم کرده، گلاب و وانیل را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله سوم: مرتباً هم بزنید تا مواد به جوش آیند و غلیظ شوند. کره را اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود و در اخر حلوا را در ظرف ریخته و بگذارید در یخچال سرد شود.
نکات تکمیلی
- نشاسته ذرت به حلوا بافت نرم و لطیفی میدهد. میتوانید از نشاسته گندم نیز استفاده کنید.
- میتوانید از شیر نارگیل یا شیر بادام به جای شیر معمولی استفاده کنید تا طعم متفاوتی به حلوا بدهید.
- به جای شکر میتوانید از عسل یا شیرینکنندههای طبیعی دیگر استفاده کنید.
- برای طعمدهی بیشتر میتوانید از هل، دارچین یا زنجبیل نیز استفاده کنید.
- برای شیرینتر شدن حلوا، میتوانید مقدار شیره انگور را افزایش دهید.
- اگر شیره انگور شما خیلی غلیظ بود، میتوانید کمی آب به آن اضافه کنید.
- برای تزیین حلوا میتوانید از خلال بادام، پسته و یا پودر نارگیل استفاده کنید.
- برای غلیظتر شدن حلوا، میتوانید مقدار نشاسته ذرت را کمی بیشتر کنید.
- اگر دوست دارید حلوای شما بافت نرمتری داشته باشد، میتوانید از کمی خامه استفاده کنید.
- برای تهیه حلوایی خوش رنگتر، از کدو حلوایی نارنجی استفاده کنید.