طرز تهیه مانتی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه مانتی ، یکی از معروفترین غذاهای ترکیه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
مانتی یا منتی یکی از مشهورترین غذاهای آسیایی و مدیترانهای است. این غذا یکی از مشهورترین غذاهای ترکیه بوده که در سایر کشورها چون روسیه، چین، گرجستان و… نیز معروف و پرطرفدار می باشد. برای تهیه این غذای سنتی، ابتدا باید مواد میانی آن را آماده کرده و سپس در خمیر ریخته و طبخ کنید.
برای مواد میانه نیز می توانید آن را با سبزیجات مختلف و با سیب زمینی و… نیز آماده و طبخ کنید. برای تهیه خمیر نیز همچنین می توانید بر طبق رسپی گفته شده آن را آماده کنید و یا از خمیر یوفکا به صورت آماده استفاده کنید. مانتی کمی شبیه غذای پیراشکی گوشت بوده، اما با این تفاوت که در تهیه این غذای سنتی از ماست نیز استفاده می شود.
مواد لازم برای تهیه مانتی
- آرد ۲ لیوان
- نمک به میزان لازم
- تخم مرغ ۲ عدد
- آب ۱ فنجان
- پیاز ۲ عدد
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- روغن مایع ۱ فنجان
- فلفل قرمزو زردچوبه به مقدار لازم
- سیر ۲ عدد
- ماست ساده ۱ پیاله
- سس مایونز ۱ پیاله
- آب برای پختن به میزان لازم
- گوجه فرنگی ۲ عدد
- جعفری ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه مانتی
مرحله اول
آرد را به همراه تخم مرغ و روغن و همینطور کمی از نمک و ۲ قاشق از ماست و همینطور آب همه را باهم ترکیب کرده و خوب باهم مخلوط کنید. ورز دهید تا خمیر لطیفی به دست آید. روی خمیر مانتی را با دستمال نخی بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در جای گرم قرار دهید.
مرحله دوم
پیاز را را رنده ریز زده و به همراه ادویه و همینطور گوشت همه را باهم داخل یک ماهی تابه بریزید و خوب به همراه کمی روغن در تابه بر روی حرارت متوسط تفت دهید. رنگ گوشت که تغییر کرد، گوجه ها را رنده کرده و مقداری از آن را به اندازه ۲ قاشق برداشته و کنار بگذارید و بقیه گوجه را در تابه به گوشت اضافه کنید. کمی دیگر هم بزنید و از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم
میز کار را کمی آرد پاشی کرده و خمیر نان آماده شده را برداشته و بر روی قسمت آرد پاشی شده بگذارید و کمی ورز دهید و با کمک وردنه خمیر را باز کنید. سپس با کمک کارد آشپزخانه، خمیر را به مربع های کوچک تقسیم کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم
یک خمیر را برداشته و از مواد گوشتی بر روی نان بگذارید و نان را جمع کنید تا مایع گوشتی از خمیر بیرون نزند. به همین ترتیب همه ی لقمه های مانتی را به همین ترتیب بپیچید و در یک جای آردی قرار دهید.
مرحله پنجم
یک قابلمه را برداشته و کمی آب به همراه نمک و روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید و سپس لقمه های مانتی را در آب در حال جوش بیاندازید. به مدت ۱۵ دقیقه زمان دهید تا مانتی شما پخته شود.
مرحله ششم پخت مانتی
ماست و سیر رنده شده را به همراه مایونز و ادویه باهم مخلوط کرده و در ظرف مورد نظر بریزید. مانتی های پخته شده را به آرامی از آب دربیاورید و در ظرف مورد نظر سرو کنید و با گوجه رنده شده و جعفری خرد شده به همراه سسی که آماده کرده اید نوش جان فرمائید.