طرز تهیه بوقلمون شکم پر
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه بوقلمون شکم پر خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
بوقلمون شکم پر یک غذای مجلسی و خوشمزه است که در مهمانی یا مراسمی مانند کریسمس و سال نو سرو می شود این غذا را می توان در فر یا قابلمه تهیه کرد.

مواد لازم (برای ۸ تا ۱۰ نفر)
بوقلمون کامل: ۱ عدد (حدود ۵ تا ۶ کیلوگرم)
کره: ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم
روغن زیتون: به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
سیر: ۸ تا ۱۰ حبه (له شده)
لیموترش: ۲ عدد
پیاز: ۲ عدد بزرگ
شاخههای رزماری،برگ بو: به میزان لازم
مغز گردو نیمکوب شده: یک پیمانه
آلو خورشتی خیس خورده: ۱۰۰ گرم
آلو جنگلی خیس خورده: ۱۰۰ گرم
کرفس: ۲ عدد
هویج: ۱ عدد
طرز تهیه
مرحله اول: بوقلمون را کاملاً شسته و با دستمال کاغذی خشک کنید. رطوبت زیاد مانع برشته شدن پوست میشود و داخل و بیرون بوقلمون را به خوبی با نمک و فلفل آغشته کنید کره نرم شده را زیر پوست بوقلمون به خوبی ماساژ دهید و سپس زعفران دم کرده بریزید و مخلوط کنید و مفداری رزماری برگ بو و سیر له شده به همه جای بوقلمون بمالید و در اخر مقداری اب لیموی تازه و روغن زیتون به بوقلمون اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۶ ساعت در یخچال استراحت کند تا مزه دار شود.
مرحله دوم: در حین استراحت دادن بوقلمون هویج،کرفس،سیب زمینی،را شسته و به صورت مکعبی خرد کنید در تابه مقداری روغن بریزید و پیاز خرد شده را اضافه و تفت دهید سپس گردوی خرد شده و الو خورشتی و جنگلی را اضافه کنید و کمی تفت داده و در ادامه هویج،سیب زمینی،کرفس را اضافه کرده و تفت دهید.
مرحله سوم: پس از مزه دار شدن بوقلمون داخل شکم را با مواد اماده شده پر کنید و با استفاده از نخ و سوزن مخصوص آشپزی، شکم بوقلمون را بدوزید تا مواد بیرون نریزد و دوباره مقداری کره و زعفران دم کرده روی پوست بوقلمون بمالید.
مرحله چهارم: فر را از قبل روی دمای ۱۶۵ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و بوقلمون را در سینی فر قرار دهید. برای نتیجه بهتر، آن را ابتدا با فویل آلومینیومی بپوشانید و داخل فویل مقداری پیاز خرد شده و سیب زمینی قرار دهید و بوقلمون را داخل فر گذاشته و بپزید. هر ۴۵ دقیقه تا یک ساعت، آن را بیرون آورده و با آبهای جمع شده در ته سینی، سطح آن را چرب کنید و در یک ساعت پایانی پخت، فویل را بردارید تا پوست بوقلمون کاملاً برشته و طلایی شود.
مرحله پنجم: پس از پخت کامل، بوقلمون را از فر خارج کرده و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به حال خود رها کنید. این استراحت اجازه میدهد آبهای داخل گوشت توزیع شوند و برش زدن راحتتر شود.سپس نخ شکم را باز کرده، بوقلمون را برش زده و همراه با مواد داخلش سرو کنید.
نکات تکمیلی

۱- برای گوشتی خوشمزهتر، بوقلمون را ۲ تا ۳ ساعت قبل از پخت در محلول آب سرد و نمک در یخچال بخوابانید. سپس آن را کاملا خشک کنید.
۲- گذاشتن مواد مرطوب (مانند لیمو و سیب) داخل شکم، مالیدن کره زیر پوست، و چرب کردن منظم در حین پخت، سه راز اصلی برای حفظ آبدرونبافت (مایس) گوشت هستند.
۳- برای مهمانی، به ازای هر نفر حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ گرم بوقلمون (با استخوان) در نظر بگیرید.
روشهای دیگر پخت

اگر فر در دسترس ندارید، میتوانید بوقلمون شکمپر را به روشهای زیر نیز بپزید:
· در قابلمه: پس از آمادهسازی، بوقلمون را در یک قابلمه بزرگ و سنگین قرار دهید. دور آن را با سبزیجاتی مانند هویج و پیاز بپوشانید، کمی آب اضافه کنید و با حرارت ملایم به مدت ۴ تا ۵ ساعت بپزید.
· سرخ کردن: این روش سریعتر است. پس از مزهدار کردن، بوقلمون را در روغن یا کره فراوان در یک تابه بزرگ یا قابلمه سرخ کرده تا پوستش طلایی و ترد شود. سپس مقداری آب اضافه کرده و با حرارت کم کامل بپزید.
طرز تهیه بوقلمون شکم پر،غذای سال نو میلادی