طرز تهیه کتلت لاهیجان

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه کتلت لاهیجان خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

کتلت لاهیجان یکی از غذاهای خوشمزه است که در لاهیجان درست می شود و از ترکیب گوشت چرخ کرده و سیب زمینی و نان له شده و ادویه های مخصوص است که در روغن داغ سرخ شده و با پیاز و جعفری و نان گرم سرو می شود.

طرز تهیه کتلت لاهیجان
طرز تهیه کتلت لاهیجان
مواد لازم
  • گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم
  • سیب‌زمینی: ۲ عدد متوسط
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • نان بربری: ۱ تکه
  • سبوس گندم: به میزان لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم
  • پودر سیر، پودر کاری و آویشن: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: سیب‌زمینی‌ها را ابپز کنید و رنده کنید سپس نان بربری را در اب خیس کنید وقتی نرم شد ان را له کنید و پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید.
مرحله دوم: گوشت چرخ‌کرده، سیب‌زمینی رنده شده، پیاز رنده شده، نان له شده، تخم‌مرغ، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و پودر کاری و اویشن را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.
مرحله سوم: از مواد به اندازه دلخواه بردارید و به شکل کتلت فرم دهید و کتلت‌ها را در سبوس گندم بغلتانید تا کاملاً پوشیده شوند در یک تابه روغن داغ کنید و کتلت‌ها را در آن سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
مرحله چهارم: کتلت‌های سرخ‌شده را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود. سپس با نان لواش، گوجه فرنگی، خیارشور و جعفری سرو کنید. 
روش دوم
طرز تهیه کتلت لاهیجان
طرز تهیه کتلت لاهیجان

مواد لازم

سیب زمینی: ۳ عدد متوسط

نان بربری: ۲ تکه

پیاز: ۱ عدد متوسط

تخم مرغ: ۱ عدد

سبوس نان بربری: به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، پودر گشنیز: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: سیب زمینی‌ها را آب‌پز کرده و رنده کنید. نان بربری را در آب خیس کرده و له کنید سپس سیب زمینی رنده شده، نان له شده، پیاز رنده شده (آب گرفته)، تخم مرغ و ادویه‌ها را با هم مخلوط کنید. مواد را خوب ورز دهید تا یکدست شوند.

مرحله دوم: از مایه کتلت به اندازه دلخواه برداشته و به شکل کتلت درآورید و کتلت‌ها را در سبوس نان بربری بغلتانید تا کاملاً پوشیده شوند روغن را در ماهی‌تابه داغ کنید و کتلت‌ها را در آن سرخ کنید تا دو طرفشان طلایی شود.

مرحله سوم: کتلت‌ها را در ظرف مورد نظر قرار دهید و با نان، سبزیجات تازه، گوجه فرنگی و خیارشور سرو کنید.

نکات مهم

۱- برای اینکه کتلت‌ها وا نروند مدتی در یخچال قرار دهید تا مواد کمی سفت شوند.

۲- روغن باید کاملاً داغ باشد تا کتلت‌ها روغن کمتری جذب کنند.

۳- می‌توانید از آرد نخودچی برای انسجام بیشتر مواد استفاده کنید.

۴- نان بربری را از قبل خیس کنید تا به راحتی له شود.

۵- برای طعم بهتر، می‌توانید مقداری پودر سیر یا جعفری خرد شده به مایه کتلت اضافه کنید.