طرز تهیه خورشت کدو سبز

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خورشت کدو سبز خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

خورشت کدو سبز از خورشت های اصیل ایرانی است که طعم متفاوت و عالی دارد و می توان با گوشت یا مرغ و غوره ان را درست کرد و ما در این مطلب ۳ روش مختلف طرز تهیه خورشت کدو سبز را به شما آموزش داده ایم.

روش اول: خورشت کدو سبز با مرغ

طرز تهیه خورشت کدو سبز
طرز تهیه خورشت کدو سبز

مواد لازم

مرغ: ۴ تکه

کدو سبز: ۴ عدد

پیاز: ۱ عدد متوسط

گوجه فرنگی: ۲ عدد

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده: به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

آبغوره: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: مرغ را بشویید و به قطعات دلخواه خرد کنید. پیاز را خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. مرغ را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگش تغییر کند.

مرحله دوم: رب گوجه فرنگی، زردچوبه، فلفل سیاه، و دارچین را اضافه کرده و کمی تفت دهید. سپس آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید مرغ بپزد.

مرحله سوم: کدو سبزها را بشویید و به شکل دلخواه خرد کنید (حلقه‌ای یا مکعبی). در یک تابه جداگانه، کمی روغن ریخته و کدوها را سرخ کنید تا طلایی شوند. گوجه فرنگی‌ها را نیز به صورت نگینی خرد کرده یا پوره کنید و کمی تفت دهید.

مرحله چهارم: وقتی مرغ پخت، کدوهای سرخ شده و گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. آبغوره را نیز اضافه کرده و اجازه دهید خورش جا بیفتد و طعم مواد به خورد هم برود خورش کدو سبز با مرغ را در ظرف مورد نظر ریخته و با برنج زعفرانی یا نان سرو کنید.

روش دوم: خورشت کدو سبز و غوره

طرز تهیه خورشت کدو سبز
طرز تهیه خورشت کدو سبز

مواد لازم

گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم

کدو سبز: ۴ عدد متوسط

پیاز: ۱ عدد متوسط

غوره: ۱/۲ پیمانه (بسته به ذائقه ترشی بیشتر یا کمتر)

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

آب: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: گوشت را به قطعات خورشتی خرد کنید. پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا سبک شود. سپس گوشت را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

مرحله دوم: نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگ باز کند سپس کدوها را شسته و به صورت حلقه‌ای یا مکعبی خرد کنید. غوره را نیز شسته و آماده کنید.

مرحله سوم: کدوها و غوره را به قابلمه اضافه کنید. آب جوش را به مواد اضافه کنید تا روی گوشت و سبزیجات را بپوشاند حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورش به آرامی بپزد و جا بیفتد. حدود ۱ تا ۱/۵ ساعت زمان نیاز است تا کدوها و گوشت کاملاً بپزند.

روش سوم: خورشت کدو سبز با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه خورشت کدو سبز
طرز تهیه خورشت کدو سبز

مواد لازم

گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم

کدو سبز: ۴ عدد متوسط

گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط

پیاز: ۲ عدد متوسط

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری

نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: کدو سبزها را بشویید و به صورت نگینی یا حلقه ای خرد کنید. پیاز را خرد کرده و گوجه فرنگی ها را پوره کنید پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک شود. سپس کدو را اضافه کرده و تفت دهید.

مرحله دوم: گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده و اب گرفته شده و نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و ورز دهید سپس به اندازه یک گردو بردارید و گرد کرده در ادامه گوشت های قلقلی را در تابه جداگانه به همراه کمی روغن تفت دهید.

مرحله سوم: گوشت های قلقلی را به تابه کدو اضافه کرده و زردچوبه، فلفل و دارچین و گوجه فرنگی پوره شده به مواد اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را نیز افزوده و کمی تفت دهید.

مرحله چهارم: به مواد آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید خورشت به مدت ۳۰-۴۵ دقیقه بپزد و جا بیفتد. در اواخر پخت آبلیمو و نمک را اضافه کنید.

نکات تکمیلی

۱- می‌توانید به جای غوره از آبغوره یا آبلیمو هم استفاده کنید.

۲- در صورت تمایل می‌توانید مقدار کمی زعفران هم به خورش اضافه کنید تا عطر و طعم بهتری پیدا کند.

۳- می‌توانید از انواع ادویه جات دیگر مانند هل، زیره و کاری نیز استفاده کنید.

۴- برای رژیمی کردن خورش، می‌توانید کدوها را به جای سرخ کردن، بخارپز یا گریل کنید.