طرز تهیه ماست و خیار

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه ماست و خیار مجلسی و خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

یکی از مهم‌ترین دسر های خوش طعم در فصل تابستان از هر منطقه از ایران ماست و خیار می باشد.  ماست و خیار انواع مختلفی دارد و جزو پیش غذاهای راحت و خوشمزه طبقه بندی می شود. همان ­طور که می­دانید ماست و خیار هر دو طبع سردی دارند و ما با اضافه کردن موادی که طبع گرم دارند، می­توانیم به متعادل کردن این ترکیب کمک کنیم. یکی از ترکیب ­های معروف، ماست و خیار با کشمش و گردو است. در ادامه با آموزش کامل طرز تهیه ماست و خیار خوشمزه و مجلسی همراه ما باشید.

طرز تهیه ماست و خیار

مواد لازم (برای ۲ نفر)

  • ماست ۱ کاسه
  • خیار خرد شده ۲ عدد
  • کشمش ۱ قاشق غذاخوری
  • نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • گردو ۳ عدد ساطوری
  • سیر له شده نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه ماست و خیار با کشمش و گردو

ابتدا ماست را در ظرفی بزرگ می­ریزیم. سپس خیا­ر خورد شده، کشمش، نعنا خشک، گردو، سیر له شده و نمک را به آن اضافه می­کنیم و به خوبی مواد را مخلوط می­کنیم. سپس در کنار غذا اصلی و یا به عنوان دسر می­توانیم آن را سرو کنیم.

برای درست کردن ماست و خیار به دو نکته مهم باید توجه داشت. یک این که می­ توانید خیار را با پوست یا بدون پوست خرد کنید ولی برای این که این دسر طعم بهتری به خود بگیرد، پیشنهاد ما این است که خیار را با پوست خرد کنید، تا عطر و طعم بهتری داشته باشد. و دوم این که خیار را رنده نکنید، به این خاطر که آب می‌­اندازد و بافت ماست را خراب می­کند.

خواندن
طرز تهیه زیره پلو ، غذای اصیل و سنتی کرمانی

طرز تهیه ماست و خیار

نکات مهم در تهیه ماست و خیار

  • برای تزیین ماست و خیار افزودنی­های زیادی وجود دارد که شما می توانید با توجه به سلیقه و ذائقه خود از آن ها بهره ببرید یا جایگزین افزودنی­ های دیگر کنید. مانند: شوید پودر شده، پودر آویشن، هویج، پودر گردو یا خود گردو، زعفران، لبو و مواد افزودنی دیگر.
  • ماست خیار یک پیش غذا یا دسر محسوب می­شود و با بعضی از غذا­ها که ذاتاً طبع سردی دارند مانند ماهی جور در نمی­اید.
  • اگر از ماست ترش در تهیه ماست و خیار استفاده کنید خوشمزه تر می­شود. البته این مورد یک پیشنهاد است، بستگی به ذائقه شما دارد که چه ماستی را انتخاب کنید.
  • اگر کشمش ها را از قبل خیس کنید، زیر دندان حس و طعم بهتری دارند.
  • می توانید با اضافه کردن کمی فلفل سیاه، کمی این ترکیب را تند کنید.