طرز تهیه شیرینی سپه سالاری
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه شیرینی سپه سالاری آشنا خواهیم کرد. برای آشنایی با این شیرینی خوشمزه و طرز تهیه آن با ما همراه باشید.
شیرینی و دسرهای ایرانی جزو خوشمزه ترین و پرطرفداران دسرها هستند. سه عنصر اصلی در هر ترکیبی در دسرهای ایرانی عبارتند از زعفران، گلاب، و هل. به همین دلیل عطر و طعم دسر و شیرینی ایرانی بسیار جذاب و در نوع خود منحصر به فرد است.
شیرینی سپه سالاری یکی از انواع شیرینی ها سنتی ایرانی است و شکل رایج آن شبیه به کلوچه است. این شیرینی بسیار خوشمزه اصالتی تبریزی دارد و به خصوص برای ایام عید تهیه می شود. در ادامه طرز تهیه شیرینی سپه سالاری خوشمزه به روش تبریزی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- آرد قنادی ۳۵۰ گرم
- پودر قند ۱۱۰ گرم
- کره ۱۸۰ گرم
- زرده تخم مرغ ۲ عدد
- ماست ۶۰ گرم
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای رومال
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- تخم خرفه یا کنجد به مقدار لازم
- پودر پسته (برای تزئین)
طرز تهیه شیرینی سپه سالاری
برای تهیه شیرینی سپه سالاری خوشمزه و مجلسی به روش تبریزی، ابتدا کره را از یخچال خارج می کنیم تا نرم شود، سپس آن را به همراه پودر قند چند دقیقه با همزن می زنیم تا پوک شود.
در این مرحله زرده های تخم مرغ را اضافه می کنیم و در حدی هم می زنیم که با دیگر مواد یکدست شوند. در ادامه ماست را اضافه می کنیم و ۳۰ ثانیه هم می زنیم. سپس آرد و بیکینگ پودر را الک می کنیم و در سه مرحله به مواد اضافه می کنیم.
در این مرحله همزن را کنار می گذاریم و مواد را با لیسک مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود، سپس خمیر را با نوک انگشت کمی ورز می دهیم تا لطیف و یکدست شود. روی کاسه حاوی خمیر را سلفون می کشیم و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار می دهیم.
پس از اینکه خمیر استراحت کرد، آن را از یخچال خارج می کنیم، سپس داخل سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم و فر را با ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود. حالا سراغ آماده کردن شیرینی ها می رویم.
از خمیر گلوله هایی به اندازه گردو با وزن ۳۰ گرم برمی داریم و با دست آن را گرد می کنیم. در صورتی که مهر چوبی داشته باشیم، درون مهر کمی آردپاشی می کنیم سپس خمیر را داخل مهر قرار می دهیم و روی شیرینی طرح می اندازیم.
در صورتی که قالب یا مهر نداشتیم خمیر را همانطور به صورت گرد داخل سینی فر قرار می دهیم و با دست فشار می دهیم تا کمی تخت شود. در ادامه روی شیرینی ها را با زعفران رومال می کنیم و به دلخواه کمی کنجد یا تخم خرفه یا پودر پسته هم روی آنها می پاشیم.
حالا سینی فر را به مدت ۳۰ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا شیرینی ها بپزند. زمانی که زیر شیرینی ها طلایی شود و کاملا سفت شده باشند یعنی شیرینی ها آماده هستند و باید از فر خارج شوند. شیرینی شما آماده است، اجازه دهید خنک شوند، سپس آنها را در ظرف مناسب بچینید و در کنار چای سرو کنید.
چند نکته
- می توانید مقداری پودر زنجبیل، پودر هل یا پودر دارچین بنا به طعمی که دوست دارید به خمیر شیرینی خود اضافه کنید.
- شیرینی ها را بعد از خنک شدن از روی سینی فر جدا کنید، زیرا همان لحظه که داغ است امکان پودر شدن آنها وجود دارد.
- امروزه برای این شیرینی مهر طراحی شده است و در برخی قنادی ها روی کلوچه های سپه سالاری را مهر می زنند.
- می توانید به جای کره از روغن قنادی استفاده کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه باقلوا مجلسی
- طرز تهیه کیک باقلوا (کیک شربتی) خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه چیز کیک باقلوا ترکیه ای و مجلسی
- طرز تهیه دسر شعریه (باقلوا شعریه)
- طرز تهیه گوش فیل خانگی خوشمزه
- طرز تهیه مسقطی زعفرانی ، دسر لذیذ شیرازی
- طرز تهیه زولبیا و بامیه ترد خانگی