طرز تهیه خورش تره
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه خورشت تره به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
خورش تره از خورشهای اصیل ایرانی است که به استان کردستان تعلق دارد. این خورش خوشمزه در کردستان طرفداران زیادی دارد و به نوعی آن را رقیب خورش قورمه سبزی میدانند. طرز تهیه آن تقریباً شبیه به دیگر خورشهای ایرانی است و در مناطق مختلف با دستورهای متفاوت تهیه میشود. در ادامه روشهای مختلف طرز تهیه خورشت تره را آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه خورش تره با گوشت قرمز
مواد لازم
- گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
- تره ۵۰۰ گرم
- سیبزمینی ۱ عدد
- پیاز ۱ عدد
- گوجهفرنگی ۲ عدد
- لیمو عمانی ۲ عدد
- لوبیا سفید یا چیتی ۲ پیمانه
- شنبلیله ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
- در ابتدا پیازها را بهصورت نگینی خرد کنید و همراه با روغن درون قابلمه تفت دهید. پس از آن که پیازها سبک شدند به آن زردچوبه اضافه کنید و یک دقیقه دیگر پیازها را تفت دهید.
- گوشت خورشتی را به صورت قورمهای خرد کنید و به پیاز اضافه نمایید. چند دقیقه مواد را هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر داده و سرخ شود. بعد از آن لوبیا چیتی یا سفید را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید. سپس ۳ پیمانه آب درون قابلمه بریزید.
- حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب سریعتر جوش بیاید. پس از آن درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید. در این فاصله تره و شنبلیله را خرد کنید و درون یک تابه تفت دهید تا به خوبی سرخ شوند.
- وقتی گوشت پخته شد سبزیجات را به آن اضافه کنید و هم بزنید. پس از چند دقیقه رب گوجهفرنگی، نمک و فلفل سیاه را جداگانه تفت دهید و درون قابلمه بریزید.
- ۱۰ دقیقه قبل از آماده شدن خورش لیمو عمانی را به آن اضافه کنید و زمانی که خورش به روغن افتاد زیر آن را خاموش کنید.
- سیبزمینیها و گوجهفرنگیها را خرد کنید و درون تابه سرخ نمایید. اکنون می توانید خورش آماده شده را درون ظرف موردنظرتان بکشید. همچنین می توانید از سیبزمینی و گوجهفرنگی سرخ شده برای تزیین خورش استفاده کنید.
طرز تهیه خورشت تره با مرغ
مواد لازم
- سینه یا ران مرغ ۳۰۰ گرم
- لوبیا سفید نصف پیمانه
- تره ۵۰۰ گرم
- لیمو عمانی ۲ عدد
- پیاز ۱ عدد
- گوجهفرنگی ۲ عدد
- سیبزمینی ۲ عدد
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
- ابتدا لوبیای سفید را به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید و ترهها را نیز خرد نمایید. ترهها را همراه با کمی روغن درون تابه تفت دهید تا کاملاً سرخ شوند.
- پیاز را بهصورت نگینی خرد کنید و یک قابلمه مناسب بر روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس پیازها را تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. در ادامه گوشت مرغ را به پیازها اضافه کنید و مجدد تفت دهید. پس از چند دقیقه ادویهها را به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید کاملاً سرخ شوند.
- لوبیاها را بهصورت جداگانه بپزید و سپس به مرغ اضافه کنید. بعد از آن رب گوجهفرنگی را نیز به مواد درون قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ آن باز شود.
- سبزیهای سرخ شده را درون مواد درون قابلمه بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید. لیمو عمانیها را سوراخ نمایید و به همراه سه لیوان آب جوش به خورش اضافه کنید.
- درب قابلمه را ببندید تا خورش پخته شود. در این حین سیبزمینیها را خلالی کنید و درون روغن سرخ نمایید. گوجهفرنگیها را نیز بهصورت نگینی خرد کرده و درون تابه تفت دهید.
- زمانی که مرغ پخته شد گوجهفرنگیها را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش به روغن بیفتد. در نهایت خورش آماده شده و میتوانید با سیبزمینی آن را تزیین و نوش جان کنید.
طرز تهیه خورش تره شمالی
خورش تره در شمال کشور نیز طرفداران زیادی دارد و به روش متفاوتی تهیه میشود.
مواد لازم
- سبزی ترش تره ۱ کیلو
- نعنا خشک ۱ قاشق چایخوری
- سیر ۱ بوته بزرگ
- آبغوره ترش ۱ لیوان فرانسوی
- برنج قاشق غذاخوری
- تخممرغ ۲ عدد
- نمک، فلفل، زردچوبه و روغن، به مقدار لازم
طرز تهیه
- سبزی ترش شامل جعفری، تره، گشنیز و اسفناج را بهصورت ساطوری خرد کنید و سپس درون یک قابلمه بریزید. برنج را نیز همراه با مقداری آب به سبزیها اضافه کنید.
- نمک، زردچوبه و فلفل را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید با شعله ملایم پخته شوند. ۱۰ دقیقه قبل از این که خورش آماده شود به قابلمه آبغوره اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- پس از پخته شدن مواد زیر حرارت را خاموش کنید و با گوشتکوب آنها را خوب له کنید. مواد له شده را با حرارت ملایم سرخ کنید. سپس حبههای سیر را پوست بگیرید و پس از آن که له کردید درون تابه تفت دهید. تخممرغها را نیز به سیر اضافه کنید و با یکدیگر مخلوط کنید.
- در انتها سیر و تخممرغ را به سبزی و برنج اضافه کنید و به هر میزانی که تمایل دارید فلفل بزنید. خورش باید غلیظ و کم آب باشد.
نکات مهم در طرز تهیه خورش تره
- امکان استفاده از لوبیا چشم بلبلی به جای لوبیا سفید وجود دارد.
- به جای گوشت خورشتی و مرغ میتوانید از بوقلمون استفاده کنید.
- برای گوشت خورشتی میتوانید به دلخواه خود گوشت گوسفندی یا گوساله انتخاب کنید.
- لوبیا را حتماً از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
- سبزی تره را نباید بیش از اندازه تفت دهید چرا که طعم خورش را تلخ میکند.
- گوشت و مرغ را به سلیقه خود میتوانید به دو روش قیمهای یا یک تکه استفاده کنید.
طرز تهیه خورش تره در این مجله به دو روش کردی و شمالی آموزش داده شد تا بتوانید آن را تهیه کرده و نوش جان کنید. این غذا سرشار از پروتئین است و طعم لذیذی دارد. میتوانید در تمام ایام سال این خورش را بپزید و در کنار خانواده خود نوش جان کرده یا در مهمانی ها سرو کنید.