طرز تهیه حلوا بوتیکی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه حلوا بوتیکی، یکی از حلواهای خوشمزه و محبوب را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
حلوا یکی از شیرینیهای قدیمی ایرانی است که در دسته محبوب ترین دسرهای غذایی به شمار میآید. حلوا از جمله دسرهای سرو شده در مراسمهای عزا و ایام ماه رمضان نیز میباشد به همین علت همه افراد چندین بار آن را چشیده و مزه آن را میپسندد. حلوا هم همانند اکثر غذاها چندین نوع مختلف دارد، که یکی از انواع مدرن آن حلوا بوتیکی است.
حلوا بوتیکی نوعی حلوای مدرن است که طعم های متنوعی دارد. این حلوا را در انواع طعم های شکلاتی، نارگیلی، گردویی، زنجبیلی و… تهیه می شود. معمولا این حلوا را با قالب سیلیکونی درست میکنند تا بافت پودری و منسجمتری پیدا کند. در ادامه طرز تهیه حلوا بوتیکی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- آرد قنادی ۲ پیمانه
- پودر قند ۱ پیمانه
- کره ۱۰۰ گرم
- روغن ۷۵ گرم
- پودر گردو ۲ قاشق غذاخوری
- پودر گل سرخ ۱ قاشق غذاخوری
- پودر هل ½ قاشق چایخوری
- پودر دارچین ½ قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل ½ قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
طرز تهیه حلوا بوتیکی
برای تهیه حلوا بوتیکی خوشمزه در ابتدای کار یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا به خوبی گرم شود، سپس آرد را به تابه اضافه کرده و حدود ۲۰ دقیقه به خوبی تفت می دهیم تا بوی خامی آرد از بین برود. توجه داشته باشید آرد تغییر رنگ ندهد.
در ادامه کره را روی حرارت بخار کتری به روش بنماری ذوب می کنیم. حالا آرد را الک کرده و مجددا به تابه بر می گردانیم، سپس روغن و کره را به تابه می افزاییم. مواد آردی را به خوبی مخلوط می کنیم تا حالت خمیری پیدا کند، در صورتی که مواد آردی حالت پودری داشت مجددا مقداری روغن به تابه اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا آرد حالت خمیری و منسجم پیدا کند. پودر قند و پودر هل را نیز درون تابه الک کرده و به خوبی مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند.
در ادامه مواد آردی را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه تفت می دهیم، سپس تابه را از روی حرارت بر می داریم. حالا مواد را درون یک کاسه مناسب منتقل کرده و اجازه می دهیم کمی از دمای آن کاسته شده و ولرم شود. (توجه داشته باشید مواد کاملا خنک نشود، به دلیل آنکه درون قالب به خوبی منسجم و یکدست نمی شود. در صورتی که مواد خنک شد، آنرا مجددا به تابه بر می گردانیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا ولرم شود).
در ادامه مواد آردی را به ۵ قسمت مساوی تقسیم می کنیم. به یک قسمت پودر دارچین اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم تا با پودر دارچین کاملا ترکیب شود. به قسمت دیگر مواد پودر زنجبیل، سپس به سه قسمت باقی مانده پودر گردو، پودر گل سرخ و زعفران دم کرده اضافه کرده و به خوبی مخلوط می کنیم تا هر یک از ۵ قسمت طعم و رنگ متفاوتی داشته باشند.
در این مرحله مواد را درون قالب های سیلیکونی می ریزیم، سپس با پشت قاشق به خوبی فشار می دهیم تا کاملا منسجم شود. قالب را چند مرتبه محکم روی سطح کار می کوبیم تا هوای اضافی بین مواد خارج شود و قالب را به مدت ۱۵ دقیقه درون فریزر قرار می دهیم تا حلوا کاملا منسجم و سفت شود.
پس از گذشت این زمان قالب را از فریزر خارج کرده و با احتیاط حلواها را از قالب جدا می کنیم، سپس درون ظرف مورد نظرمان می گذاریم.
در صورت نبود قالب سیلیکونی مواد حلوا را درون ظرف های مستطیلی ریخته و به خوبی فشرده می کنیم و پس از ۱۵ دقیقه استراحت درون فریزر با چاقو برش زده و به دلخواه با پرک بادام و خلال پسته تزیین می کنیم. حلوا بوتیکی خوشمزه شما با طعم های مختلف آماده است. می توانید به همراه یک چای خوش عطر آن را سرو کنید.
چند نکته
- تقسیم مواد حلوا به قسمت های مختلف اختیاری است. شما می توانید فقط یک طعم و یا چندین طعم داشته باشید.
- اگر حلوای شکلاتی می خواهید، می توانید به یک قسمت شکلات تخته ای ذوب شده اضافه کنید.
- برای زیباتر و جذابتر شدن حلوای بوتیکی میتوان در اشکال مختلف تزئین کرده و از قالبهای سیلیکونی استفاده کنید.
- روی حلواها را می توان به دلخواه با پودر پسته، خلال پسته، خلال بادام، گلبرگ گل سرخ و… تزئین کرد.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه حلوای زعفرانی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه حلوای سیاه خوشمزه و تیره رنگ
- طرز تهیه کیک بستنی ، دسر خوشمزه و پرطرفدار
- طرز تهیه دسر شعریه (باقلوا شعریه)
- طرز تهیه رنگینک ، دسر خوشمزه جنوبی
- طرز تهیه دسر کدو حلوایی ترکیه ای
- طرز تهیه شوکو خرما ، دسری خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه شیربرنج ، دسر خوشمزه و اصیل ایرانی
- طرز تهیه مسقطی زعفرانی ، دسر لذیذ شیرازی