طرز تهیه گوش فیل
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه گوش فیل آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
از جمله شیرینیهای پرطرفدار در ماه رمضان گوش فیل است که یکی از شیرینیهای سنتی ایران به شمار میرود. با توجه به موادی که در تهیه گوش فیل به کار برده میشود میتوان گفت دسری مغذی برای افراد و به خصوص روزهداران در ماه رمضان است و مانند زولبیا بامیه، شله زرد و فرنی در سفره های افطار گذاشته می شود. در این مطلب روش تهیه گوش فیل خانگی مخصوص ماه رمضان و هر آنچه که نیاز است در رابطه با این شیرینی سنتی بدانید را با هم مرور خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه گوش فیل
تخم مرغ ۱ عدد
شیر ۱/۲ فنجان
شربت ۲ قاشق غذا خوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری
ماست ۱ قاشق غذا خوری
روغن جامد یا کره ۲ قاشق غذا خوری
آرد به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه شربت گوش فیل
آب ۱ پیمانه
شکر ۲ پیمانه
هل و وانیل به مقدار لازم
زعفران ۱ قاشق غذاخوری
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
دستور تهیه شربت
آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید. زمانی که شربت به جوش آمد و کمی غلیظ شد به آن کمی وانیل، هل، زعفران (در صورت تمایل) و گلاب را اضافه کرده و صبر کنید تا شربت یکی دو جوش بزند و به غلظت برسد. شربت گوش فیل آماده است آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خوب سرد شود.
طرز تهیه گوش فیل
تخم مرغ، شیر و روغن را با هم مخلوط کنید، سپس ماست و دو قاشق شربت و بیکینگ پودر را اضافه و در آخر به آرامی آرد را بیفزایید، خوب به هم بزنید و با دست ورز دهید تا خمیر گوش فیل آماده شود.
زمانی که خمیر دیگر به دست نچسبید، آرد کافیست. یک تا دو ساعت خمیر را کنار گذارید. سپس با وردنه آن را صاف کنید و لوزی لوزی ببرید.
میتوانید وسط لوزیها را نیز جمع کنید یا همینطور ساده در ظرف گودی که روغن مایع در آن ریخته و خوب داغ شده است، بیندازید.
وقتی گوش فیل ها طلایی شدند با کفگیر آن ها را خارج کنید و در صافی بیندازید تا خوب روغن آن ها گرفته شود. سپس در شربت سرد بیندازید و باز در صافی دیگری انداخته تا شیرههای اضافی آن ها نیز گرفته شود.
بعد خنک شدن گوش فیل ها میتوانید کمی پودر قند برای زیباتر شدن روی آنها الک کنید.