سرخ کردن بادمجان با کمترین روغن

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با ترفندهای سرخ کردن بادمجان با کمترین روغن آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

بادمجان یکی از غذای خوشمزه و لذیذ است که در غذای ایرانی و فرنگی استفاده می شود و غذاهای متفاوتی با بادمجان مانند خورش بادمجان،دلمه بادمجان، حلیم بادمجان و…  درست می شود سرخ کردن بادمجان نیاز به حوصله زیادی دارد و در روش‌های معمول سرخ کردن بادمجان از روغن زیادی استفاده می شود زیرا بادمجان مثل یک اسفنج است و محفظه ها و حفره های ریزی دارد که روغن را به سرعت جذب می کند برای جلوگیری از این امر باید محفظه ها و حفره های ریز بادمجان را پر کنید ترفندهای زیادی برای سرخ کردن بادمجان با کمترین روغن وحود دارد تا روشهای معمول  بادمجان های سرخ شده که مقدار زیادی روغن دارند و خوردن آن می‌تواند باعث افزایش بافت چربی در بدن ،انسداد عروق،اضافه وزن و … شود و یک خروجی غذای ناسالم به ما می دهد را کنار بگذاریم و سلامتی را به خود عزیزانمان هدیه دهیم در ادامه این مطلب با ترفند های سرخ کردن بادمجان با کمترین روغن با ما همراه باشید

سرخ کردن بادمجان با کمترین روغن
سرخ کردن بادمجان با کمترین روغن

۱- بالا نگه داشتن دمای روغن

یکی از روش‌های که با آن می‌توان بادمجان را سرخ کرد و روغن زیادی هم جذب نکند بالا بردن دمای روغن است هنگامی که قصد سرخ کردن چند کیلو بادمجان را دارید اگر تابه داغ نباشد و بادمجان های سرد را به آن اضافه کنید باعث می‌شود بادمجان به سرعت روغن را به خود جذب کند بنابراین در قدم اول شما باید بادمجان هایی که سفت و سالم و بدون لک هستند را انتخاب کنید و بشویید و برش بزنید

در مرحله دوم بادمجان ها را با دستمال خشک کنید تا آب آن گرفته شود سپس درون تابه ای که ارتفاع آن نسبتا زیاد باشد روغن بریزید و بگذارید روغن خوب داغ شود سپس بادمجان ها را درون تابه بریزید تا سرخ شود بعد از اینکه یک دسته از بادمجان سرخ شد دوباره باید حرارت را بالا ببرید تا روغن کامل داغ شود و بعد بادمجان را اضافه کنید

پس از پخت بادمجان آنها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی آن از بین برود

۲- استفاده از آب نمک

این روش که بیشتر مردم برای گرفتن تلخی بادمجان از آن استفاده می کنند کاربرد دیگری نیز دارد و باعث می شود بادمجان ها روغن کمتری را جذب کنند در واقع با این کار شما یک تیر و دو نشان می‌زنید هم غذایی خوش طعم دارید و هم غذای کم روغن برای این کار در قدم اول می بایست :بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت ورقه ای یا دلخواه برش بزنید در مرحله دوم در یک ظرف گود آب نمک درست کنید این محلول باید شور باشد سپس بادمجان های ورقه ای را به مدت ۴۰دقیقه داخل آب نمک قرار دهید پس از گذشت این زمان بادمجان ها را بیرون آورده و روی دستمال حوله ای پهن کنید تا آب اضافی آن گرفته شود

خواندن
طراحی سایت فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فوری در سی ام اس ایران

حالا می توانید بادمجان ها را با کمترین روغن سرخ کنید

۳- استفاده از نمک

این روش شبیه استفاده از آب نمک است با این تفاوت که از آب استفاده نمی‌شود برای همه  گاها پیش آمده است که بادمجانهایی که خریداری کردیم تلخ هستند و بخاطر صرفه جویی باید به طریقی تلخی آنها را برطرف می کردیم این روش علاوه بر گرفتن تلخی بادمجان در جذب روغن آن نیز مفید است در این روش مواد لازم شما نمک و یک عدد پلاستیک فریزر است در ابتدا بادمجانهایی که پوست گرفتیم و برش زدیم را آغشته به نمک می کنیم سپس آنها را درون کیسه فریزر قرار داده و گره میزنیم و درون یخچال به مدت ۲ ساعت قرار می دهیم بعد از گذشت این زمان می بینیم که بادمجانهایی که درون کیسه فریزر بودند آب سیاه پس دادند بادمجانها را ببرون آورده و با دستمال حوله آنرا خشک می کنیم و سپس درون روغن سرخ می کنیم

۴- استفاده از سرخ کن

امروزه این روش بسیار رایج شده است و مردم برای پخت انواع غذاها بخاطر صرفه جویی در زمان و سبک زندگی سالم از آن استفاده می کنند سرخ کن انواع مختلف و قابلیت های متنوعی دارد و کاری شبیه فر انجام می دهد برای این کار باید بادمجانهایی که برش زدید را کف سرخ کن بچینید البته بهتر است برای تمیز ماندن سرخ کن از کاغذ مخصوص استفاده کنید روی بادمجانها کمی روغن اسپری کنید و نمک بزنید برای خوشرنگ شدن آن کمی زردچوبه بزنید و به مدت ۱۵دقیقه با دمای ۱۸۰درجه اجازه دهید بپزد

فوت و فن سرخ کردن بادمجان در سرخ کن این است که مابین پخت درهواپز را باز کنید و بادمجانها را زیر و رو کنید و دوباره کمی روغن اسپری کنید

۵- استفاده از ماست

استفاده از ماست یکی دیگر از روش‌های آسانی است که باعث می‌شود بادمجان‌ها در حین سرخ‌شدن روغن کم‌تری جذب کنند. وهیچ تغییری در طعم و مزه آن به وجود نمی‌آورد. در این روش منافذ و بافت بادمجان پر از ماست می‌شود و جایی برای جذب روغن باقی نمی‌ماند. برای امتحان‌کردن این روش جذاب باید:

۱- ابتدا بادمجان‌ها را بشویید؛ بعد پوست بگیرید و ورقه کنید یا به صورت دلخواه برش بزنید

خواندن
طرز تهیه ماهی شوریده (به 3 روش پرطرفدار)

۲- ورقه‌های بادمجان را داخل یک ظرف قرار دهید و روی آن‌ها ماست بریزید.

۳- سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در یخچال قراردهید

۴- بعد تابه ای را روی شعله ملایم قرار دهید تا گرم شود

۵- بادمجان‌های آغشته به ماست را در روغن سرخ ‌کنید. ماست، منافذ بادمجان را می‌پوشاند و با کم‌ترین جذب روغن، بادمجان شما سرخ می‌شود.

۶- در نهایت می‌توانید بادمجان‌ها را روی یک دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافی جذب شود

۶- استفاده از فر

این روش برای کسانی مناسب است که هواپز در دسترس ندارند و می‌توانند به جای آن از فر استفاده کنند

برای این کار باید بادمجان‌ها را بشویید و ورقه کنید در مرحله بعد روی آنها نمک بریزید و روغن اسپری کنید و در آخر داخل سینی فر بگذارید با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵الی ۲۰ دقیقه اجازه دهید سرخ شود و سپس از فر بیرون آورده و نوش جان کنید

۷- استفاده از سفیده تخم مرغ و شیر

یکی دیگر از روش‌های که به شما کمک می‌کند تا بادمجان‌های سرخ شده کم روغن و خوشرنگی داشته باشید استفاده از سفیده تخم مرغ است

در ابتدا سفیده تخم مرغ را بزنید تا از حالت لختگی خارج شود سپس چند قاشق شیر به آن اضافه کنید و به کمک براش روی سطح بادمجان بزنید و سریع در روغن سرخ کنید

توجه کنید در این روش باید بلافاصله پس از زدن ترکیب سفیده و شیر به بادمجان‌ها آن‌ها را سرخ کنید؛ زیرا سفیده تخم مرغ در مجاورت هوای محیط سریع می بندد

۸- کمک گرفتن از گوجه یا آب گوجه فرنگی

برای این روش کاربردی کافی است بادمجان های ورقه ای را درون محلول آب نمک قرار دهید و بعد از ۴۰دقیقه ببرون آورید و روی سطح آنها گوجه بمالید یا از آب گوجه فرنگی میتوانید استفاده کنید ودر اخر با روغن کم دو طرف بادمجان را سرخ کنید

۹- استفاده از آب و روغن

این روش بسیار مفید و آسان است فقط کافی است مقدار کمی آب و روغن داخل ماهیتابه بریزید و اجازه دهید به جوش بیاید سپس بادمجان ها را کف ماهیتابه بچینید و شعله را متوسط کنید و درب ماهیتابه را ببندید بعد از مدتی درب را باز کنید و اگر آب ان تمام شده بود اجازه دهید سرخ شود و نیازی به اضافه کردن روغن نیست

۱۰- استفاده از ماکروویو

احتمالا دیده اید نانی که در ماکروویو گذاشته اید خشک شده است این به دلیل از دست رفتن آب میان بافتی آنهاست و بادمجان بخاطر اینکه آب میان بافتی دارد و مانند اسفنج تشنه ای است که هر چه روغن بریزد جذب خود می‌کند استفاده از ماکروویو بسیار کاربردی است

در ابتدا بادمجان ها را برش بزنید و به مدت ۵ دقیقه داخل ماکروویو قرار دهید  پس از ۵ دقیقه بادمجان ها را بیرون بیاورید و با روغن کم در ماهیتابه سرخ کنید

خواندن
غذاهای مفید برای پیشگیری و کنترل بیماری های قلب و عروق

۱۱- استفاده از تخم مرغ و آرد

۱- بادمجان‌ها را بشویید و برشهای دلخواه بزنید.

۲- یک عدد تخم ‌مرغ را در ظرفی بشکنید و هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.

۳- نصف فنجان آرد، یک قاشق چای‌خوری نشاسته ذرت، یک قاشق چای‌خوری نمک و نصف قاشق چای‌خوری فلفل را در ظرف دیگری بریزید و خوب مخلوط کنید.

۴- روغن سرخ‌کردنی را در ماهیتابه بریزید. می‌توانید از روغن های دیگر مانند کنجد و روغن زیتون و.. استفاده کنید.

۵- ماهیتابه را روی گاز بگذارید و شعله را روی حرارت ملایم قرار دهید.

۶- برش‌های بادمجان را در تخم مرغ بغلتانید.

۷- برش‌های بادمجان روکش‌شده با تخم ‌مرغ را در مخلوط آرد بغلتانید تا روی آن‌ها کاملا با آرد پوشانده شود.

۸- ورقه‌های بادمجان را در ماهیتابه بریزید  و دو طرف انرا سرخ کنید.

۹- در این روش بخاطر مخلوط تخم مرغ و آرد ممکن است بادمجان هنگام سرخ شدن حباب بزند حواستان باشد خودتان را نسوزانید.

۱۲- تفت دادن بادمجان در ماهیتابه

این روش بسیار آسان است و نیاز به هیچ مواد اولیه ای ندارد در ابتدا باید شما بادمجان‌ها برش بزنید و در ماهیتابه بدون روغن کمی تفت دهید توجه کنید شعله باید بسیار ملایم باشد که بادمجان نسوزد سرخ کردن بادمجان در ماهیتابه بدون روغن باعث می شود آب میان بافتی بادمجان کشیده شود

بعد از تفت دادن دوباره کمی روغن در ماهیتابه بریزید و بادمجانها را سرخ کنید بادمجان خوشمزه شما آمده است نوش جان

۱۳- استفاده از نمک و زردچوبه و سیر

برای این روش کافی است مقداری زردچوبه و سیر له شده و نمک را باهم مخلوط کنید اگر سیر نداشتید میتوانید از پودر سیر استفاده کنید

این ترکیب را روی دو طرف بادمجان بمالید سپس در ماهیتابه در روغن داغ سرخ کنید این روش برای غذایی مناسب است که در نهایت در طعم غذا تغییری ایجاد نکند زیرا بادمجانها طعم سیر و زردچوبه می گیرند

نکات طلایی تشخیص بادمجان شیرین از تلخ

۱- انسجام و سفتی، بادمجانی خوب و باکیفیت است که وقتی با انگشت انرا فشار می دهید سریع به حالت اولیه خود باز می گردد و بافت منسجمی دارد و نرم بودن بافت بادمجان نشان از کهنگی و تلخی ان دارد.

۲- اندازه، بادمجان های درشت اغلب دانه دار و تلخ هستند پس در خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان های قلمی و ریز بخرید.

۳- پوست، اگر پوست بادمجان چروکیده و کدر باشد مشخص است که بادمجان سالمی نیست و مزه خوبی نخواهد داشت.

۴- ساقه، بادمجان سالم ساقه ان سبز است و اگر هر گونه علائم کپک زدگی و فاسد بودن مشاهده کردید بدانید که بادمجان سالمی نیست.

۵- وزن، وقتی بادمجان را در دست می گیرید باید سنگینی ان را حس کنید این نشانه شرایط مطلوب پرورش بادمجان سالم است.

به این مقاله امتیاز دهید