طرز تهیه چای ماسالا
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه چای ماسالا ، نوشیدنی خوشمزه هندی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
چای ماسالا (Masala tea) یک نوع چای است که آمادهسازی آن با جوشاندن چای سیاه در شیر و آب به همراه ترکیبی از سبزیجات معطر و ادویهجات آغاز میشود. این چای که خاستگاه اصلی آن به کشور هند و قدمت آن به پنج تا ۹ هزار سال قبل برمیگردد و در برخی نقاط دنیا با نام «چای هندی» نیز شناخته میشود، یک نوشیدنی مشهور در سطح جهانی است که در منوی بیشتر کافهها و چایخانهها دیده میشود. چای ماسالا هم بهصورت گرم و هم بهصورت سرد سرو میشود.
با وجود ادویههایی مانند زنجبیل ، دارچین و … اگر چای ماسالا را بدون شیرین کننده مصنوعی (شکر) استفاده کنید برای بالا بردن سوخت و ساز بدن و لاغری نیز مناسب است. در ادامه با آموزش کامل طرز تهیه چای ماسالا همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه چای ماسالا
- ۱ چوب دارچین کامل
- ۶ تا ۸ هل سبز
- ۱ قاشق چای خوری فلفل سیاه
- ۳ تا ۴ میخک کامل
- جوز هندی ۲ عدد
- ۲ فنجان آب
- ۲ قاشق غذا خوری زنجبیل رنده شده (برای داشتن طعم کمتر، آن را به جای رنده کردن برش بزنید)
- ۳ قاشق غذاخوری چای سیاه (یا ۴-۳ چای کیسه ای)
- ۲ فنجان شیر غیر لبنی
- شیرین کننده مانند استویا یا شکر
طرز تهیه
برای تهیه چای ماسالا ابتدا چوب دارچین، هل، فلفل سیاه و میخک را درون هاون یا روی تخته بریزید و آنها را بکوبید. شما نباید آنها را به شکل پودر دربیاورید و فقط کمی به قطعات کوچکتر خرد کنید. جوز هندی را با رنده ریز رنده کنید.
در یک قوری متوسط، ادویه های کوبیده شده، جوز هندی رنده شده، آب و زنجبیل رنده شده (یا خرد شده) را اضافه کرده و روی حرارت زیاد به جوش آورید. سپس آن را با یک دمای ملایم گرم کنید و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید تا به حدود یک سوم کاهش یابد.
چای و شیر را اضافه کنید و حرارت را کم کنید. درب آن را بگذارید و حرارت دادن را ۵ دقیقه ادامه دهید و اجازه بدهید که طعم ها آزاد شوند. سپس آن را خاموش کنید و بگذارید ۵ دقیقه بیشتر بمانید تا طعم های قوی تری ایجاد کند.
شیرین کننده مورد نظر را به آن اضافه کنید (مانند استویا یا شکر). قبل از سرو، آن را از یک توری یا چای صاف کن عبور دهید. چای ماسالا خوشمزه و پر خاصیت را درست کنید و در شب های زمستانی میل کنید. نوش جان.