طرز تهیه نان کندو
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه نان کندو ، یکی از نان های لطیف و خوشمزه را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
نان کندو یا لانه زنبوری یکی از نان های بین المللی است که به دلیل شکل و ظاهر فرم دادن خمیر آن به نام کندو معروف شده است. درون نان کندو معمولا با پنیر خامه ای پر می شود اما شما به دلخواه می توانید آن را ساده یا با مواد میانی دیگری چون سبزیجات نیز تهیه کنید.
این نان یک وعده مناسب برای صبحانه یا عصرانه است و دستور تهیه ای ساده دارد و شما به راحتی می توانید آن را در خانه تهیه کنید. در ادامه طرز تهیه نان کندو نرم و لطیف را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- آرد سفید ۲ و نیم پیمانه
- شیر خشک ۱ قاشق غذاخوری
- آب ولرم ۱ پیمانه
- روغن مایع ¼ پیمانه
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- خمیرمایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ½ قاشق چایخوری
- پنیر خامه ای به مقدار کافی
مواد لازم برای رومال
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه نان کندو
برای تهیه نان کندو خوشمزه، ابتدا آب ولرم را به همراه خمیر مایه فوری، شکر، نمک و ۱ پیمانه آرد درون یک کاسه مناسب می ریزیم و مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند، سپس روی کاسه را با درپوش می پوشانیم. (اگر خمیرمایه شما فوری نیست بهتر است ابتدا با آب آن را عمل بیاورید و برای ۱۰ دقیقه صبر کنید تا کف کند سپس به مواد اضافه کنید).
در این مرحله اجازه می دهیم مخلوط خمیر مایه به مدت ۱۰ دقیقه استراحت کند تا به عمل بیاید. در ادامه پس از گذشت این زمان مابقی آرد را به همراه شیر خشک درون الک می ریزیم و روی مخلوط خمیر مایه اضافه می کنیم. حالا روغن را به مواد اضافه می کنیم و ورز می دهیم تا خمیری نرم و لطیف که به دست نمی چسبد حاصل شود. در صورتی که نان کمی چسبنده بود مقداری آرد به آن اضافه می کنیم و مجددا ورز می دهیم تا چسبندگی خمیر از بین برود.
در این مرحله خمیر را به چانه های کوچک تقسیم می کنیم، سپس مقداری از پنیر خامه ای را وسط چانه ها قرار می دهیم و مجددا چانه می کنیم. در ادامه سینی فر را با مقداری روغن مایع چرب می کنیم، سپس چانه ها را با کمی فاصله درون آن می چینیم. حالا روی خمیر را با کیسه فریزر می پوشانیم، سپس اجازه می دهیم خمیر به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه استراحت کند تا حجم بگیرد.
پس از گذشت این زمان زرده تخم مرغ را به همراه زعفران دم کرده درون یک کاسه مناسب می ریزیم و هم می زنیم. برس را به مواد رومال آغشته می کنیم، سپس روی چانه ها می مالیم و مقداری کنجد به صورت پخش روی چانه ها می پاشیم.
در ادامه فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم و اجازه می دهیم فر کاملا گرم شود. حالا سینی را در طبقه وسط فر قرار می دهیم و اجازه می دهیم نان درون فر بماند تا اطراف آن کاملا طلایی شود. زمانی که نان کندو کاملا پخته شد چند دقیقه ای گریل را روشن می کنیم و اجازه می دهیم روی نان طلایی و خوشرنگ شود.
در نهایت زمانی که روی نان گریل شد سینی را از فر خارج می کنیم، سپس اجازه می دهیم نان به طور کامل خنک شود. در ادامه نان کندو را نسبت به ذائقه خود به همراه عسل، مربا، نوتلا و یا به صورت ساده سرو می کنیم.
چند نکته
- می توان برای داخل چانه ها از ترکیب جعفری، زیتون و پنیر پیتزا نیز به دلخواه استفاده کرد.
- برخی این نان را به همراه شربت تهیه می کنند. به این منظور باید شربت بار تهیه کنید و وقتی نان را از فر خارج می کنید، شربت سرد را روی نان داغ بریزید تا جذب آن شود.
- به جای شربت بار، می توانید پس از آماده شدن نان روی آن کمی عسل یا شیره دلخواه بریزید و سرو کنید.
- خمیرمایه فوری را می توانید از لوازم قنادی تهیه کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه نان ویانا حجیم و خوشمزه به روش خانگی
- طرز تهیه نان شیر عسلی خوشمزه با بافتی نرم و لطیف
- طرز تهیه نان سیمیت ترکیه ای | Simit
- طرز تهیه نان گاتا ارمنی خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه نان پستو ریحان نان خوشمزه و پرطرفدار
- طرز تهیه نان رول دارچینی با کرم پنیری خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه نان سیر با طعمی لذیذ و فوق العاده
- طرز تهیه نان قلیفی سیستانی خوشمزه با طعم عالی
- طرز تهیه نان کلانه کردستان ، غذایی کامل و خوشمزه