طرز تهیه شیرینی یاقوتی با طعم و بافتی عالی برای عید نوروز
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ تصمیم گرفتیم تا نکاتی را درباره طرز تهیه شیرینی یاقوتی بیان کنیم، برای آشنایی بیشتر با نکات مهم در ادامه همراه ما باشید.
شیرینیهای ایرانی بسیار متنوع هستند که یکی از لذیذترین آنها شیرینی یاقوتی است. شیرینی یاقوتی اندازه کوچکی دارد و یکی از بهترین گزینهها برای پذیرایی در مهمانیهای مختلف به شمار میرود. این شیرینی برای عید نوروز بسیار مناسب است و میتوانید خودتان در خانه آن را تهیه کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه شیرینی یاقوتی به روشهای مختلف را برایتان توضیح دهیم.
طرز تهیه شیرینی یاقوتی مجلسی
مواد لازم برای تهیه شیرینی یاقوتی مجلسی عبارتند از:
- آرد سفید ۱۵۰ گرم
- آرد برنج ۳۰ گرم
- نشاسته ذرت ۵۰ گرم
- کره ۱۰۰ گرم
- روغن قنادی ۲۵ گرم
- پودر قند ۶۰ گرم
- زرده تخممرغ ۱ عدد
- پودر هل ۱ قاشق چایخوری
- بریلو یا مارمالاد، به میزان لازم
دستور پخت
- قبل از شروع کار تمام مواد نام برده شده را به مدت ۳۰ دقیقه خارج از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسند. یک ظرف مناسب انتخاب کنید و کره و روغن قنادی را درون آن بریزید. سپس پودر قند را الک کنید و به کره و روغن اضافه نمایید. به مدت ۵ دقیقه با استفاده از همزن برقی مواد را با دور تند هم بزنید.
- پس از کشدار شدن مخلوط کره و پودر روغن، زرده تخممرغ و پودر هل را به آن اضافه کنید و به مدت یک دقیقه مواد را هم بزنید. آرد برنج را ۲ الی ۳ بار الک کنید و همراه با نشاسته ذرت درون ظرف بریزید، سپس مواد را مجدد هم بزنید تا یکدست و منسجم شوند.
- آرد سفید را نیز ۲ الی ۳ مرتبه الک کنید و به آرامی آن را به مواد اضافه نمایید. اگر حین اضافه کردن آرد حس کردید خمیر در حال سفت شدن است از اضافه کردن مابقی آرد خودداری کنید. خمیر به دست آمده را درون کیسه فریزر قرار دهید و به مدت یک ساعت درون یخچال بگذارید.چند دقیقه قبل از خارج کردن خمیر از یخچال فر را روشن کنید و آن را روی درجه ۱۵۰ سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود. خمیر را از یخچال و کیسه فریزر خارج کنید و آن را بین دو کیسه فریزر دیگر قرار دهید. در ادامه با استفاده از وردنه خمیر را صاف کنید تا ضخامت آن به نیم سانتیمتر برسد.
- سپس با کاترهای دلخواه به خمیر شکل دهید و یک حفره وسط آن ایجاد کنید. روی سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و شیرینیها را با رعایت فاصله از یکدیگر روی آن بچینید. سینی را به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا شیرینیها کاملاً پخته شوند.
- در ادامه سینی را از فر خارج نموده و بدون آن که به شیرینیها دست بزنید اجازه دهید خنک شوند. در نهایت حفرههای شیرینی را با مارمالاد، بریلو یا سس شکلات پر کنید و درون ظرف دلخواه خود قرار دهید.
طرز تهیه شیرینی یاقوتی به روش قزوینی
برای تهیه شیرینی یاقوتی به روش قزوینی مواد زیر را آماده کنید:
- آرد برنج ۵۰ گرم
- آرد قنادی ۱۵۰ گرم
- کره ۱۲۵ گرم
- نشاسته ذرت ۳۰ گرم
- پودر شکر ۶۰ گرم
- زرده تخممرغ: ۱ عدد
- پودر زنجبیل ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم بریلو:
- آب دو سوم پیمانه
- شکر دو سوم پیمانه
- آب لیموترش یک چهارم پیمانه
- نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری
- رنگ ژلهای، به میزان لازم
- ابتدا باید بریلو را درست کنید و برای این کار نشاسته ذرت و دو قاشق غذاخوری آب را درون لیوان بریزید و هم بزنید تا نشاسته حل شود. سپس دو سوم لیوان آب، شکر و آب لیموترش را درون ظرف بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. زمانی که آب به جوش آمد آن را از روی حرارت بردارید و از صافی رد کنید. مایع را درون شیرجوش بریزید و نشاسته ذرت را به آن اضافه کنید. شیرجوش را روی حرارت ملایم قرار دهید و به طور مداوم هم بزنید تا بریلو غلیظ شود و در نهایت رنگ ژلهای را به آن اضافه کنید.
- در این مرحله به سراغ درست کردن شیرینی یاقوتی میرویم. مواد را از قبل بیرون از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسند. یک کاسه نسبتا بزرگ انتخاب کنید و آرد برنج الک شده، آرد قنادی الک شده و نشاسته ذرت را درون آن بریزید.
- یک کاسه دیگر انتخاب کنید و کره و شکر را درون آن قرار دهید و با همزن برقی و دور تند شکر و کره را مخلوط کنید تا کرمی و کشدار شوند. در ادامه پودر زنجبیل و زرده تخممرغ را به مواد اضافه کنید و مجدد با همزن برقی به مدت یک دقیقه هم بزنید.
- آردهای الک شده را به مواد اضافه کنید و با استفاده از لیسک آنها را مخلوط نمایید. زمانی که خمیر یکدست شد اضافه کردن آرد را متوقف کنید. خمیر را درون کیسه فریزر قرار دهید و درون یخچال بگذارید تا به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کند.
- ۲ کیسه فریزر بردارید و خمیر را میان آنها قرار دهید. با وردنه خمیر را باز کنید تا ضخامت آن به نیم سانتیمتر برسد، سپس با قالبهای دلخواه به خمیر شکل دهید و میان آنها یک حفره بسازید. فر را روشن نموده آن را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا به خوبی گرم شود. پس از قرار دادن کاغذ روغنی در سینی فر خمیرها را با رعایت فاصله روی آن بچینید.
- سینی را در طبقه وسط فر و به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید تا شیرینیها کاملاً پخته شوند. پس از آن شیرینیها را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید خنک شوند. در نهایت با بریلو حفره درون شیرینیها را پر کنید و با سرو آنها در ظرف مورد علاقه از خود و مهمانانتان پذیرایی کنید.
نکات مهم طرز تهیه شیرینی یاقوتی
- شیرینی یاقوتی حداکثر یک ماه ماندگاری دارد.
- باید در ظرف دربسته و جای خشک و خنک نگهداری شود.
- تهیه آن در تابه امکانپذیر است و باید دو کاغذ روغنی در آن قرار دهید.
- به جای بریلو میتوانید از مارمالاد، سس شکلات یا پودر پسته استفاده کنید.
سخن پایانی
طرز تهیه شیرینی یاقوتی به دو روش مختلف آموزش داده شد و اکنون میتوانید برای عید نوروز یا مناسبتهای دیگر آن را تهیه کنید. شیرینی یاقوتی بسیار لذیذ است و با طعم و ظاهر شیک خود بهترین گزینه برای پذیرایی در مهمانیها به شمار میرود.