طرز تهیه اشکنه زرشک

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه اشکنه زرشک ، یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

اشکنه از آن دسته غذاهای قدیمی، سنتی، ساده و پرطرفدار در بین ایرانیان است که در گذشته از غذاهای پر مصرف محسوب می شده است. این غذای سنتی علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد، مواد زیادی برای طبخ نمی خواهد و به راحتی می توانید آنرا در منزل تهیه کنید. اشکنه از جمله غذاهای ایرانی می باشد که مانند آبگوشت و دیزی با نان سرو میشود.

اشکنه زرشک که به آن اشکنه قره نیق نیز می گویند یکی از انواع اشکنه هاست که غذای محلی کردی مخصوص خراسان جنوبی و به خصوص شهرستان شیروان می باشد. همانطور که از نامش پیداست، ماده‌ی اصلی این نوع اشکنه، زرشک است. در تهیه این اشکنه از نوعی زرشک کوهی استفاده می شود. در ادامه طرز تهیه اشکنه زرشک ساده را به ۲ روش به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه اشکنه زرشک
طرز تهیه اشکنه زرشک

اشکنه زرشک ساده

مواد لازم

  • زرشک به مقدار لازم
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • مرزه خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • آرد ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • کره (یا روغن) به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا پیاز را خرد کرده و با کره سرخ میکنیم. وقتی پیاز طلایی شد آرد را داخل پیاز سرخ شده میریزیم تا تفت بخورد و خامی آن برود.

مرزه، زرشک، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا همه مواد مخلوط با هم مخلوط شوند و اجازه می دهیم کمی تفت بخورند.

خواندن
طرز تهیه کباب شیشلیک حرفه ای و مخصوص

سپس به مواد داخل قابلمه آب اضافه می‌کنیم و حرارت را کم می‌کنیم تا غلیظ شود. اشکنه شما باید مانند سوپ کمی غلیظ شود.

بعد از این مراحل چند تخم مرغ در آن می شکنیم. بعد از آنکه تخم‌مرغ‌ها خودش را گرفت اشکنه ما آماده است. همچنین می توانید تخم مرغ ها را در یک کاسه شکسته خوب هم بزنید و سپس به قابلمه اضافه کنید.

اشکنه زرشک کوهی

مواد لازم

  • زرک (نوعی زرشک دانه دار کوهی) ۳۰۰ گرم
  • روغن زرد گوسفندی ۳ قاشق
  • پیاز رنده شده ۱ عدد
  • آب ۴ پیمانه
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه

پیاز را داخل ظرف ترجیحا مسی ریخته و با روغن و ۲ قاشق آب میگذاریم با حرارت ملایم نرم شود.

زرشک کوهی را با کمی آب خیس کرده و بعد آن را کمی بجوشانید و سپس از صافی رد کنید و آب آن را داخل پیازها بریزید.

بگذارید یک قل بزند سپس نمک را اضافه کرده و شعله را خاموش کنید. اشکنه شما آماده است.

نکته: اگر غذا خیلی ترش بود می توانید کمی عسل یا شیره انگور به آن اضافه کنید.

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید: