طرز تهیه شیرینی اکلر
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه شیرینی اکلر ، شیرینی پرطرفدار فرانسوی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
اکلر (Eclair) نوعی شیرینی خامه ای فرانسوی است که نان این شیرینی به صورت بلند تهیه شده و میان آن با خامه فرم گرفته یا کرم پر می شود. روی شیرینی را می توان با پودر قند، شکلات، انواع کرم، خامه، گردوی خرد شده و … تزیین کرد. شیرینی اکلر با طعم و مزه ها و ظاهر جذابی که دارد در سراسر دنیا بسیار محبوب است معمولا مرسومترین کرم برای پر کردن اکلر، کرم وانیلی است اما از خامه قنادی یا خامه فرانسوی و کرم پاتیسر نیز استفاده میشود. در ادامه همراه ما باشید تا با دستور تهیه شیرینی اکلر فرانسوی بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه خمیر شیرینی
- شکر ۱۰ گرم ( ۱ ق غذاخوری )
- آب ۱ پیمانه
- آرد ۱۲۵ گرم ( ۱ پیمانه سرخالی )
- تخم مرغ ۴ عدد
- وانیل نوک ق چای خوری
- نمک نوک ق چای خوری
مواد لازم برای کرم پاتیسیر
- شیر ۲ پیمانه
- شکر ۱ پیمانه
- آرد سفید ۲ ق غذا خوری
- نشاسته ذرت ۲ ق غذا خوری
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- کره ۱ ق چای خوری
- وانیل ۱/۲ ق چای خوری
طرز تهیه شیرینی اکلر
آب و شکر و کره نرم شده و نمک را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا اطراف ظرف شروع به جوشیدن کند وقتی به این مرحله رسید آرد را یکباره داخل قابلمه بریزید. وقتی آرد را اضافه کردید سریع و مدام هم بزنید تا گلوله های آرد باز شود و خمیر را مانند حلوا به مدت ۵ دقیقه باز و بسته کنید این مرحله در کیفیت نهایی شیرینی تاثیر گذار است پس حتما این مرحله را انجام دهید.
خمیر را از قابلمه به یک ظرف دیگر منتقل کنید و صبر کنید تا خمیر ولرم و خنک شود سپس دانه دانه تخم مرغ ها را شروع به اضافه کردن کنید و با افزودن هر کدام ۱ الی ۲ دقیقه هم بزنید تا تخم مرغ جذب خمیر شود با افزودن تخم مرغ آخر وانیل را نیز اضافه کنید تا خمیر یکدست و چسبنده و کشدار شود سپس خمیر را داخل قیف یک بار مصرف با ماسوره ستاره بریزید.
داخل سینی فر کاغذ روغنی انداخته و به صورت خطی و با فاصله از هم شیرینی را پایپ می کنید و داخل فر که از قبل گرم کردید سینی را بگذارید در ابتدای پخت دما را روی ۲۰۰ درجه تنظیم کنید و بعد از پف کردن شیرینی دما را به ۱۸۰ کاهش دهید زمان کل پخت باید ۱۵ دقیقه باشد بعد از طلایی شدن شیرینی به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید داخل فر خاموش بماند تا کرم را تهیه می کنید.
برای تهیه کرم ، داخل قابلمه ای شیر، شکر، آرد و نشاسته ذرت و زرده تخم مرغ را ریخته و با همزن دستی هم می زنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و هم می زنیم تا غلیظ شود سپس کره و وانیل را اضافه می کنیم و هم می زنیم و از روی حرارت برمی داریم و می گذاریم خنک شود.
بعد از خنک شدن شیرینی آن را از وسط نصف کنید و کرم خنک شده را داخل قیف یکبار مصرف ریخته و روی هر شیرینی مقداری بزنید و طرف دیگر شیرینی را روی کرم بگذارید و در انتها روی شیرینی اکلر را با شکلات ذوب شده تزئین کنید. نوش جان
نکته :
می توانید به جای کرم از خامه قنادی فرم گرفته نیز استفاده کنید.
پیشنهاد میکنیم برای درک بهتر دستور تهیه شیرینی اکلر ، حتما ویدئوی آموزشی آن را مشاهده کنید.