طرز تهیه خورشت آجیلی

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خورشت آجیل خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

خورش آجیلی یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که با ترکیبی از گوشت، آجیل و ادویه‌های خوش عطر و طعم تهیه می‌شود. این خورش به دلیل طعم لذیذ و ظاهر زیبایی که دارد، برای مهمانی‌ها و مجالس مناسب است. در ادامه، طرز تهیه خورش آجیلی خوشمزه را به روشهای مختلف شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه خورشت آجیل
طرز تهیه خورشت آجیل

مواد لازم

گوشت گوسفندی یا گوساله (به دلخواه): ۵۰۰ گرم

پیاز: ۲ عدد متوسط

آجیل (گردو، بادام، پسته، بادام هندی): ۲۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

رب انار: ۱ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: به مقدار لازم

دارچین: نصف قاشق چای‌خوری

زنجبیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

آب: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت را به قطعات کوچک خرد کرده و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

مرحله دوم: زردچوبه، دارچین، زنجبیل، نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله سوم: رب گوجه فرنگی و رب انار را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ مواد یکدست شود. سپس آب جوش را به قدری اضافه کنید که روی گوشت را بگیرد.

مرحله چهارم: حرارت را کم کرده و اجازه دهید خورش به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزد تا گوشت کاملا پخته و نرم شود.

مرحله پنجم: ۴۰ دقیقه اخر پخت خورشت آجیل‌ها را در روغن کمی تفت دهید تا عطر آن‌ها آزاد شود و سپس به خورش اضافه کنید.

مرحله ششم: در اواخر پخت، زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید تا رنگ خورش زیبا شود و اجازه دهید خورش به مدت ۱۵ دقیقه دیگر با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد.

خورش آجیلی با مرغ

طرز تهیه خورشت آجیل
طرز تهیه خورشت آجیل

مواد لازم

  • سینه یا ران مرغ: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • آجیل (گردو، بادام، پسته، بادام هندی): ۲۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • دارچین: نصف قاشق چای‌خوری
  • زنجبیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • آب: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس مرغ را به قطعات کوچک خرد کرده و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.

مرحله دوم: زردچوبه، دارچین، زنجبیل، نمک و فلفل سیاه را به مرغ اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله سوم: رب گوجه فرنگی و رب انار را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ مواد یکدست شود. سپس آب جوش را به قدری اضافه کنید که روی مرغ را بگیرد.

مرحله چهارم: حرارت را کم کرده و اجازه دهید خورش به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزد تا مرغ کاملا پخته و نرم شود.

مرحله پنجم: نیم ساعت اخر آجیل‌ها را در روغن کمی تفت دهید تا عطر آن‌ها آزاد شود و سپس به خورش اضافه کنید.

مرحله ششم: در اواخر پخت، زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید تا رنگ خورش زیبا شود و اجازه دهید خورش به مدت ۱۵ دقیقه دیگر با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد.

خورشت آجیلی با پسته

طرز تهیه خورشت آجیل
طرز تهیه خورشت آجیل

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی یا گوساله (به دلخواه): ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • پسته: ۲۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • دارچین: نصف قاشق چای‌خوری
  • زنجبیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • آب: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت را به قطعات کوچک خرد کرده و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

مرحله دوم: زردچوبه، دارچین، زنجبیل، نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله سوم: رب گوجه فرنگی و رب انار را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ مواد یکدست شود. سپس آب جوش را به قدری اضافه کنید که روی گوشت را بگیرد.

مرحله چهارم: حرارت را کم کرده و اجازه دهید خورش به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزد تا گوشت کاملا پخته و نرم شود.

مرحله پنجم: پسته‌ها را در روغن کمی تفت دهید تا عطر آن‌ها آزاد شود و سپس به خورش اضافه کنید.

مرحله ششم: در اواخر پخت، زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید تا رنگ خورش زیبا شود و اجازه دهید خورش به مدت ۱۵ دقیقه دیگر با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد.

خورش آجیلی گیاهی

طرز تهیه خورشت آجیل
طرز تهیه خورشت آجیل

مواد لازم

  • بادمجان: ۲ عدد متوسط (به صورت نگینی خرد شده)
  • پیاز: ۲ عدد متوسط (نگینی خرد شده)
  • لپه: ۱ پیمانه (خیس خورده)
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
  • آجیل (گردو، بادام، پسته): ۲۰۰ گرم (خرد شده)
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • دارچین: نصف قاشق چای‌خوری
  • زنجبیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • آب: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: پیاز را در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس بادمجان‌ها را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا کمی نرم شوند.

مرحله دوم: لپه خیس خورده را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا آب آن کاملا تبخیر شود.

مرحله سوم: زردچوبه، دارچین، زنجبیل، نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله چهارم: رب گوجه فرنگی و رب انار را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ مواد یکدست شود. سپس آب جوش را به قدری اضافه کنید که روی مواد را بگیرد.

مرحله پنجم: حرارت را کم کرده و اجازه دهید خورش به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزد تا لپه کاملا پخته و نرم شود.

مرحله ششم: آجیل‌ها را در روغن کمی تفت دهید تا عطر آن‌ها آزاد شود و سپس به خورش اضافه کنید.

مرحله هفتم: در اواخر پخت، زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید تا رنگ خورش زیبا شود و اجازه دهید خورش به مدت ۱۵ دقیقه دیگر با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد.

نکات تکمیلی

  1. به جای بادمجان می‌توانید از سبزیجات دیگری مانند کدو سبز، بادمجان قلمی یا سیب زمینی استفاده کنید.
  2. برای طعم بهتر، می‌توانید از کمی آب لیمو یا آب نارنج استفاده کنید.
  3. اگر دوست دارید خورش شما شیرین‌تر باشد، می‌توانید کمی شکر به آن اضافه کنید.
  4. برای یک خورش غلیظ‌تر، می‌توانید کمی آرد برنج یا آرد نخودچی را در آب حل کرده و به خورش اضافه کنید.
  5. برای تزیین خورش، می‌توانید از خلال بادام یا پسته استفاده کنید.
  6. برای تهیه خورش آجیلی می‌توانید از انواع گوشت قرمز یا مرغ استفاده کنید.
  7. برای تزیین خورش می‌توانید از خلال بادام یا پسته استفاده کنید.
  8. می‌توانید به جای رب انار از آبغوره استفاده کنید.
  9.  پسته را در آخر پخت به خورش اضافه کنید تا مغز آن نرم نشود.
  10. برای این خورش، بهتر است از پسته اکبری یا پسته کله قوچی استفاده کنید.
  11. برای تهیه خورش آجیلی می‌توانید از قسمت‌های مختلف مرغ مانند سینه، ران یا بال استفاده کنید.
  12. می‌توانید از هر نوع آجیلی که دوست دارید استفاده کنید. مثلاً می‌توانید از مخلوطی از آجیل‌های مختلف استفاده کنید.
  13.  می‌توانید با توجه به ذائقه خود، مقدار ادویه‌ها را کم یا زیاد کنید.