طرز تهیه کشک کدو
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه کشک کدو خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
کشک کدو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن به استان کرمان برمیگردد. این غذا شباهت زیادی به کشک بادمجان دارد، با این تفاوت که به جای بادمجان از کدو استفاده میشود. طرز تهیه آن به شرح زیر است:
روش اول: کشک کدو سبز
مواد لازم
کدو سبز: ۴ تا ۶ عدد
کشک: ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد متوسط
سیر: ۳ تا ۶ حبه
گوجه فرنگی: ۳ عدد
پودر گردو: ۲ قاشق غذاخوری
نعناع خشک: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: ابتدا کدوها را به خوبی بشویید و پوست بگیرید. سپس آنها را به صورت حلقهای یا نگینی خرد کنید.سپس در روغن سرخ کنید تا طلایی و نرم شوند. بعد از سرخ شدن، آنها را روی دستمال یا کاغذ جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید و در قابلمه با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس سیر خرد شده را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
مرحله سوم: زردچوبه و فلفل را به پیاز و سیر اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی ادویه از بین برود. در صورت تمایل، گوجهفرنگیهای رنده شده را نیز به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا آب گوجه کاملاً کشیده شود.
مرحله چهارم: کدوهای سرخ شده را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید. اگر دوست دارید، مقداری آب جوش (حدود ۱ تا ۲ پیمانه) به مواد اضافه کنید، درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا کدوها کاملاً نرم و مغزپخت شوند.
مرحله پنجم: پس از پخت، با گوشتکوب یا پشت قاشق، مواد را به خوبی له کنید تا با هم ترکیب شوند و حالت پوره پیدا کنند و کشک را به مواد له شده اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس پودر گردو را نیز اضافه کرده و مخلوط کنید. اجازه دهید غذا به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.
مرحله ششم: در یک تابه کوچک، مقداری روغن بریزید و نعناع خشک را به آن اضافه کنید. نعناع را به سرعت تفت دهید تا نسوزد. سپس غذا را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با نعناع داغ، پیاز داغ، سیر داغ و کشک تزئین کنید.
روش دوم: کشک کدو حلوایی
مواد لازم
کدو حلوایی: ۱ عدد متوسط
پیاز: ۱ عدد بزرگ
کشک: نصف پیمانه
سیر: ۳ حبه
گردو: نصف پیمانه
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز داغ و نعنا داغ: برای تزئین
طرز تهیه
مرحله اول: ابتدا کدو حلوایی را پوست بگیرید، تخمههای آن را جدا کرده و به صورت مکعبی خرد کنید. سپس کدوها را در کمی روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شوند و کدوهای تفت داده شده را در یک قابلمه با مقدار کمی آب بپزید. زمانی که کدوها کاملاً نرم شدند، آنها را با گوشتکوب یا چنگال له کنید تا به صورت پوره درآیند.
مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس سیر له شده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا عطر آن بلند شود و زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز و سیر اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود.
مرحله سوم: پوره کدو حلوایی را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید. سپس گردوی خرد شده و کشک را نیز به مواد بیفزایید مواد را به خوبی با هم مخلوط کرده و اجازه دهید تا با حرارت ملایم به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه جا بیفتد.
مرحله چهارم: کشک کدو حلوایی را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن را با پیاز داغ، نعنا داغ و مقداری کشک تزئین کنید.