طرز تهیه ساطری پلو
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه ساطری پلو غذای محلی و خوشمزه خراسان آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
ساطری پلو یکی از لذیذ ترین غذاهای محلی مشهد است که از ترکیب هویج، برنج، زعفران، گوشت چرخ کرده و کشمش تهیه می شود. این غذای خوشمزه مانند غذاهای مثل آلبالو پلو و کلم پلو به همراه گوشت های کوچک قلقلی تهیه می شود. در ادامه با آموزش ساطری پلو خراسانی با ما همراه باشید.
مواد لازم
- برنج ۳.۵ پیمانه
- هویج ۳۰۰ گرم
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- پیاز متوسط ۱ عدد
- کشمش پلویی ۱ پیمانه
- زعفران آب کرده ۱ پیمانه
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
برنج را بشویید و چند ساعتی در آب و نمک خیس دهید. گوشت را با یک عددپیاز رنده شده مخلوط کنید و به شکل کوفته ریزه های کوچک در بیاورید و سرخش کنید.
هویج ها را از وسط نصف کنید و روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی خرد کنید و سپس داخل روغن تفت دهید. کشمش ها را بشویید و کمی در روغن تفت دهید و بعد تمام مواد تفت داده شده را با هم مخلوط کنید و نصف زعفران را به آن اضافه کنید.
برنج خیس داده شده را نیم پز و بعد آبکشی کنید. بعد ته قابلمه مورد نظر مقداری از برنج آبکش شده را بریزید و روی برنج مقداری از مواد آماده شده را بریزید و این کار را تا چند لایه ادامه دهید.
وقتی مواد به پایان رسیدند بقیه زعفران را روی برنج بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. هنگام کشیدن برنج روی آن روغن داغ شده بریزید و سرو کنید. نوش جان.
ساطری پلو با مرغ
در صورتی که دوست دارید این غذای خوشمزه و زیبا را با گوشت مرغ درست کنید کافیت گوشت چرخ کرده را از مواد لازم حذف کنید و به جای ان از گوشت سینه مرغ استفاده کنید. گوشت مرغ را چرخ کنید و مانند گوشت چرخ کرده برای تهیه کوفته های قلقلی استفاده کنید.