طرز تهیه خورش کدو حلوایی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه خورش کدو حلوایی به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
خورش کدو حلوایی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف ایران به روشهای متفاوت تهیه میشود. همچنین عطر و رنگ فوقالعادهای دارد و برای سرو در ضیافتها مناسب است. این غذای لذیذ معمولا در فصل پاییز و زمستان پخته میشود و برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. در ادامه چند روش طرز تهیه خورش کدو حلوایی را برایتان معرفی کرده ایم.
طرز تهیه خورشت کدو حلوایی با گوشت
مواد لازم
- کدو حلوایی ۷ تکه
- گوشت گوسفندی ۲۵۰ گرم
- کره ۲۵ گرم
- پیاز ۱ عدد
- آلو بخارا ۱۲ عدد
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- لیمو ترش تازه ۱ عدد
- زعفران دمکرده به مقدار لازم
- نمک، ادویه کاری، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- پودر هل، پودر دارچین و شکر به مقدار لازم
طرز تهیه
- گوشت گوسفندی را به شکل تکههای مکعبی ریز خرد کنید. همچنین پوست پیاز را جدا کنید و بهصورت نگینی خرد کنید. یک قابلمه مناسب را بر روی حرارت ملایم قرار دهید و پس از ریختن روغن مایع درون آن پیازها را اضافه و تفت دهید.
- بعد از آن که پیازها شیشهای و سبک شدند گوشتها را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهند. پودر دارچین، ادویه کاری و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و مجدد تفت دهید. بعد از چند دقیقه به میزان کافی آب جوش به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید به مدت دو ساعت بپزد.
- پوست کدوها را جدا کنید و تابه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید. کره را درون تابه بریزید و اجازه دهید تا ذوب شود. سپس کدوها را درون تابه بریزید و صبر کنید تا کاملاً سرخ شوند. پس از آن که کدوها سرخ شدند آنها را از تابه خارج کنید.
- پس از خارج کردن کدوها رب گوجهفرنگی را درون تابه بریزید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا رنگش باز شود. پودر هل، نمک، شکر و آب لیمو ترش تازه را به رب اضافه کنید و با یکدیگر مخلوط نمایید. زمانی که سس به غلظت مطلوب رسید کدو و آلو بخارا را به رب گوجهفرنگی اضافه کنید.
- درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه کدوها پخته شوند. توجه داشته باشید نباید زمان پخت کدو بیشتر از ۳۰ دقیقه شود چرا که له میشوند. در نهایت خورش آماده میشود و میتوانید با خلال پسته یا بادام آن را تزیین کنید.
طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ
مواد لازم
- مرغ ۶۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- آلو خورشتی ۱۲ عدد
- رب انار ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- زردچوبه، دارچین و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
- پوست کدو حلوایی را جدا کنید و تخمهای آن را خارج نمایید. سپس درون یک قابلمه مناسب به همراه دو لیوان آب بریزید. در فاصلهای که کدو پخته میشود پیاز رابهصورتت نگینی خرد کنید و یک قابلمه دیگر بر روی حرارت بگذارید.
- پیازها را به همراه روغن درون قابلمه تفت دهید تا شفاف شوند. در ادامه مرغ را بهصورت خورشتی خرد کنید و درون قابلمه بریزید تا سرخ شود.
- زردچوبه، دارچین، نمک و فلفل سیاه را به مرغ اضافه کنید و تفت دهید. پس از چند دقیقه رب انار را به مرغها اضافه کنید و دوباره تفت دهید. دو لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش آید.
- زمانی که مرغ نیمپز شد آلوها را به همراه پوره کدو حلوایی به آن اضافه کنید. صبر کنید خورش کامل پخته شود تا جایی که به روغن بیفتد. زمانی که خورش به روغن افتاد زعفران را به آن اضافه کنید. پس از چند دقیقه خورش آماده است و میتوانید آن را سرو نمایید.
طرز تهیه خورش کدو حلوایی با لپه
مواد لازم
- کدو حلوایی: ۲۵۰ گرم
- گوشت گوسفندی: ۲۵۰ گرم
- لپه: نصف پیمانه
- پیاز: ۱ عدد
- آلو بخارا: ۱۰ عدد
- رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری
- آبلیموی تازه: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: یک چهارم پیمانه
- نمک، ادویه کاری و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- زردچوبه، پودر زنجبیل و پودر دارچین: به مقدار لازم
طرز تهیه
- قبل از هر چیز لپه را به مدت ۲ ساعت خیس کنید تا باعث نفخ نشود. پیاز را بهصورت نگینی خرد کنید و همراه با روغن و زردچوبه درون قابلمه تفت دهید.
- بعد از آن که پیازها سبک و شفاف شدند لپه، گوشت و رب گوجهفرنگی را به آن اضافه کنید و تفت دهید. سپس دو لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت بپزد.
- بعد از آن که پوست کدو حلوایی را گرفتید آنها را بهصورت مکعبی خرد کنید و همراه با کمی دارچین درون تابه تفت دهید. وقتی کدوها سرخ شدند آلوها را به آن اضافه کنید و دوباره تفت دهید.
- کدو حلوایی و آلو را بعد از پخت گوشت و لپه به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا دوباره بپزد. قبل از آن که کدوها له شوند آبلیمو تازه و زعفران دمکرده به آن اضافه کنید، پس از چند دقیقه خورش آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید.
نکات طرز تهیه خورش کدو حلوایی
- اگر تمایل دارید خورش شیرین شود کمی شکر به آن اضافه کنید.
- خورش کدو حلوایی را بهصورت غلیظ و کم آب بپزید.
- اگر از گوشت گوسفندی یا گوساله در تهیه خورش استفاده میکنید نمک را در انتها به خورش اضافه نمایید تا گوشت سفت نشود.
- قبل از اضافه کردن رب به گوشت کمی آن را تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
- گیاهخواران به جای گوشت و مرغ میتوانند از قارچ یا حبوبات برای تهیه خورش کدو حلوایی استفاده کنند.
طرز تهیه خورش کدو حلوایی به چند روش در این مقاله آموزش داده شد. خورش کدو حلوایی برای رفع ضعف جسمانی مفید است و ایمنی بدن را بالا میبرد. این غذای لذیذ را در زمستان بهخصوص شب یلدا آماده کنید و از مهمانان خود پذیرایی نمایید.