طرز تهیه مرغ رب اناری

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه مرغ رب اناری خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

مرغ رب اناری یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که با طعمی ترش و شیرین، همگان را شیفته خود می‌کند. این غذا معمولاً با زرشک پلو سرو می‌شود و ترکیبی بی‌نظیر از طعم‌ها را ایجاد می‌کند. در ادامه، چند روش مختلف برای تهیه مرغ رب اناری را به شما آموزش می‌دهیم.

روش اول: مرغ رب اناری با زرشک پلو

طرز تهیه مرغ رب اناری
طرز تهیه مرغ رب اناری

مواد لازم

  • مرغ: ۸۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد بزرگ
  • رب انار: ۴ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری
  • زرشک: ۱ پیمانه
  • برنج: ۴ پیمانه
  • روغن: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: مرغ را به تکه‌های دلخواه خرد کرده و با نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کنید. پیازها را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس مرغ را به پیازها اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ دو طرف آن تغییر کند.

مرحله دوم: رب انار و شکر را مخلوط کرده و به مرغ و پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی رب انار گرفته شود سپس حدود ۲ لیوان اب به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید مرغ به همراه پیاز و رب انار به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت بپزد.

مرحله سوم: در ۳۰ دقیقه آخر پخت، زرشک را به قابلمه اضافه کنید و شعله را خاموش کنید سپس در قابلمه ای دیگر اب بریزید وقتی که جوش امد برنجی که از قبل به مدت ۴ ساعت خیس کرده اید را اضافه کنید و هنگامی که ترک برداشت برنج را ابکش کرده و همراه ته دیگ دلخواه به مدت ۴۰ دقیقه دم بگذارید.

مرحله چهارم: مرغ رب اناری را با زرشک پلو تزئین کرده و سرو کنید.

روش دوم: خوراک مرغ با رب انار

طرز تهیه مرغ رب اناری
طرز تهیه مرغ رب اناری

مواد لازم:

  • مرغ: ۸۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • سیر: ۳ حبه
  • رب انار: ۴ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: تکه های مرغ را با نمک و فلفل و زردچوبه مزه دار کنید سپس پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد در ادامه مرغ ها را اضافه کنید و دو طرف ان را سرخ کنید.

مرحله دوم: سیر رنده شده را به مواد اضافه کرده و تفت دهید. سپس رب انار و زعفران دم کرده را اضافه کنید و به قابلمه ۲ لیوان آب اضافه کرده و اجازه دهید مرغ به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت بپزد و پس از این زمان خوراک مرغ با رب انار را با نان یا برنج سرو کنید.

روش سوم:مرغ با رب انار و گردو

طرز تهیه مرغ رب اناری
طرز تهیه مرغ رب اناری

مواد لازم

  • مرغ: ۸۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد بزرگ
  • رب انار: ۴ قاشق غذاخوری
  • گردوی خرد شده: ۱ پیمانه
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • برنج: ۴ پیمانه
  • زرشک: ۱ پیمانه

طرز تهیه

مرحله اول: مرغ را به تکه‌های دلخواه خرد کرده و با نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کنید. پیازها را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس مرغ را به پیازها اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

مرحله دوم: رب انار و زعفران دم کرده را به مرغ و پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی رب انار گرفته شود و به قابلمه ۲ لیوان آب اضافه کرده و اجازه دهید مرغ به همراه پیاز و رب انار به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت بپزد.

مرحله سوم: در ۳۰ دقیقه آخر پخت، گردوی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و پس از این زمان خاموش کنید.

مرحله چهارم: در قابلمه دیگر اب بریزید و هنگامی که جوش امد نمک به ان اضافه کرده و برنجی که از قبل به مدت ۴ ساعت خیس کرده اید را اضافه کنید و هنگامی که ترک برداشت ابکش کرده و همراه ته دیگ دلخواه به مدت ۴۰ دقیقه دم بگذارید

مرحله پنجم: زرشک را تفت داده و هنگام سرو روی برنج بریزید و همراه مرغ رب اناری سرو کنید.

روش چهارم:مرغ با رب انار و آلو

طرز تهیه مرغ رب اناری
طرز تهیه مرغ رب اناری

مواد لازم

  • مرغ: به مقدار دلخواه (سینه، ران یا ترکیبی از هر دو)
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • رب انار: ۳ قاشق غذاخوری
  • آلو: ۱۰ عدد (خیسانده شده)
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • گردو خرد شده: برای تزیین
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: مرغ را به تکه‌های متوسط تقسیم کرده و با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کنید سپس پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود در ادامه مرغ‌های مزه دار شده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

مرحله دوم: به مرغ و پیاز، آب جوش اضافه کنید تا روی مواد را بگیرد. سپس زعفران دم کرده را نیز اضافه کنیدو اجازه دهید مرغ به مدت ۳۰ دقیقه تا ۴۵ دقیقه با حرارت متوسط بپزد.

مرحله سوم: آلوهای خیسانده شده و رب انار را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه دیگر پخته شود تا خورش جا بیفتد.

مرحله چهارم: خورش را در ظرف مورد نظر ریخته و با گردو خرد شده تزیین کنید. این خورش خوشمزه را می‌توانید با برنج زعفرانی سرو کنید.

روش پنجم:مرغ با رب انار و هویج

طرز تهیه مرغ رب اناری
طرز تهیه مرغ رب اناری

مواد لازم

  • مرغ: به مقدار دلخواه (سینه، ران یا ترکیبی از هر دو)
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • هویج: ۲ عدد متوسط
  • رب انار: ۳ قاشق غذاخوری
  • آلو: ۱۰ عدد (خیسانده شده)
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • گردو خرد شده: برای تزیین
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: مرغ را به تکه‌های متوسط تقسیم کرده و با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کنید. پیاز را نگینی خرد کرده و هویج را به صورت حلقه‌های متوسط برش دهید پیاز را در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس هویج‌ها را اضافه کرده و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند.

مرحله دوم: مرغ‌های مزه دار شده را به پیاز و هویج اضافه کرده و تفت دهید تا رنگشان تغییر کند سپس به مواد آب جوش اضافه کنید تا روی آن‌ها را بگیرد. سپس زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید.

مرحله سوم: اجازه دهید مرغ و سبزیجات به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه با حرارت متوسط بپزند تا مرغ کاملا پخته و هویج نرم شود.

مرحله چهارم: آلوهای خیسانده شده و رب انار را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه دیگر پخته شود تا خورش جا بیفتد.

نکات تکمیلی

  1. برای طعم بهتر، می‌توانید کمی دارچین یا جوز هندی به خورش اضافه کنید.
  2. برای تهیه یک خورش مجلسی‌تر، می‌توانید از کمی خلال بادام یا پسته برای تزیین استفاده کنید.
  3. برای تهیه یک خورش رنگارنگ‌تر، می‌توانید از فلفل دلمه ای رنگی نیز استفاده کنید.
  4. برای طعم متفاوت، می‌توانید کمی آب نارنج به خورش اضافه کنید.
  5. هویج به این خورش رنگ و طعم خاصی می‌بخشد و باعث می‌شود خورش شما کامل‌تر شود.
  6. برای یک طعم شیرین‌تر، می‌توانید کمی شکر به خورش اضافه کنید.
  7. برای تهیه این خورش می‌توانید از انواع آلو مانند آلو بخارا، آلو لواشک و یا آلوچه استفاده کنید.
  8. طعم رب انار به ذائقه شما بستگی دارد اگر رب انار شما زیادی ترش است می توانید کمی شکر به ان اضافه کنید.
  9. می‌توانید به جای آب، از آب مرغ یا گوشت برای پخت استفاده کنید تا طعم غنی‌تری به غذا بدهد.