طرز تهیه شویدپلو با ته انداز مرغ
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه شوید پلو با ته انداز مرغ خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
شوید پلو از آن دسته غذاهای محبوب و خوشمزه است که بسیار راحت و بدون دردسر درست می شود و بخاطر شوید که دخل برنج است خواص زیادی دارد و مصلح سردی برنج است شوید پلو به تنهایی هم لذیذ است اما با ته انداز مرغ طعم بینظیری پیدا میکند و می تواند یکی از غذاهای مهمانی باشد در ادامه با طرز تهیه شوید پلو با ته انداز مرغ مجلسی با ما همراه باشید.
مواد لازم
- شوید تازه ۱ دسته یا ۲۰۰گرم
- برنج ۳ پیمانه
- ران یا سینه مرغ یا بال ۲ عدد
- پیاز ۱ عدد
- سیب زمینی ۱ عدد
- نمک،فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه،ادویه کاری به میزان لازم
- زعفران دم کرده به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: ابتدا ران یا سینه مرغ را بشویید و خشک کنید سپس درون ظرفی بریزید و به همراه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری، نصف پیاز رنده شده و زعفران دم کرده مزه دار کنید و به مدت ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا بوی زهم مرغ از بین برود.
مرحله دوم: در فاصله ای که مرغ ها مزه دار می شوند برنج را پاک کنید و دوسه بار با آب ولرم بشویید و به همراه آب نمک به مدت ۱ ساعت اجازه دهید خیس بخورد.
مرحله سوم: آبی که برنج را با آن خیس کردید بیرون بریزید و درون قابلمه برنج ها را بریزید و هر اندازه که پیمانه برنج دارید یک پیمانه اضافه تر آب درون قابلمه بریزید مثلا اگر سه پیمانه برنج دارید ۴ پیمانه آب بریزید.
مرحله چهارم: سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید در ادامه روغن و کمی نمک به قابلمه اضافه کنید.
مرحله پنجم: شوید تازه را پاک کنید و بشویید و ریز خرد کنید وقتی آب برنج بخار شد شوید را به آن اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه ای روی حرارت باقی بمانند سپس حرارت را خاموش کنید.
مرحله ششم: بعد از اینکه برنج ها اماده شد حالا مرغ های مزه دار شده را از ظرف بیرون بیاورید و پیازها را از آن جدا کنید سپس درون قابلمه کمی روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید سپس مرغ ها را به آن اضافه کنید و بگذارید یک طرف آن کامل سرخ شود سپس طرف دیگر مرغ را کمی سرخ کنید در این مرحله به دلخواه می توانید کمی سیب زمینی را نگینی کنید و دور مرغ بریزید حالا مخلوط برنج و شوید را روی مرغ ها بریزید تا کامل مرغ ها پوشانده شوند.
مرحله هفتم: بعد از اینکه برنج را درون قابلمه ریختید چند سوراخ با قاشق ایجاد کنید تا بهتر دم بکشد در نهایت به دلخواه برای طعم و عطر بهتر برنج می توانید کمی زعفران بریزید اجازه دهید برنج به مدت ۴۰ دقیقه دم بکشد پس از گذشت این زمان قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود سپس سینی یا ظرف مورد نظر خود را روی قابلمه بگذارید و بعد آن را برعکس کنید تا شوید پلو با ته انداز مرغ شما قالبی در بیاید.
نکات تکمیلی
۱- شوید پلو را می توانید با ته انداز گوشت نیز سرو کنید.
۲- شوید پلو به تنهایی کنار ماست و خیار بسیار لذیذ است.
۳- اگر شوید تازه ندارید می توانید از شوید خشک استفاده کنید.
۴- حتما مرغ ها را مزه دار کنید تا بوی زهم آن از بین برود.