طرز تهیه یتیمچه
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه یتیمچه خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
یتیمچه یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است و غذایی کم هزینه و در عین حال سریع،راحت و خوشمزه است یتیمچه با نان میل می شود و اغلب از بادمجان و گوجه و سیب زمینی در ان استفاده می شود در ادامه با طرز تهیه یتیمچه لذیذ همراه ما باشید.
یتیمچه تهرانی
مواد لازم
- بادمجان ۴ عدد
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۳ حبه
- سیب زمینی ۱ عدد
- گوجه فرنگی ۳ عدد
- فلفل دلمه ای ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- ابلیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: بادمجان ها را پوست بگیرید و نگینی برش بزنید سپس درون اب نمک به مدت نیم ساعت قرار دهید تا تلخی بادمجان گرفته شود.
مرحله دوم: پس از نیم ساعت بادمجان ها را از اب نمک حارج کرده و درون ابکش بریزید تا اب اضافی ان خارج شود.
مرحله سوم: درون قابلمه کمی روغن بریزید سپس پیازها را نگینی ریز خرد کرده و درون قابلمه بریزید و بگذارید کمی تفت بخورد تا رنگ ان طلایی شود.
مرحله چهارم: پس از اینکه پیاز سبک شد سیب زمینی را نگینی خرد کرده و اضافه کنید تا کمی تفت بخورد پس از سرخ شدن سیب زمینی ها بادمجان را اضافه کرده و تفت دهید در ادامه سیر را ریز خرد کنید و درون قابلمه بریزید و بگذارید در حد چند دقیقه تفت بخورد تا عطر ان ازاد شود.
مرحله پنجم: فلفل دلمه را نگینی خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید سپس نمک،فلفل،زردچوبه را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا ادویه ها به خورد مواد برود.
مرحله ششم: ۱ قاشق رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ ان باز شود در اخر به اندازه ۱ لیوان ابجوش اضافه کنید و بگذارید همه مواد به طور کامل بپزد.
مرحله هفتم: توجه کنید این غذا بدون اب سرو می شود و باید بگذارید اب ان کاملا کشیده شود وقتی شعله را خاموش کردید ابلیموترش را بریزید و غذا را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
یتیمچه گوجه و بادمجان
مواد لازم
- بادمجان ۴ عدد
- گوجه فرنگی ۴ عدد
- پیاز ۲عدد
- سیر ۳ حبه
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید سپس به صورت نگینی خرد کنید و درون کاسه محلول اب و نمک درست کنید و بادمجان ها را به مدت نیم ساعت درون اب نمک قرار دهید تا تلخی ان گرفته شود.
مرحله دوم: پس از نیم ساعت بادمجان ها را درون ابکش بریزید تا اب اضافی ان گرفته شود.
مرحله سوم: پیازها را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و درون تابه ای کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید وقتی گرم شد پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ ان طلایی شود.
مرحله چهارم: پس از تفت دادن پیاز بادمجان ها را اضافه کنید و تفت دهید تا کمی سرخ شوند.
مرحله پنجم: پس از سرخ شدن بادمجان گوجه فرنگی را نگینی خرد کنید و درون تابه بریزید و تفت دهید در ادامه سیر را ریز کرده و به مواد اضافه کنید تا عطر ان خارج شود.
مرحله ششم: نمک،فلفل،زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه ها ازاد شود به دلخواه در این مرحله می توانید ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید.
مرحله هفتم: نصف لیوان ابجوش درون تابه بریزد و اجازه دهید مواد بپزند و اب ان باید کاملا کشیده شود در اخر یتیمچه را در ظرف مورد نظر ریخته و به همراه نان و سبزی میل کنید.
یتیمچه با گوشت
مواد لازم
- بادمجان ۳ عدد
- گوشت گوسفندی ۲۵۰گرم
- پیاز ۲ عدد
- گوجه فرنگی ۳ عدد
- سیر ۳ حبه
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- ابلیموترش ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
برای اینکه این غذا کمی مجلسی تر شود می توانید گوشت گوسفندی تکه شده اضافه کنید در ابتدا بادمجان ها را خرد کرده و درون اب نمک به مدت نیم ساعت قرار دهید تا تلخی ان گرفته شود پس از این مدت بادمجان ها را درون ابکش ریخته تا اب اضافی ان خارج شود.
حالا پیاز را نگینی خرد کنید و درون قابلمه به همراه کمی روغن تفت دهید تا پیاز سبک شود سپس گوشت ها را اضافه کنید و تفت دهید در ادامه نمک و فلفل و زردچوبه را ریخته و تفت دهید.
پس از اضافه کردن ادویه کمی اب بریزید و بگذارید گوشت به مدت نیم ساعت بپزد در تابه دیگر بادمجان ها را با کمی روغن تفت دهید در ادامه گوجه فرنگی را نگینی خرد کنید و درون تابه بریزید.
سیر را ریز خرد کرده و اضافه کنید تا کمی تفت بخورد و عطر ان خارج شود حالا ۱ قاشق رب گوجه را بریزید و تفت دهید تا رنگ ان باز شود.
در اخر این مواد را به همراه ۱ لیوان ابجوش درون قابلمه گوشتها بریزید و بگذارید مواد به طور کامل بپزند و اب ان تبخیر شود و پس از خاموش کردن شعله ۱ قاشق غذاخوری ابلیموترش بریزید.
نکات تکمیلی
یتیمچه تبریزی یا آذربایجانی: تبریزیها گاهی برای مقویتر کردن یتیمچه به آن مقداری گوشت چرخ کرده یا گوشت مرغ اضافه میکنند. در این صورت گوشت را با پیاز تفت میدهند و سپس سایر مواد را به همین ترتیب گفته شده اضافه میکنند. در این صورت کمی زعفران آب کرده غلیظ هم می ریزند.
یتیمچه نیشابوری: عدس و نخود هم دارد. گاهی کشک و نعنا داغ هم به مواد یتیمچه نیشابوری اضافه میشود. عدس یا نخود و حتی در صورت تمایل لوبیا را از شب قبل بخیسانید و جداگانه بپزید و سپس در مرحله اضافه کردن آب جوش به یتیمچه به سایر مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا تمام مواد خوب با هم بپزند و جا بیفتد و در اخر می توانید کمی کشک و نعنا داغ بریزید.
یتیمچه شیرازی: شیرازیها اغلب به جای بادمجان از کدو سبز استفاده میکنند.
یتیمچه اراکی: علاوه بر بادمجان گاهی از کدو هم استفاده میکنند و در مرحله پخت به آن گردوی کوبیده شده هم اضافه میکنند.