طرز تهیه مرصع پلو
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه مرصع پلو آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
این غذا یک غذای خوشمزه و مقوی و پر از رنگ و زیبایی است و میتواند رنگ لعاب متفاوتی به سفره شما بدهد. نام دیگر مرصع پلو، پلو نگین کار است که یک غذای شیک و مجلسی است که در بیشتر مهمانیها درست میشود. مرصع در زبان عربی به معنای جواهر نشان است و برای این منظور نامگذاری شده است که در تهیه مرصع پلو از مواد رنگارنگ استفاده میشود.
مرصع پلو غذایی است که تهیه آن نیاز به زمان و صبر زیادی دارد ولی نتیجه آن قطعا ارزش این زمان را دارد. مرصع پلو را میتوان به ۳ روش کلی و با استفاده از مرغ، گوشت و ماهی درست کرد. البته محبوب ترین نوع آن، مرصع پلو با مرغ است.
مواد لازم
- مرغ کامل ۱ عدد و یا ۲ عدد سینه مرغ
- برنج ۴ الی ۵ پیمانه ( و یا به اندازه کافی و مورد نیاز)
- پیاز ۱ عدد
- زعفران دم کرده به میزان لازم
- خلال پرتقال یا نارنج ۱ پیمانه
- خلال بادام یک پیمانه
- خلال پسته ۱ پیمانه
- نمک
- زرد چوبه
- فلفل
- زرشک
- شکر
- کشمش پلویی به مقدار لازم
- کره ۱۰۰ گرم ( در صورت تمایل)
طرز تهیه مرصع پلو
ابتدا برنج را شسته و در آب بخیسانید، بعد از چند ساعت داخل قابلمه پر از آب در حال جوش بریزید تا برنج به مرحله آبکشی برسد، مقداری روغن کف قابلمه ریخته و ته دیگ مورد نظر خود را بگذارید و سپس برنج را دم کنید.
در ظرفی مناسب مقداری کره بریزید و با حرارت ملایم پیازهایی را که خرد کرده اید را در آن نیمه سرخ کنید. سپس فیله مرغ و ادویه را به آن اضافه کرده و مقداری تفت دهید و مقدار مناسب آب روی آن ریخته و بگذارید تا مرغ آبپز شود.
در ظرف مناسبی مقداری کره ریخته و با حرارت ملایم زرشک ها را مقداری تفت دهید، بعد از یک دقیقه زعفران آب کرده را به زرشک بیاقزایید.
خلال پوست پرتقال را چندین بار به مدت ۵ دقیقه در آب جوش، بجوشانید و آب را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود. سپس آنها را با کمی شکر و کره یا روغن تفت بدهید تا حدی که رنگ آن ها نارنجی خوشرنگ شوند. آن ها را کنار بگذارید.
خلال پسته و بادام را به صورت جدا آبکش کنید و با کمی روغن یا کره تفت بدهید. کشمش را هم با روغن یا کره تفت بدهید.
این مواد تفت داده شده برای تزیین مرصع پلو می باشد. زمانی که برنج دم کشید مقداری از آن را بردارید و زعفرانی کنید.
برنج دم کشیده را در دیس مورد نظر بکشید و یک لایه مرغ های پخته شده را بدون آب به آن اضافه کنید و باز برنج ساده روی آن ها بریزید و با مواد تفت داده شده به شکل دلخواه تزیین کنید.
نکات
- برای پخت مرصع پلو حتما از برنج ایرانی استفاده کنید و آن را به صورت آبکش تهیه کنید نه کته.
- برای درست کردن مرصع پلو از زعفران زیادی استفاده کنید تا خوش عطر و بو شود.
- برای داشتن خلال پوست پرتقال باید از قسمت نارنجی پوست پرتقال را جدا کنید و چندین بار به مدت ۵ دقیقه در آب جوش، بجوشانید و آب را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود. البته می توانید مقداری نبات هم به آب جوش اضافه کنید تا خلال های پرتقال شیرین شوند.
-
فیله های مرغ را می توانید به صورت نگینی خرد کنید و بعد از پخته شدن می توانید کمی تفت بدهید تا ظاهری شکیل تر پیدا کند.