طرز تهیه لوبیا پلو با قلقلی مرغ
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه لوبیا پلو با قلقلی مرغ خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
لوبیا پلو از غذاهای اصیل ایرانی است که با گوشت یا مرغ تهیه می شود اگر شما هم به دنبال دستور غذایی متفاوت هستید پیشنهاد می دهم لوبیا پلو با قلقلی مرغ را امتحان کنید که عطر و طعم عالی دارد.
مواد لازم
سینه مرغ بدون استخوان: ۴۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
سیر: ۱ حبه
آرد سوخاری: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
برنج: ۳ پیمانه
لوبیا سبز خرد شده: ۲ پیمانه
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
پودر گل محمدی: ۱ قاشق چایخوری
پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری
روغن: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، زردچوبه، پودر سیر: به مقدار لازم
کره: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: ابتدا پیاز و سیر را رنده کرده و آب اضافی آن را بگیرید سپس سینه مرغ را چرخ کنید و مرغ چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده، آرد سوخاری و نمک، فلفل، پاپریکا، زردچوبه، پودر سیر،در یک کاسه بریزید.
مرحله دوم: مواد را خوب با هم مخلوط کرده و ورز دهید تا یکدست شود. اگر مایه کمی شل بود، میتوانید کمی آرد سوخاری بیشتری اضافه کنید و از مایه آماده شده، کوفته قلقلیهای کوچک درست کنید.
مرحله سوم: در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. قلقلیها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند. در اواسط پخت، میتوانید کمی زعفران دم کرده نیز به قلقلیها اضافه کنید تا خوشرنگتر و خوشطعمتر شوند. پس از سرخ شدن، قلقلیها را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.
مرحله چهارم: برنج را بشویید و از ۱ تا ۲ ساعت قبل از پخت با آب ولرم و مقداری نمک خیس کنید و لوبیا سبزها را بشویید، سر و ته آنها را بگیرید و به اندازه دلخواه (معمولاً به صورت بند انگشتی یا مورب) خرد کنید.
مرحله پنجم: یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. لوبیاهای خرد شده را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه بجوشند تا نیمپز شوند (زیاد له نشوند). سپس آبکش کنید.
مرحله ششم: در یک تابه جداگانه، مقداری روغن بریزید و پیاز دیگر را نگینی خرد کرده و تفت دهید تا سبک و شیشهای شود سپس زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی ادویهها گرفته شود.
مرحله هفتم: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ رب باز شده و سرخ شود. این مرحله در خوشرنگی لوبیا پلو بسیار مهم است در ادامه لوبیا سبز نیمپز و سرخ شده را به این مخلوط اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله هشتم: قلقلیهای سرخ شده مرغ را به مواد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا طعمها به خورد هم بروند و پودر گل محمدی و پودر دارچین را اضافه کرده و پس از ۲ تا ۳ دقیقه که مواد با هم ترکیب شدند، شعله را خاموش کنید.
مرحله نهم: در یک قابلمه بزرگ، آب و ۲ تا ۳ قاشق نمک بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید سپس برنج خیس خورده را که آب اضافی آن را خالی کردهاید، به آب در حال جوش اضافه کنید و برنج را به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه (بسته به نوع برنج) بپزید تا مغز آن کمی نرم شود اما هنوز له نشده باشد (زمانی که چند دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید، اطراف آن له شود ولی مغز آن سفت باشد).
مرحله دهم: برنج را آبکش کنید. برای شوک دادن به برنج و بلند شدن قد آن، میتوانید در اواخر پخت مقداری آب یخ یا چند تکه یخ به برنج در حال جوش اضافه کنید.
مرحله یازدهم: کف قابلمه مورد نظر کمی روغن بریزید و نمک و زردچوبه اضافه کنید. میتوانید از ته دیگ دلخواه (نان، سیبزمینی ورقه شده) استفاده کنید سپس یک لایه برنج آبکش شده را کف قابلمه بریزید و روی ان از مایه لوبیا پلو و قلقلی مرغ بریزید.
مرحله دوزادهم: این لایهها را به همین ترتیب تکرار کنید تا مواد و برنج تمام شوند. برنج را به صورت گنبدی در مرکز قابلمه جمع کنید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا بخار به خوبی به سطح پلو برسد روی برنج، کمی زعفران دم کرده و چند تکه کره قرار دهید و درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله سیزدهم: در ۵ دقیقه اول حرارت را کمی بیشتر کنید تا بخار در قابلمه جمع شود، سپس حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید لوبیا پلو به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت دم بکشد.
طرز تهیه لوبیا پلو با قلقلی مرغ متفاوت و خوشمزه