طرز تهیه خورش آلو مرغ

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه خورش آلو مرغ به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.

خورش آلو مرغ از غذاهای سالم و خوشمزه ایرانی است و با مواد گوناگون تهیه می‌شود. این خورش به استان‌های شمالی مانند گیلان و مازندران تعلق دارد و با روش‌های مختلف می‌توان آن را تهیه کرد. در ادامه آموزش طرز تهیه خورش آلو مرغ به چندین روش ارائه شده است.

طرز تهیه خورش آلو مرغ به روش ساده

مواد لازم

  • سینه و ران مرغ ۵۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • آلو بخارا ۵۰۰ گرم
  • زعفران و زردچوبه به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و روغن به مقدار لازم

طرز تهیه

  • ابتدا ۳ قاشق روغن مایع درون قابلمه بریزید و بر روی شعله ملایم قرار دهید. سینه و ران مرغ را در اندازه‌های کوچک خرد کنید و درون قابلمه تفت دهید. بعد از آن که مرغ‌ها کمی طلایی شدند آنها را از قابلمه خارج کنید.
  • پیاز را خرد کنید و درون همان قابلمه بریزید و تفت دهید. سپس آلو بخارا که از قبل خیس خورده را به قابلمه اضافه کنید و ۵ دقیقه با پیازها هم بزنید. زعفران و زردچوبه را در آب داغ حل کنید و همراه با نمک و فلفل به آلو و پیاز داغ اضافه کنید. سپس دو لیوان آب بریزید تا به جوش آید.
  • مرغ‌های طلایی شده را مجدد درون قابلمه بریزید. درب قابلمه را ببندید و شعله آن را بسیار کم کنید. پس از گذشت ۳۰ دقیقه درب قابلمه را باز کنید. اگر آب و روغن خورش زیاد بود شعله را زیاد کنید تا آب آن کم شود.
خواندن
طرز تهیه سوپ قارچ رستورانی خوشمزه و مجلسی
طرز تهیه خورش آلو مرغ
طرز تهیه خورش آلو مرغ

طرز تهیه خورش آلو مرغ به روش مجلسی

مواد لازم

  • ران مرغ ۱ کیلو
  • آلو بخارا ۳۰۰ گرم
  • استاک مرغ ۱ لیوان
  • رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده نصف قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
  • شکر ۲ قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع نصف فنجان
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه

  • ران‌های مرغ را خرد کنید و درون یک ظرف مناسب بریزید. فلفل سیاه، نمک و زعفران را به آن اضافه کنید و به خوبی ماساژ دهید. بر روی ظرف سلفون بکشید و به مدت دو ساعت درون یخچال قرار دهید تا طعم‌دار شوند.
  • قابلمه را با حرارت ملایم بر روی اجاق گاز قرار دهید و درون آن روغن مایع بریزید تا خوب گرم شود. ران‌های مرغ را به درون قابلمه بریزید و سرخ کنید. زمانی که ران‌ها طلایی شدند آنها را از قابلمه خارج کنید.
  •  رب گوجه‌فرنگی، فلفل سیاه و زردچوبه را درون قابلمه بریزید و تفت دهید. وقتی که رنگ رب گوجه‌فرنگی باز شد ران‌های مرغ را درون قابلمه بریزید و مرغ را به آن اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و ۳۰ دقیقه اجازه دهید تا ران‌ها پخته شوند.
  • آلوهای خیس‌خورده را به همراه شکر به درون قابلمه بریزید و هم بزنید. مجدد ۳۰ دقیقه اجازه دهید خورش بر روی حرارت بماند تا جا بیفتد.
  • خورش آلو مرغ باید پر روغن و کم آب باشد. درب قابلمه را باز کنید، در صورتی که مشاهده کردید آب خورش زیاد بود حرارت را زیاد کنید. در نهایت خورش آماده است و می‌توانید با سیب‌زمینی سرخ شده آن را تزیین و نوش جان کنید.
خواندن
طرز تهیه سوپ دال عدس خوشمزه و مجلسی
طرز تهیه خورش آلو مرغ
طرز تهیه خورش آلو مرغ

طرز تهیه خورش آلو مرغ با لپه

مواد لازم

  • سینه یا ران مرغ ۸ تکه
  • لپه نصف پیمانه
  • آلو بخارا ۱ پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۴ حبه
  • زعفران دم‌کرده ۲ قاشق غذاخوری
  •  زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه

  • لپه را به مدت ۳ الی ۴ ساعت در آب سرد خیس کنید و سپس آن را آبکش نمایید. پیاز را به‌صورت نگینی خرد کنید و همراه با سه قاشق غذاخوری روغن درون قابلمه تفت دهید. پس از آن که پیازها طلایی شدند سیر و زردچوبه را به آن اضافه کنید و تفت دهید. توجه داشته باشید سیرها را باید له کرده باشید.
  • تکه‌های مرغ را همراه با نمک و فلفل سیاه درون قابلمه بریزید و تفت دهید. زمانی که رنگ مرغ‌ها طلایی شد لپه را به آن اضافه کنید و مجدد تفت دهید. پس از چند دقیقه یک و نیم پیمانه آب، نمک و فلفل را به قابلمه اضافه کنید و درب آن را به مدت ۳۰ دقیقه ببندید.
  • آلوها را به‌صورت جداگانه تفت دهید و پس از ۳۰ دقیقه‌ای که خورش پخته شد آلوها را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید یک ساعت دیگر خورش بپزد. در انتها زعفران را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا آب خورش کم شود و نوش جان کنید.
طرز تهیه خورش آلو مرغ
طرز تهیه خورش آلو مرغ

نکات مهم در طرز تهیه خورش آلو مرغ

  • خورش آلو مرغ باید پر روغن و غلیظ باشد؛ بنابراین اگر در انتها مشاهده کردید که آب خورش زیاد است حرارت آن را زیاد کنید و اجازه دهید آب خورش تبخیر شود.
  • اگر تمایل ندارید خورش ترش باشد از مقداری شکر استفاده کنید.
  • امکان اضافه کردن گوشت بوقلمون به خورش آلو مرغ وجود دارد.
  • خورش آلو مرغ را همراه با برنج ایرانی و مخلفات دیگر مانند ترشی، سالاد شیرازی و ماست سرو کنید.
  • از زرشک می‌توانید به‌عنوان تزیین خورش استفاده کنید.
  • به جای رب گوجه‌فرنگی می‌توانید از رب انار در خورش استفاده کنید. مخصوصاً اگر دوست دارید طعم خورش ترش‌تر شود.
  • بهتر است قبل از اضافه کردن آلو به خورش هسته آن را بگیرید.
  • برای آن که خورش رنگ بهتری بگیرد رب گوجه را حتماً در روغن سرخ کنید.
  • برای سرخ کردن مرغ‌ها از آب استفاده نکنید.
  • برای طعم بهتر خورش از چوب دارچین می‌توانید استفاده کنید. دارچین رنگ خورش را کدر می‌کند؛ بنابراین از چوب آن استفاده کنید.
  • امکان اضافه کردن هویج به خورش وجود دارد. توجه داشته باشید هویج طعم خورش را کمی شیرین می‌کند.
خواندن
طرز تهیه کوکو بادمجان خانگی خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه خورش آلو مرغ بسیار راحت بوده و به مواد خاصی نیاز ندارد. این غذای اصیل ایرانی در بسیاری از استان‌های کشور تهیه و سرو می‌شود. همچنین در منوی بسیاری از رستوران‌ها وجود دارد. شما نیز می‌توانید از طریق یکی از روش‌های ذکر شده خورش آلو مرغ لذیذ برای خانواده خود تهیه کنید.