طرز تهیه شیرینی بالا الشام
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه شیرینی بالا الشام ، یکی از شیرینی های خوشمزه را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
شیرینی بالا الشام (Balah el sham) یکی از شیرینی های بسیار خوشمزه و مخصوص است که از دوران امپراطوری عثمانی تهیه می شده است. این شیرینی ابتدا در شام درست شده و سپس به مصر و دیگر کشورهای عربی منتقل شده است.
بالا الشام یکی از شیرینی های مخصوص ماه رمضان نیز می باشد. این شیرینی یک خمیر سرخ شده است که در شربت غلطانده می شود و روی آن معمولا با کرم و پودر پسته تزئین می شود. در ادامه طرز تهیه شیرینی بالا الشام را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- آرد ۲ فنجان
- آب ۱ و نیم فنجان
- کره نصف فنجان (۱۱۴ گرم)
- تخم مرغ ۵ عدد
- عصاره وانیل ۱ قاشق چایخوری
- نمک ¼ قاشق چایخوری
- پودر پسته به مقدار لازم (برای تزئین)
- روغن به مقدار لازم (برای سرخ کردن)
مواد لازم برای شربت شیرینی
- شکر دانه ریز ۲ فنجان
- آب ۱ فنجان
- آب لیمو تازه ۱ قاشق چایخوری
- عصاره وانیل ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی بالا الشام
برای تهیه این شیرینی خوشمزه، ابتدا شربت آن را درست می کنیم. در یک قابلمه کوچک، شکر، آب و آب لیمو را با هم مخلوط کنید. قابلمه را روی اجاق گاز و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید بیش از ۱۰ دقیقه بجوشد و شربت کمی غلیظ شود و قوام پیدا کند.
شربت نباید مدت طولانی بجوشد، زیرا می تواند خیلی غلیظ شود و قابل ریختن نباشد. پس مدت زمان ۱۰-۱۵ دقیقه کافیست. در آخر وانیل را هم به شربت اضافه کنید. سپس قابلمه را از روی حرارت را بردارید و اجازه دهید شربت در دمای اتاق خنک شود.
حالا به سراغ تهیه خمیر شیرینی می رویم. در یک کاسه کوچک، آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید. در یک قابلمه متوسط روی حرارت متوسط رو به بالا، آب و کره را با هم مخلوط کنید و به جوش بیاورید. بلافاصله مخلوط آرد را به یکباره به قابلمه اضافه کنید و مدام با کفگیر یا قاشق چوبی هم بزنید تا خمیر به خوبی مخلوط شود و به صورت یکدست در بیاید.
خمیر یکدست شده را به کاسه ای مناسب منتقل کنید، روی ظرف را با سلفون یا پلاستیک بپوشانید و اجازه دهید خنک شود. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان برای خنک شدن خمیر کافیست.
حالا ظرف حاوی خمیر را بردارید و تخم مرغ ها را یکی یکی داخل آن بریزید و بعد از هر بار اضافه کردن با میکسر و یا به صورت دستی خوب هم بزنید. اطمینان حاصل کنید که هر تخم مرغ قبل از اضافه کردن تخم مرغ بعدی مخلوط شده است. وانیل را هم اضافه کنید.
حالا خمیر را در یک قیف با ماسوره ستارهای قرار دهید و به اندازه های مناسب تقریبا ۵ سانتی آنها را برش داده و در روغن ولرم سرخ کنید. (دقت کنید که روغن نباید داغ باشد. یعنی دمای روغن طوری باشد که به راحتی بتوانید انگشت خود را در آن فرو کنید. اگر روغن داغ باشد شکل شیرینی های شما خراب می شود و زیبایی خود را از دست می دهد).
پس از آماده شدن، شیرینیهای گرم را در شربتبار سرد شده بریزید. خوب در شربت بغلطانید و سپس در صافی قرار داده تا شربت اضافی آنها خارج شود. شیرینیهای بالا الشام شما آماده است، آنها را با پودر پسته یا پسته خرد شده تزئین کنید.
چند نکته
- بهتر است بعد از گذشت کمی زمان شیرینی ها را سرو کنید تا خنک و ترد تر شوند.
- روغن سرخ کردن شیرینی ها باید حتما ولرم باشد، اگر روغن داغ باشد شکل و شمایل شیرینی خراب می شود.
- شیرینی ها را روی حرارت متوسط خوب بغلطانید تا همه طرف آنها خوب طلایی شود.
- هرازگاهی ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید دمای روغن دوباره پایین بیاید تا خیلی گرم نشود.
- به جای عصاره وانیل می توانید از پودر وانیل استفاده کنید.
- به جای کره نیز می توانید از روغن استفاده نمایید.
- در صورت تمایل به استفاده از کرم شیرینی، شیرینی ها را از وسط برش داده و کمی کرم وسط آنها قرار دهید یا اینکه بدون برش مقداری کرم روی آنها قرار دهید و سپس پودر پسته بپاشید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه تریلیچه ، دسر خوشمزه و مخصوص ترکیه ای
- طرز تهیه سارای سارماسی نارگیلی ، دسر خوشمزه ترکیه ای
- طرز تهیه دسر به ترکیه ای خوشمزه و خوش عطر
- طرز تهیه حلوای ایرمیک ترکیه ای مغزدار و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی قرابیه خوشمزه به روش اصیل تبریزی
- طرز تهیه شیرینی ملکه بادام خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه شیرینی نارگیلی مجلسی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی قیطونی خانگی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کیک روغن زیتون ایتالیایی لطیف و خوشمزه