طرز تهیه آش گوجه فرنگی

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه آش گوجه فرنگی ، یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین آش های ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

آش گوجه فرنگی یکی از انواع آش های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی و از غذاهای محلی شمال کشور و تبریز است. آش گوجه فرنگی در تبریز به نام آبغورا آشی یا بامادور آشی معروف است. البته این آش در شهرهای مختلف ایران چون تبریز، اردبیل، زنجان، تهران و… به شیوه های مختلفی پخته می‌شود و متفاوت است.

در دستور آش گوجه فرنگی از گوجه فرنگی، لوبیا، برنج و سبزی مخصوص این آش استفاده می شود. برخی به سلیقه خود مواد آن را کمی تغییر می دهند. آش گوجه فرنگی به آش آبغوره بسیار شبیه است، اما تفاوت آن ها در این است که در آش گوجه فرنگی از میزان گوجه بیشتری استفاده می‌شود. اگر می خواهید یک آش گوجه خوشمزه و مقوی درست کنید، در ادامه با طرز تهیه و نکات آن همراه ما باشید.

طرز تهیه آش گوجه فرنگی
طرز تهیه آش گوجه فرنگی

مواد لازم

  • گوجه فرنگی ۱ کیلوگرم
  • برنج ۱ پیمانه
  • پیاز ۲ عدد
  • تره ۲۰۰ گرم
  • جعفری ۲۰۰ گرم
  • غوره نصف پیمانه
  • آبغوره ۱ پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلی ۱ پیمانه
  • آب گوشت ۳ پیمانه
  • نعناع خشک ۲ قاشق غذا خوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه

لوبیا ها را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود و سریع بپزد.

پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و در قابلمه ای مناسب با روغن تفت دهید و بعد از طلایی شدن آن ها، زردچوبه را نیز اضافه کنید. می توانید مقداری از پیازها را برای تزئین آش بردارید.

خواندن
طرز تهیه اشکنه گردو ساده، خوشمزه و مقوی

لوبیا ها را آبکشی کرده و به پیازها اضافه کرده و تفت دهید و ۵ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و حدود یک ساعت به آن اجازه دهید تا پخته شود.

برنج را شسته و آب کشی کنید و بعد از پخته شدن لوبیاها به همراه آب گوشت به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید.

تره و جعفری را پاک کرده و شسته سپس خرد کنید و به همراه غوره به مواد اضافه کنید.

توجه کنید که آب آش باید خیلی تبخیر شده باشد بطوری که مقدار کمی روی سبزی را بگیرد. در این مرحله در قابلمه را گذاشته و به مدت ۲۰ دقیقه صبر کنید تا سبزی ها پخته شوند.

بعد از پخته شدن سبزی ها، گوجه ها را شسته و رنده کنید سپس به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.

یک قاشق غذاخوری نعنا خشک به همراه فلفل و ادویه های دلخواه به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید.

شعله اجاق گاز را ملایم کنید و به آش گوجه فرنگی به مدت ۳۰ دقیقه وقت دهید تا پخته شود و جا بیفتد و  در این مدت آش را هم بزنید تا ته نگیرد.

بعد از پخت آش به آن آبغوره اضافه کنید و هم بزنید تا طعم آبغوره را به خود بگیرد. توجه کنید که شعله را خاموش کرده باشید.

طرز تهیه آش گوجه فرنگی
طرز تهیه آش گوجه فرنگی

نکات پخت آش گوجه فرنگی

  • همانطور که گفته شد در مناطق مختلف از حبوبات مختلف در آش گوجه فرنگی استفاده می کنند. شما می توانید علاوه بر حبوبات گفته شده، عدس، لپه، گندم و… را به آش اضافه کنید.
  • در دستور تهیه اصلی آش گوجه فرنگی گوشت وجود ندارد، اما در صورت تمایل می توانید از گوشت چرخ کرده قلقلی شده در آش استفاده کنید.
  • در صورتی که آب گوشت را در اختیار نداشتید می توانید از عصاره مرغ یا گوشت استفاده کنید.
  • اگر آش گوجه فرنگی شما با اضافه کردن گوجه فرنگی بازم بی رنگ بود، می توانید از ۱ قاشق غذا خوری رب در آش استفاده کنید.
خواندن
طرز تهیه چرتمه پلو ، غذای اصیل سمنانی
طرز تهیه آش گوجه فرنگی
طرز تهیه آش گوجه فرنگی

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید: