طرز تهیه هزاری
در این مطلب از مجله گردشگری تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه هزاری ، غذای خوشمزه و محلی بندرعباس آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
هزاری از جمله غذاهای لذیذ و خوشمزه جنوبی است که با استفاده از ماهی تهیه می گردد و بسیار سالم و مقوی می باشد. طرز تهیه هزاری بسیار ساده و آسان می باشد و می توانید به راحتی آن را برای پذیرایی در مهمانی ها و مجالس مختلف آماده و سرو نمایید. در تهیه این غذای خوشمزه می توانیم از انواع ماهی های جنوبی مثل سالمون، رشکو، سرخو و شیر استفاده کنیم. البته در صورت نبود این ماهی های می توانیم از ماهی قزل آلا نیز استفاده کنیم. در ادامه با آموزش کامل هزاری همراه ما باشید.
مواد لازم
- ماهی : ۷۰۰ گرم
- گرد لیمو : یک قاشق مرباخوری
- فلفل دلمه ای قرمز : یک قاشق مرباخوری
- برنج : ۳۵۰ گرم
- پیاز : دو عدد
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه هزاری
ابتدا برنج را بشویید و آن را به مدت چند ساعت درون آب و نمک خیس نمایید. سپس ماهی را تمیز کنید و قبل از شستن ماهی به آن مقداری نمک و زردچوبه بزنید و بعد از گذشت نیم ساعت ماهی را به خوبی بشویید سپس آن را به صورت فیله ای خرد نمایید.
در این مرحله از تهیه هزاری تابه ای را روی حرارت گاز قرار دهید و مقداری روغن درون تابه بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ شود سپس پیازها را درون روغن تفت دهید و بعد از سرخ شدن آن ها فلفل دلمه ای خرد شده را به پیاز اضافه کنید و مقداری آن را تفت دهید سپس برش های ماهی را درون روغن بریزید و تفت دهید.
بعد از سرخ شدن برش های ماهی ، نمک و فلفل و زردچوبه را به مخلوط مواد بیفزایید و تفت دهید سپس آب برنج خیس خورده را بریزید و درون قابلمه ای مناسب مقداری آب ریخته و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد سپس برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و بعد از اینکه به مرحله آبکشی رسید آن را درون آبکش بریزید.
درون قابلمه مقداری روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر خود را در کف قابلمه قرار دهید سپس چند کف گیر از برنج را درون قابلمه بریزید و روی برنج یک لایه از مخلوط ماهی سرخ شده را قرار دهید سپس به همین ترتیب ریختن لایه ها را درون قابلمه ادامه دهید تا تمام شوند و قابلمه را روی حرارت گاز با شعله متوسط قرار دهید و بعد از اینکه بخار برنج بالا آمد حرارت گاز را کم کنید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد سپس هزاری را درون ظرفی مناسب برای سرو بکشید. نوش جان.