طرز تهیه کمپوت آلبالو
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه کمپوت آلبالو خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
کمپوت آلبالو دسری خنک و خوشمزه است که به راحتی می توانید در خانه آن را تهیه کنید. این دسر برای فصل تابستان و پذیرایی از مهمانان بسیار مناسب است در اینجا چندین روش مختلف برای تهیه کمپوت آلبالو خوش رنگ و بازاری همراه ما باشید.
روش اول: کمپوت آلبالو ساده
مواد لازم
- ۵۰۰ گرم آلبالو
- ۲۵۰ گرم شکر
- ۵۰۰ میلی لیتر آب
طرز تهیه
مرحله اول: آلبالوها را بشویید و ساقه های ان را جدا کنید و بگذارید خشک شود و در یک قابلمه، آب و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر حل شود.
مرحله دوم: پس از اینکه شیره اماده شد بگذارید کمی خنک شود سپس در شیشه هایی که استریل شده هستند آلبالوها را بریزید و به اندازه نصف شیشه شربت بریزید.
مرحله سوم: درب شیشه ها را محکم ببندید و درون قابلمه ای که اب ولرم دارد شیشه ها را قرار دهید و به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید.
مرحله چهارم: پس از ۱۵ دقیقه حرارت را خاموش کنید و شیشه ها را به صورت وارونه به مدت ۲ ساعت قرار دهید و بعد از این زمان کمپوت شما اماده است و در یخچال نگهداری کنید.
روش دوم: کمپوت آلبالو با وانیل
مواد لازم
- ۵۰۰ گرم آلبالو
- ۲۵۰ گرم شکر
- ۵۰۰ میلی لیتر آب
- ۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل
طرز تهیه
مرحله اول: آلبالو ها را بشویید و ساقه ان را جدا کنید و اجازه دهید خشک شود سپس اب و شکر و وانیل را مخلوط کنید.
مرحله دوم: آلبالوها را درون ظرف شیشه ای بریزید و از شربت داخل شیشه ها بریزید و درب ان را محکم ببندید.
مرحله سوم: درون قابلمه ای اب ریخته و شیشه ها را درون قابلمه قرار داده و حرارت را روشن کنید به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا کمپوت اماده است
مرحله چهارم: پس از این زمان شیشه ها را وارونه به مدت ۲ ساعت قرار دهید و سپس نوش جان کنید یا در یخچال نگهداری کنید.
روش سوم: کمپوت آلبالو با گیلاس
مواد لازم
- ۲۵۰ گرم آلبالو
- ۲۵۰ گرم گیلاس
- ۲۵۰ گرم شکر
- ۵۰۰ میلی لیتر آب
طرز تهیه
مرحله اول: آلبالوها و گیلاس ها را بشویید و ساقه ها را جدا کنید و بگذارید خشک شوند سپس میوه ها را درون ظرف شیشه ای بریزید.
مرحله دوم: شکر و اب را مخلوط کنید و به میزان لازم از شربت داخل ظرف شیشه ای بریزید و درب ان را محکم ببندید و قابلمه ای را پر از اب کرده و شیشه ها را درون ان قرار دهید و روی حرارت قرار دهید.
مرحله سوم: پس از ۱۵ دقیقه حرارت را خاموش کنید و شیشه ها را وارونه به مدت ۲ ساعت قرار دهید و پس از گذشت این زمان کمپوت شما اماده است نوش جان.
نکات تکمیلی
- برای تهیه کمپوت آلبالو از آلبالوهای تازه و با کیفیت استفاده کنید. آلبالوهای سفت و رسیده بهترین انتخاب برای کمپوت هستند.
- آلبالوهای ترش یا شیرین را بسته به سلیقه خود انتخاب کنید. اگر آلبالوها ترش هستند می توانید مقدار شکر را کمی بیشتر کنید.
- آلبالوها را به مدت طولانی نپزید، زیرا له می شوند. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پخت کافی است تا آلبالوها نرم شوند.
- برای اینکه رنگ آلبالوها در کمپوت حفظ شود، می توانید از کمی آبلیمو یا اسید سیتریک استفاده کنید.
- کمپوت آلبالو را در شیشه های تمیز و استریل شده بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
- کمپوت آلبالو را می توانید تا یک ماه در یخچال نگهداری کنید.
- می توانید به کمپوت آلبالو طعم دهنده هایی مانند وانیل، دارچین، زنجبیل یا هل نیز اضافه کنید.
- از آلبالوهای یخ زده نیز می توانید برای تهیه کمپوت استفاده کنید. فقط کافی است قبل از اضافه کردن آنها به شربت، به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب گرم خیس کنید.
- می توانید به جای شکر از عسل یا شیره انگور نیز استفاده کنید.
نحوه استریل کردن شیشه کمپوت
استریل کردن شیشه های کمپوت قبل از پر کردن آنها با کمپوت ضروری است تا از رشد باکتری ها و کپک ها جلوگیری شود و طول عمر کمپوت را افزایش دهد.
استریل کردن در آب جوش
شیشه ها و درب های آنها را با آب گرم و صابون بشویید و به طور کامل آبکشی کنید سپس یک قابلمه بزرگ را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید و شیشه ها و درب های آنها را به آرامی در آب جوش قرار دهید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب جوش بجوشانید و با احتیاط از آب جوش خارج کنید و روی حوله تمیز قرار دهید تا خنک شوند.