طرز تهیه خورش داوود پاشا

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خورش داوود پاشا خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

خورشت داوود پاشا، یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ترکیه‌ای است که با طعمی ترش و ملس، طرفداران زیادی دارد. این خورش شباهت زیادی به فسنجان ایرانی دارد، اما با کمی تفاوت در مواد و روش پخت در ادامه با نحوه پخت این خورش خوشمزه همراه ما باشید.

خورش داوود پاشا به روش ترکیه ای با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه خورش داوود پاشا
طرز تهیه خورش داوود پاشا

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد بزرگ
  • نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • آب: ۲ لیوان

طرز تهیه

مرحله اول: پیازها را رنده کرده و آب آن را بگیرید سپس گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و خوب ورز دهید.

مرحله دوم: از مواد به اندازه گردو برداشته و به شکل کوفته قلقلی درآورید و کوفته‌ها را در یخچال به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید تا سفت شوند.

مرحله سوم: در یک تابه، روغن را گرم کرده و کوفته قلقلی‌ها را به مدت چند دقیقه سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند و در همان تابه، پیاز خرد شده را تفت دهید تا سبک شود.

مرحله چهارم: نعناع خشک و رب انار را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود سپس آب را به تابه اضافه کرده و اجازه دهید خورش به جوش آید.

مرحله پنجم: حرارت را کم کرده و درب تابه را بگذارید و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه خورش را بپزید تا جا بیفتد و کوفته‌ها پخته شوند.

خورش داوود پاشا با مرغ

طرز تهیه خورش داوود پاشا
طرز تهیه خورش داوود پاشا

مواد لازم

  • سینه مرغ: ۵۰۰ گرم (به قطعات کوچک خرد شده)
  • پیاز: ۲ عدد بزرگ (یک عدد رنده شده و یک عدد خرد شده)
  • رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
  • نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • گردو: ۱۰۰ گرم (در صورت تمایل)
  • آب: ۲ لیوان
  • نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن،روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: سینه مرغ را به قطعات کوچک خرد کنید و با نمک و فلفل و زردچوبه مزه دار کنید سپس در یک تابه، روغن را گرم کنید و تکه‌های مرغ را به مدت چند دقیقه تفت دهید تا کمی رنگ بگیرند.

مرحله دوم: پیاز رنده شده را در همان تابه تفت دهید تا نرم شود. سپس رب انار و نعناع خشک را اضافه کرده و به مدت یک دقیقه تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.

مرحله سوم: مرغ تفت داده شده، گردوی چرخ شده (در صورت استفاده)، آب و پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید.

مرحله چهارم: حرارت را کم کرده و درب تابه را بگذارید. اجازه دهید خورش به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزد تا مرغ کاملا پخته شود و خورش جا بیفتد.

خورش داوود پاشا با گردو

طرز تهیه خورش داوود پاشا
طرز تهیه خورش داوود پاشا

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد بزرگ (یک عدد رنده شده و یک عدد خرد شده)
  • گردو: ۲۰۰ گرم
  • رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
  • نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن،زردچوبه: به مقدار لازم
  • آب: ۲ لیوان

طرز تهیه

مرحله اول: پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و خوب ورز دهید و از مواد به اندازه گردو برداشته و به شکل کوفته قلقلی درآورید.

مرحله دوم: کوفته‌ها را در یخچال به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید و در یک تابه، روغن را گرم کرده و کوفته قلقلی‌ها را به مدت چند دقیقه سرخ کنید.گردو را نیز در تابه دیگری کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

مرحله سوم: در تابه‌ای جداگانه، پیاز خرد شده را تفت دهید تا نرم شود سپس رب انار و نعناع خشک را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید.

مرحله چهارم: کوفته‌های سرخ شده، گردوی تفت داده شده، سس رب انار و آب را در یک قابلمه مناسب بریزید و حرارت را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورش به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزد تا جا بیفتد و کوفته‌ها پخته شوند.

خورش داوود پاشا با گوجه فرنگی

طرز تهیه خورش داوود پاشا
طرز تهیه خورش داوود پاشا

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد بزرگ (یک عدد رنده شده و یک عدد خرد شده)
  • گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط (رنده شده)
  • نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن،زردچوبه: به مقدار لازم
  • آب: ۱ لیوان

طرز تهیه

مرحله اول: پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و خوب ورز دهید. از مواد به اندازه گردو برداشته و به شکل کوفته قلقلی درآورید. کوفته‌ها را در یخچال به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید.

مرحله دوم: در یک تابه، روغن را گرم کرده و کوفته قلقلی‌ها را به مدت چند دقیقه سرخ کنید سپس کنار بگذارید و در همان تابه، پیاز خرد شده را تفت دهید تا نرم شود. سپس گوجه فرنگی رنده شده و نعناع خشک را اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید.

مرحله سوم: کوفته‌های سرخ شده و سس گوجه فرنگی را در یک قابلمه مناسب بریزید. آب را اضافه کرده و حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورش به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزد تا جا بیفتد و کوفته‌ها پخته شوند.

نکات تکمیلی

  1. برای طعم بهتر، می‌توانید از کمی دارچین استفاده کنید.
  2. اگر دوست دارید خورش شما غلیظ‌تر شود، می‌توانید کمی آرد به آن اضافه کنید.
  3. خورش داوود پاشا با گوجه فرنگی طعمی شیرین‌تر و ملایم‌تر نسبت به رب انار دارد.
  4. برای طعم بهتر، می‌توانید از گردوی تازه استفاده کنید.
  5. اگر دوست دارید خورش شما ترش‌تر باشد، مقدار رب انار را افزایش دهید.
  6. برای طعم تندتر، می‌توانید از کمی فلفل قرمز استفاده کنید.
  7. برای طعم بهتر می‌توانید از مرغ ران استفاده کنید.
  8. اگر از گردو استفاده می‌کنید، آن را در تابه کمی تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
  9. هرچه گوشت را بیشتر ورز دهید، کوفته‌های شما نرم‌تر و خوشمزه‌تر خواهند شد.
  10. کوفته‌ها را در روغن داغ سرخ کنید تا رویه آن‌ها طلایی شود و داخل آن‌ها پخته شود.
  11. اجازه دهید خورش به آرامی بپزد تا تمام طعم‌ها به خورد هم بروند.