طرز تهیه ماش پلو

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه ماش پلو خوشمزه و مجلسی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

ماش پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با دستورهای متنوعی درست می شود. ماش پلو ساده یا مجلسی را معمولا با گوشت چرخکرده یا تکه‌های مرغ و حتی گوشت ماهیچه و گردن درست می‌کنند. اما اگر ترجیح می‌دهید این پلوی لذیذ را بدون گوشت تهیه کنید یک طرز تهیه عالی برای شما داریم. در ادامه با ما همراه باشید.

طرز تهیه ماش پلو

ماش پلو ساده

مواد لازم

  • یک پیمانه ماش
  • ۳ پیمانه برنج
  • ۲ عدد پیاز بزرگ
  • ۵۰ گرم کره
  • نمک و زردچوبه و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه

ماش را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس آن را با چهار پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا بپزد. یک پیمانه از آب ماش را کنار بگذارید.

برنج را خوب بشویید و به‌مدت یک تا دو ساعت در آب و نمک خیس کنید. سپس برنج را همراه آب روی حرارت قرار دهید. زمانی برنج را آبکش کنید که با فشردن دانه برنج بین دو انگشت، مغز آن کمی خام باشد.

پیازها را به‌صورت نگینی ریز خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. در ادامه به آن نمک و زردچوبه و فلفل بزنید. بعد ماش پخته را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.

قابلمه‌ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید. اگر دوست دارید، می‌توانید ته دیگ نان، سیب‌زمینی و… کف آن بگذارید. ابتدا مقداری برنج آبکشی و سپس مخلوط ماش را در قابلمه بریزید و این کار را لایه‌لایه تکرار کنید.

خواندن
طرز تهیه ماهی صبور ، یکی از غذای محبوب محلی خوزستان

حرارت زیر قابلمه را متوسط رو به زیاد بگذارید تا برنج بخار کند. سپس حرارت را کم کنید و یک پیمانه آب ماش و کره آب‌شده را روی برنج بدهید. دم‌کنی را روی قابلمه بگذارید و صبر کنید تا برنج دم بکشد.

ماش پلو با گوشت چرخ کرده

مواد لازم

  • ماش ۱ پیمانه
  • برنج ۴ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم
  • زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری
  • پیاز داغ طلایی بدون روغن ۴ قاشق غذا خوری
  • روغن زیتون ۲ قاشق غذا خوری
  • نمک به میزان لازم
  • پیاز ۱ عدد
  • آب  به میزان لازم

طرز تهیه

ماش را با آب بپزید و نمک و کمی زردچوبه اضافه کنید و پس از پخت صبر کنید تا آب آن تبخیر شود.برنج را با آب و کمی نمک خیسانده و پس از دو ساعت با روغن زیتون روی حرارت گذاشته و یکی دو بار به آرامی هم بزنید و وقتی آب آن تبخیر شد روی شعله پخش کن گذاشته و حرارت را کم کنید تا دم بکشد. در صورت استفاده از پلوپز برنج را با روغن زیتون در پلوپز بریزید و پخت کته را با آن انجام دهید.

گوشت چرخ کرده را با کمی روغن و پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه و فلفل و یک عدد سیر رنده شده تفت داده ،سپس نصف لیوان آب روی آن بریزید تا پخته شده و هر زمانی که آب گوشت تبخیر شد شعله را خاموش کنید.

مخلوطی از برنج زعفرانی و گوشت و ماش و پیاز داغ را لابه لای برنج کشیده و یا روی برنج تزیین کنید.قابلمه‌ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید. اگر دوست دارید، می‌توانید ته دیگ نان، سیب‌زمینی و… کف آن بگذارید.

خواندن
طرز تهیه ماش و قمری ، غذای سنتی اصفهان

ابتدا مقداری برنج آبکشی و سپس مخلوط ماش و گوشت را در قابلمه بریزید و این کار را لایه‌لایه تکرار کنید.حرارت زیر قابلمه را متوسط رو به زیاد بگذارید تا برنج بخار کند. سپس حرارت را کم کنید و دم‌کنی را روی قابلمه بگذارید و صبر کنید تا برنج دم بکشد. نوش جان

طرز تهیه ماش پلو