طرز تهیه خورش گل کلم
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه خورش گل کلم به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
خورش گل کلم از خورشهای پرطرفدار ایرانی است که در اغلب شهرها پخته میشود. این خورش از غذاهای پرخاصیت است و ویتامینها و مواد معدنی موردنیاز بدن را تأمین میکند. همچنین با استفاده از ترکیبات مختلف میتوان آن را تهیه کرد. در ادامه طرز تهیه خورش گل کلم به چند روش مختلف آموزش داده شده است.
طرز تهیه خورش گل کلم بدون گوشت
سادهترین روش تهیه خورش گل کلم عدم استفاده از گوشت در پخت آن است. همچنین از غذاهای رایج در بین ایرانیها به شمار میرود.
مواد لازم
- گل کلم ۱ عدد کوچک
- پیاز ۱ عدد
- لیموعمانی ۴ عدد
- زعفران دمکرده ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- رب گوجهفرنگی ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- گل کلم را به ابعاد دلخواه خود برش بزنید، آن را شستوشو دهید و آبکش کنید. داخل یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و گل کلمها را درون آن تفت دهید.
- پیازها را رنده کنید و در تابه دیگر همراه با رب و ادویههای ذکر شده تفت دهید. پس از چند دقیقه مقداری آب به آن اضافه کنید تا به جوش آید. در صورت تمایل میتوانید مقداری استاک مرغ یا آب گوشت به پیازها اضافه کنید تا خورش طعم بهتری بگیرد.
- پس از آن که پیازها به جوش آمدند گل کلمهای سرخ شده و لیموعمانی را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد. این خورش کاملاً گیاهی بوده و برای گیاهخواران مناسب است.
طرز تهیه خورش گل کلم با گوشت
مواد لازم
- گل کلم ۱ عدد کوچک
- گوشت خورشتی ۲۵۰ گرم
- لپه نصف پیمانه
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- رب آلو ۱ قاشق غذاخوری
- آبلیمو ترش تازه ۱ عدد
- پیاز ۱ عدد
- چوب دارچین ۱ عدد
- زعفران دمکرده به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، ادویه کاری و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
- لپه را با کمی روغن درون قابلمه تفت دهید و سپس آب بریزید تا به جوش آید و بپزد. گل کرم را به اندازههای دلخواه خود برش بزنید و در روغن تفت دهید. پیاز را بهصورت نگینی خرد کنید و پس از آن که کلمها پخته شدهاند آنها را از تابه خارج کنید و پیازها را در همان روغن تفت دهید.
- پس از آن که پیازها طلایی و سبک شدند گوشت را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. تمام ادویهها به جز نمک را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و هم بزنید.
- پس از آن که ادویهها را اضافه کردید آب جوش بریزید تا گوشتها کاملاً بپزند. در همین فاصله رب گوجهفرنگی و رب آلو را درون تابه تفت دهید تا طعم خامی آنها گرفته شود.
- زمانی که گوشتها نرم شدند رب تفت داده شده را به همراه لپه پخته شده به گوشتها اضافه کنید. مجدد درون قابلمه آب جوش بریزید تا خورش به غلظت دلخواه خود برسد. در این مرحله نمک هم اضافه کنید.
- مزه غذا را بچشید و در صورتی که ترش نبود مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید. در ادامه گل کلمها را به قابلمه اضافه کنید و یک ساعت صبر کنید تا خورش پخته شود و در کنار برنج سرو کنید.
طرز تهیه خورش گل کلم با مرغ
مواد لازم
- گل کلم ۱ کیلو
- مرغ ۴۰۰ گرم
- گوجهفرنگی ۳ عدد
- پیاز ۲ عدد
- آبلیمو یا آبغوره ۲ قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده به میزان لازم
- زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
- گل کلم را بهصورت ورقهای و در اندازههای کوچک خرد کنید و پس از شستوشو اجازه دهید آب اضافیشان خارج شود. در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و گل کلمها را همراه با کمی نمک درون آن تفت دهید تا سرخ شوند.
- فلفل سیاه، آبغوره و زعفران دمکرده را به گل کلم اضافه کنید و مجدد تفت دهید. زمانی که گل کلمها سرخ شدند آنها را کنار بگذارید و ادامه مراحل را انجام دهید.
- پیازها را بهصورت خلالی خرد کنید و با حرارت ملایم درون تابه تفت دهید. پس از شیشهای شدن پیازها تکههای مرغ را درون تابه بچینید و تفت دهید تا مرغ تغییر رنگ دهد. فلفل سیاه، زردچوبه و نمک را بر روی مرغها بریزید تا عطر ادویهها آزاد شود.
- رب گوجهفرنگی را به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید تا سرخ شود. پس از آن ۱ تا ۲ لیوان آب جوش به مرغها اضافه کنید تا کاملاً بپزند.
- ۵ دقیقه قبل از این که مرغها پخته شوند گل کلمها، زعفران دمکرده و آبلیمو را در آن بریزید و هم بزنید. مواظب باشید زمان پخت را بالا نبرید تا گل کلمها له نشوند.
- گوجهفرنگیها را برش دهید و درون تابه بچینید تا سرخ شوند. در نهایت خورش آماده است و میتوانید با گوجه آن را سرو کنید.
نکات مهم طرز تهیه خورش گل کلم
- استفاده از گوشت قرمز یا مرغ در خورش کاملاً سلیقهای است؛ اما مرغ سریعتر پخته میشود.
- اگر تمایل دارید خورشتتان ترش شود از پودر لیموعمانی استفاده کنید.
- برای آن که بافت گل کلم حفظ شود و خورش ظاهر بهتری داشته باشد کلمها را خیلی ریز نکنید.
- بهتر است برای آن که رنگ رب باز شود و خامی آن گرفته شود آن را بهصورت جداگانه در تابه دیگری تفت دهید و سپس به خورش اضافه کنید.
- به جای گوشت خورشتی میتوانید خورش را با گوشت چرخکرده نیز تهیه کنید.
- در تهیه خورش گل کلم با گوشت نمک را آخرین مرحله اضافه کنید.
- از جوشیدن بیش از حد گل کلمها خودداری کنید و سعی کنید آب کمتری بریزید.
- پودر دارچین طعم خورش را لذیذتر میکند.
طرز تهیه خورش گل کلم به سه روش مختلف در این مطلب آموزش داده شد. پیشنهاد میکنیم این غذا را برای خانواده خود تهیه کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید. همچنین میتوانید برای مهمانانتان تهیه کنید و سفره خود را رنگین نمایید.