طرز تهیه خمیر پیتزا
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی و حرفه ای آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
خمیر پیتزا یکی از نان های معروف در سراسر جهان می باشد. شما می توانید با درست کردن خمیر پیتزا به راحتی هر نوع پیتزایی که می خواهید را در خانه تهیه کنید. خمیر پیتزا برای پایه یا بیس انواع پیتزاها مورد استفاده قرار می گیرد و به دو نوع اصلی تقسیم می شود که خمیرهای ایتالیایی نازک و ظریف هستند و خمیرهای آمریکایی به صورت ضخیم تر تهیه می شوند. برای مشاهده آموزش کامل طرز تهیه خمیر پیتزا در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم
- آرد گندم ۳ لیوان
- آب ۱ لیوان
- نمک ¼ قاشق چایخوری
- روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
- پودر خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای تهیه خمیر پیتزا ابتدا آرد را یک الی دو مرتبه الک می کنیم تا کاملا صاف و نرم شود سپس آن را کنار می کذاریم ، در ادامه پودر خمیر مایه فوری را با ۱ لیوان آب ولرم کاملا مخلوط می کنیم و یک قاشق غذاخوری شکر اضافه میکنیم و به کمک یک همزن و یا قاشق چوبی هم بزنید و مخلوط کنید. به مدت ۵ دقیقه کنار می گذاریم تا عمل بیاید.
آرد الک شده را از وسط باز می کنیم و خمیر مایه ، نمک و روغن زیتون را داخل آن می ریزیم و از کنار آرد شروع به مخلوط کردن می کنیم تا زمانی که خمیر خودش را بگیرد و آن وقت شروع می کنیم به ورز دادن تا خمیر نرم شود.
سپس روی یک سطح صاف مانند تخته آشپزخانه مقداری آرد می پاشیم و خمیر را روی آن قرار می دهیم و مجددا شروع می کنیم به ورز دادن و چندین بار آن را باز می کنیم و جمعش می کنیم تا اگر هوایی در خمیر وجود دارد خالی شود.
بعد از ورز دادن خمیر، یک قابلمه کوچک را با قلمو آشپزخانه چرب می کنیم و خمیر را در آن گذاشته و یک پارچه تمیز روی خمیر قرار می دهیم و قابلمه را در جای گرمی می گذاریم تا به مدت ۱ الی ۲ ساعت استراحت کند.
اگر خمیر حجمش زیاد شده بود یعنی حدودا دو برابر قبلش نشان دهنده این است که خمیر شما آماده شده است، پس روی تخته آشپزخانه یا هر سطح صافی کمی آرد می پاشیم و خمیر را روی آن قرار می دهیم و به ۴ قسمت مساوی تقسیم می کنیم.
هر ۴ قسمت را به صورت جداگانه ورز می دهیم و فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد می گذاریم تا گرم شود و یک ظرف آب داخل فر قرار می دهیم تا زمانی که آب در حال بخار شدن بود، ظرف های خمیر را داخل آن قرار دهیم.
ظرف های مخصوص پخت خمیر پیتزا را با قلموی آشپزخانه و مقدار کمی روغن مایع چرب می کنیم سپس خمیرها را در کف ظرف ها پهن می کنیم و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه می دهیم تا خمیر های پهن شده در ظرف ها کمی بالا بیایند.
سپس با بخار شدن آب داخل فر، ظرف های خمیر را داخل آن قرار می دهیم تا به مدت ۱۰ دقیقه نیم پز شوند و پخت ابتدایی خمیر انجام شود. سپس ظرف ها را خارج می کنیم و می توانید همان لحظه استفاده کنید و یا نان ها را فریز کنید و هر زمان تمایل داشتید استفاده کنید.