طرز تهیه نان ویانا
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه نان ویانا ، یکی از نان های حجیم و خوشمزه را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
نان ویانا (Vienna bread) یکی از نان های حجیم معروف و محبوب است که طرز تهیه ای ساده و راحت دارد. این نان برای صبحانه عصرانه و انواع ساندویچ ها بسیار مناسب است. نان ویانا در فر پخته می شود و بافتی حجیم و نرم دارد.
در این نان از خمیر مایه استفاده می شود و بهتر است از خمیرمایه ای استفاده کنید که تازه باشد و حتما از سالم بودن آن مطمئن باشید. در ادامه طرز تهیه نان ویانا حجیم و خوشمزه را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- آرد ۳ پیمانه
- شیر ۱ پیمانه
- تخم مرغ ۱ عدد
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- کره ¼ پیمانه (۴۵ گرم)
- خمیر مایه ۱ قاشق مرباخوری
- نمک ۱ قاشق مرباخوری
- ۱ عدد تخم مرغ به همراه کمی وانیل (برای رومال)
طرز تهیه نان ویانا
برای تهیه این نان، ابتدا باید خمیرمایه را باید عمل بیاورید. برای این کار خمیر مایه را به همراه شکر و شیر مخلوط کنید و هم بزنید و برای ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا عمل بیاید. دقت کنید اگر از خمیرمایه فوری استفاده می کنید نیازی نیست این مرحله را انجام دهید و دقت کنید که دمای شیر ولرم باشد.
در ادامه باید در ظرفی مناسب، خمیرمایه عمل آمده را به همراه آرد و نمک و تخم مرغ و کره نرم شده با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شود. خمیر را باید برای ۱۰ دقیقه ورز دهید و اگر نیاز بود و خیلی خمیر شل بود کمی آرد اضافه کنید و هم بزنید. خمیر را به شکل توپ در بیاورید و در یک کاسه چرب شده به مدت ۱ ساعت استراحت دهید تا خمیر ور بیاید و پف کند.
در ادامه باید خمیر را به چانه های ۸۰ گرمی تقسیم کنید و روی سینی آردپاشی شده قرار دهید و ده دقیقه به آنها استراحت دهید تا چانه ها مجدد استراحت کنند. هر چانه را به صورت بیضی باز کنید. وقتی به صورت بیضی در آوردید رول کنید و از وسط با انگشت ببندید و در سینی فر با فاصله از هم قرار دهید.
یک تخم مرغ کامل را بزنید تا از لختگی خارج شود و وانیل را اضافه کنید. با کمک یک تیغ روی نان ها خط ایجاد کنید و مخلوط زرده را به کمک برش روی خمیرها بمالید. مجدد به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید. سپس سینی فر را در فر از قبل گرم شده به مدت ۸ الی ۱۰ دقیقه با دمای ۲۱۰ درجه قرار دهید تا نان های شما پخته شود. نان ویانا حجیم و خوشمزه شما آماده است.
چند نکته
- برای اینکه نان شما سفت و خشک نشود یک کاسه حاوی آب جوش داخل فر قرار دهید.
- برای پخت این نان باید کانوکشن فر شما روشن باشد و اگر ندارید در انتها گریل را روشن کنید.
- برای طلایی رنگ شدن روی نان ها، گریل فر را در اواخر پخت چند دقیقه روشن کنید.
- می توانید به ئلخواه در نان خود از کشمش، گردو و یا تکه های شکلات نیز استفاده کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه نان سیمیت ترکیه ای | Simit
- طرز تهیه نان پستو ریحان نان خوشمزه و پرطرفدار
- طرز تهیه نان رول دارچینی با کرم پنیری خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه نان سیر با طعمی لذیذ و فوق العاده
- طرز تهیه نان قلیفی سیستانی خوشمزه با طعم عالی
- طرز تهیه نان کلانه کردستان ، غذایی کامل و خوشمزه