طرز تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.

عدس پلو از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که دستورهای پخت متنوعی دارد. عدس پلو را می‌توان هم با گوشت چرخ کرده و هم با مرغ تهیه کرد. این غذا برای سرو در مجالس و مهمانی‌ها بسیار مناسب است و عطر و رنگ خاصی به سفره شما می‌بخشد در این مقاله به آموزش طرز تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ با روش‌های مختلف خواهیم پرداخت.

طرز تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ تکه‌ای

مواد لازم

  • سینه مرغ ۱ عدد
  • عدس ۱ پیمانه
  • برنج خیس خورده ۳ پیمانه
  • پیاز ۲ عدد
  • کشمش ۵ قاشق غذاخوری
  • سیب‌زمینی ۲ عدد
  • کنجد ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه

  • پیازها را خلالی کنید و درون تابه تفت دهید. سینه مرغ را به چند تکه برش دهید و زمانی که پیازها کاراملی شدند آنها را به تابه اضافه کنید. سپس ادویه‌ها مانند نمک، زردچوبه، فلفل یا هر ادویه دیگری که دوست دارید به مرغ بزنید. پس از چند دقیقه کشمش‌ها را به مرغ اضافه کنید و تفت دهید.
  • عدس‌ها را بشویید و نیم‌پز کنید. پس از آن برنج را به روش آبکش بپزید و عدس‌ها را به آن اضافه کنید. عدس و کشمش را با یکدیگر مخلوط کنید.
  • مقداری کنجد کف قابلمه بپاشید و کمی ادویه بزنید. در ادامه سیب‌زمینی‌هایی که از قبل ورقه‌ای شده اند را کف و دور قابلمه بچینید. یک لایه برنج بر روی سیب‌زمینی‌ها ریخته و یک لایه از مواد مرغ را بر روی برنج‌ها بریزید. به همین صورت چند لایه برنج و مواد مرغ بچینید تا تمام شوند. حدود ۵۰ تا ۶۰ دقیقه اجازه دهید عدس پلو دم بکشد و بعد نوش جان کنید.
خواندن
طرز تهیه سوپ مرغ و قارچ خوشمزه و رستورانی
طرز تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ
طرز تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ

طرز تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ ریش ریش

مواد لازم

  • سینه مرغ ۱ عدد
  • عدس یک و نیم پیمانه
  • برنج ۳ پیمانه
  • کشمش نصف پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • پیاز داغ به مقدار لازم
  • کره به مقدار لازم
  • زعفران دم‌کرده به مقدار لازم
  • نمک، دارچین، فلفل سیاه، زیره، برگ بو، ادویه پلویی به مقدار لازم

طرز تهیه

  • ابتدا سینه مرغ را همراه با پیاز خرد شده درون قابلمه بریزید. نمک، فلفل سیاه، برگ بو و کمی آب به آن اضافه کنید تا مرغ پخته شود.
  • عدس را با حرارت کم بپزید و آبکش کنید. سپس برنج را بر روی حرارت قرار دهید و به روش آبکش آن را بپزید. می‌توانید به برنج کمی زردچوبه اضافه کنید تا رنگ بگیرد. سپس برنج، عدس، دارچین و ادویه پلویی را درون قابلمه بریزید و اجازه دهید ۴۰ دقیقه دم بکشد.
  •  زمانی که مرغ پخته شد آن را ریش ریش کنید و به همراه کمی کره، پیاز داغ و کمی زعفران درون تابه تفت دهید. زمانی که مرغ طلایی شد آن را از روی حرارت بردارید.
  • کشمش را به‌صورت جداگانه با کره تفت دهید تا پف کند. زمانی که عدس پلو هنوز بر روی حرارت است کمی کره و زعفران بر روی آن بریزید و سپس آن را در دیس سرو کنید. در نهایت مرغ ریش شده را به همراه کشمش بر روی عدس پلو بریزید و نوش جان کنید.
طرز تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ
طرز تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ

طرز تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ قلقلی

مواد لازم 

  • سینه مرغ ۲۵۰ گرم
  • برنج ۳ پیمانه
  • عدس سه چهارم پیمانه
  • کشمش پلویی نصف پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم
خواندن
طرز تهیه کباب سلطانی مخصوص و خوشمزه

طرز تهیه

  • ابتدا سینه مرغ را چرخ کنید و پیاز را نیز رنده کنید. سپس پیاز و مرغ را در تابه با یکدیگر مخلوط نموده و نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. مواد مرغ را به مدت یک ساعت درون یخچال قرار دهید تا استراحت کند. پس از آن مرغ‌ها را به‌صورت گلوله‌های کوچک و قلقلی در بیاورید و درون تابه تفت دهید.
  • کشمش را همراه با کمی روغن درون تابه تفت دهید و زمانی که پف کرد زیر آن را خاموش کنید. پس از آن عدس‌ها را بپزید و قبل از این که له شوند آنها را از روی حرارت بردارید.
  • برنج را به‌صورت آبکش یا کته بپزید. در روش آبکش عدس‌ها را به‌صورت لایه‌ای و در روش کته عدس‌ها را به‌صورت مخلوط با برنج میکس کنید. در نهایت کشمش و مرغ‌های قلقلی شده را روی برنج بچینید و بگذارید دم بکشد. در صورت تمایل بر روی برنج کمی زعفران بریزید.
طرز تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ
طرز تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ

نکات مهم طرز تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ

  • با توجه به دستورهای پخت متنوعی که ذکر شد طرز تهیه این غذا نسبتاً ساده است و به مواد خاصی نیاز ندارد. با این حال برای این که غذای خوشمزه و بی‌نظیر تهیه کنید می‌توانید از نکات زیر استفاده نمایید:
  • هنگامی که عدس‌ها را بر روی حرارت قرار می‌دهید مواظب باشید قبل از آن که پوست آنها جدا شوند زیر قابلمه را خاموش کنید.
  • حدود ۲۵ تا ۳۵ دقیقه برای پخت عدس کافی است.
  • نسبت پیمانه عدس به برنج در تهیه این غذا معمولاً ۱ به ۳ است.
  • با توجه به این که برنج با عدس و مواد مرغ مخلوط می‌شود بهتر است برنجی را انتخاب کنید که درشت باشد و حین میکس کردن له نشود.
  • می‌توانید برنج و مایه عدس پلو را به‌صورت جداگانه بپزید و در نهایت آنها را به هر شکلی که تمایل دارید در دیس تزیین کنید.
  • برای ته‌دیگ عدس پلو به جای سیب‌زمینی می‌توانید از نان لواش استفاده کنید.
  • دارچین بهترین ادویه برای طعم‌دار کردن عدس پلو است.
  • استفاده از پیاز داغ و کشمش، عدس پلو را خوشمزه‌تر می‌کند.
  • برای تزیین عدس پلو می‌توانید از کشمش، زرشک، خرما یا گردوی تفت خورده استفاده کنید.
  • برای خوشمزه‌تر شدن عدس پلو در کنار آن مخلفاتی مانند ترشی، ماست، سالاد شیرازی و سبزی خوردن میل کنید.
خواندن
طرز تهیه کلمبا ، غذای اصیل جنوبی

روش‌های مختلف طرز تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ در این مقاله آموزش داده شد. عدس پلو از غذاهای سالم و مقوی است و در بین خانواده‌های ایرانی طرفداران زیادی دارد. شما می‌توانید این غذای ساده را در منزل تهیه کنید و برای خانواده و مهمانان خود سرو نمایید.