طرز تهیه آش میوه
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه آش میوه خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
آش میوه یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که طعمی دلچسب و ملس دارد. این آش با استفاده از انواع میوه خشک مانند آلو بخارا، آلو سیاه، زردآلو خشک و … تهیه میشود و معمولاً در فصل سرد سال پخته میشود. برای تهیه این آش خوشمزه، همراه ما باشید.
مواد لازم
- لوبیا چیتی: نصف لیوان
- عدس: نصف لیوان
- نخود: نصف لیوان
- برگه زردآلو: نصف لیوان
- آلو بخارا: نصف لیوان
- آلو سیاه: نصف لیوان
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- روغن: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- رشته آش: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: لوبیا، عدس و نخود را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود. سپس آنها را جداگانه بپزید تا کاملا نرم شوند و میوههای خشک را نیز از شب قبل خیس کنید تا نرم شوند.
مرحله دوم: پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. زردچوبه را اضافه کرده و تفت کوتاهی دهید.
مرحله سوم: حبوبات پخته شده، میوههای خشک خیس خورده و پیاز داغ را به همراه آب کافی در یک قابلمه بزرگ بریزید. اجازه دهید آش به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بجوشد تا جا بیفتد.
مرحله چهارم: پس از یک ساعت رشته آش را به آش اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بپزد تا نرم شود و در پایان پخت، نمک و فلفل را به مقدار دلخواه اضافه کرده و آش را سرو کنید.
آش میوه همدان
مواد لازم
- نخود: نصف لیوان
- لوبیا چیتی: نصف لیوان
- عدس: نصف لیوان
- برگه زردآلو: نصف لیوان
- آلو بخارا: نصف لیوان
- آلو سیاه: نصف لیوان
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- سیر: چند حبه
- روغن: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- رشته آش: به مقدار لازم
- سبزی آش (جعفری، گشنیز، شوید): به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: نخود، لوبیا و عدس را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود. سپس آنها را جداگانه بپزید تا کاملا نرم شوند و میوههای خشک را نیز از شب قبل خیس کنید تا نرم شوند.
مرحله دوم: پیاز و سیر را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. زردچوبه را اضافه کرده و تفت کوتاهی دهید سپس حبوبات پخته شده، میوههای خشک خیس خورده، پیاز داغ و سیر داغ را به همراه آب کافی در یک قابلمه بزرگ بریزید. سبزی آش خرد شده را نیز اضافه کنید. اجازه دهید آش به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بجوشد تا جا بیفتد.
مرحله سوم: پس از یک ساعت رشته آش را به آش اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بپزد تا نرم شود و در پایان پخت، نمک و فلفل را به مقدار دلخواه اضافه کرده آش میوه شما اماده است نوش جان.
آش میوه تبریز
مواد لازم
- نخود: نصف لیوان
- لوبیا چیتی: نصف لیوان
- عدس: نصف لیوان
- برگه زردآلو: نصف لیوان
- آلو بخارا: نصف لیوان
- آلو سیاه: نصف لیوان
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- سیر: چند حبه
- روغن: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- رشته آش: به مقدار لازم
- سبزی آش (جعفری، گشنیز، شوید): به مقدار لازم
- گوشت چرخ کرده (اختیاری): ۲۵۰ گرم
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- آلبالو و ذغال اخته: به مقدار دلخواه (اختیاری)
طرز تهیه
مرحله اول: نخود، لوبیا و عدس را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود. سپس آنها را جداگانه بپزید تا کاملا نرم شوند و میوههای خشک را نیز از شب قبل خیس کنید تا نرم شوند.
مرحله دوم: یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سیر را رنده کرده و به پیاز اضافه کنید و تفت کوتاهی دهید. زردچوبه را اضافه کرده و تفت کوتاهی دهید.
مرحله سوم: گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و کمی زردچوبه مخلوط کرده و ورز دهید. سپس به اندازه یک فندق از گوشت بردارید و گرد کنید.
مرحله چهارم: حبوبات پخته شده، میوههای خشک خیس خورده، پیاز داغ و سیر داغ را به همراه آب کافی در یک قابلمه بزرگ بریزید. سبزی آش خرد شده را نیز اضافه کنید. اگر از گوشت استفاده میکنید، کوفتهها را نیز به آش اضافه کنید. اجازه دهید آش به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بجوشد تا جا بیفتد.
مرحله پنجم: رب گوجه فرنگی را در کمی آب حل کرده و به آش اضافه کنید. اگر از آلبالو و ذغال اخته استفاده میکنید، آنها را نیز در این مرحله اضافه کنید سپس رشته آش را به آش اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بپزد تا نرم شود و در پایان پخت، نمک و فلفل را به مقدار دلخواه اضافه کرده و آش میوه را سرو کنید.
نکات تکمیلی
- برای طعم بهتر، میتوانید از کمی گشنیز خشک یا نعناع خشک نیز در آش استفاده کنید.
- میتوانید از انواع دیگر میوه خشک مانند زرشک، آلبالو خشک و … نیز در آش استفاده کنید.
- آش میوه تبریزی را میتوانید با نعناع خشک یا سبزی خشک تزیین کنید.
- استفاده از سبزیجات معطر مانند جعفری، گشنیز و شوید به این آش عطر و طعم دلپذیری میبخشد.
- استفاده از آلبالو و ذغال اخته به آش رنگ و طعم خاصی میبخشد.