طرز تهیه زنجبیل پلو
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه زنجبیل پلو خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
زنجبیل پلو یکی از غذاهای خوش عطر و طعم ایرانی است که با کمی زنجبیل تازه، طعم و بوی بینظیری به غذا میدهد و می توانید ان را با گوشت یا مرغ درست کنید برای تهیه این پلو خوشمزه، به مواد زیر نیاز دارید:
مواد لازم
- برنج: ۲ پیمانه
- زنجبیل تازه: ۲ قاشق غذاخوری رنده شده
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- روغن: ۳ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار دلخواه
- زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
- کشمش: نصف پیمانه
- گوشت چرخکرده : ۲۵۰ گرم
- دارچین: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه
مرحله اول: برنج را از شب قبل خیس کنید سپس پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود و زنجبیل رنده شده را اضافه کرده و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
مرحله دوم: در این مرحله گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و آن را به همراه پیاز و زنجبیل تفت دهید تا رنگش تغییر کند سپس نمک،فلفل سیاه،زردچوبه اضافه کنید.
مرحله سوم: در قابلمه ای آب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید هنگامی که جوش امد برنج را اضافه کنید و هنگامی که ترک برداشت آبکش کنید.
مرحله چهارم: در قابلمه ته دیگ دلخواه خود را بگذارید و یک لایه برنج و یک لایه از مواد تفت داده شده بریزید و به همین ترتیب تکرار کنید در اخر دارچین و زعفران روی برنج بریزید و ۴۵ دقیقه اجازه دهید دم بکشد.
مرحله پنجم: اگر از کشمش استفاده میکنید، آن را در روغن کمی تفت داده و پس از دم کشیدن روی برنج بریزید.
زنجبیل پلو با مرغ
مواد لازم
- برنج: ۲ پیمانه
- زنجبیل تازه: ۲ قاشق غذاخوری رنده شده
- مرغ: ۵۰۰ گرم (سینه یا ران)
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- سیر: ۲ حبه
- زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
- کشمش: نصف پیمانه
- دارچین: نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- پودر کاری: ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: مرغ را به تکههای متوسط خرد کنید و پیاز، سیر و زنجبیل را رنده کنید در یک قابلمه، روغن را گرم کنید و پیاز را اضافه کنید کمی که تفت خورد مرغ را بریزید تا سرخ شود سپس نمک،فلفل سیاه،زردچوبه،دارچین،پودر کاری،سیر رنده شده و نیمی از زنجبیل را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه ها خارج شود.
مرحله دوم: به مرغ یک لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت کم بپزد تا آب آن کشیده شود.
مرحله سوم: برنج را از شب قبل خیس کنید و پیاز باقیمانده را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود و باقی مانده زنجبیل رنده شده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.
مرحله چهارم: برنج آبکش شده را به مواد تفت داده شده اضافه کنید و مرغ را ریش ریش کنید سپس یک لایه برنج و یک لایه مرغ بریزید و تا اخر ادامه دهید و روی ان زعفران دم کرده بریزید.
مرحله پنجم: اجازه دهید برنج با حرارت کم حدود ۴۵ دقیقه دم بکشد و کشمش را در روغن تفت داده و پس از دم کشیدن روی برنج بریزید.
زنجبیل پلو با گوشت
مواد لازم
- برنج: ۲ پیمانه
- زنجبیل تازه: ۲ قاشق غذاخوری رنده شده
- گوشت گوسفند یا گوساله: ۵۰۰ گرم (راسته یا ران)
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- سیر: ۲ حبه
- زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
- کشمش: نصف پیمانه
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- پودر کاری: ۱ قاشق چایخوری
- دارچین: نصف قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: گوشت را به تکههای متوسط خرد کنید و پیاز، سیر و زنجبیل را رنده کنید و در یک قابلمه، روغن را گرم کنید و پیاز را تفت دهید سپس گوشت را اضافه کنید و ان را سرخ کنید در ادامه سیر، ۱ قاشق زنجبیل، زردچوبه، پودر کاری، نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر ادویه ها خارج شود
مرحله دوم: به گوشت آب اضافه کنید تا روی آن را بگیرد و اجازه دهید با حرارت کم بپزد تا آب آن کشیده شود و پس از پخت کامل ان را کنار بگذارید.
مرحله سوم: برنج را از شب قبل خیس کنید و پیاز باقیمانده را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس باقی مانده زنجبیل رنده شده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.
مرحله چهارم: برنج آبکش شده را به مواد تفت داده شده اضافه کنید و در قابلمه ته دیگ دلخواه بگذارید و یک لایه برنج و یک لایه از گوشت و مواد پخته شده بریزید و به همین ترتیب ادامه دهید و در آخر روی مواد را دارچین و زعفران دم کرده بریزید.
مرحله پنجم: اجازه دهید برنج با حرارت کم حدود ۴۵ دقیقه دم بکشد و در اخر کشمش را در روغن تفت داده و روی برنج اماده شده برای تزئین بریزید.
نکات تکمیلی
- میتوانید از قسمتهای مختلف گوشت مانند راسته، ران یا گردن استفاده کنید.
- برای طعم بهتر، میتوانید از ادویههای دلخواه دیگری مانند زیره، هل یا فلفل قرمز استفاده کنید.
- برای تزیین زنجبیل پلو میتوانید از خلال بادام یا پسته استفاده کنید.
- اندازه مواد ذکر شده برای ۴ نفر است. میتوانید با توجه به تعداد افراد، مقدار مواد را کم یا زیاد کنید.