طرز تهیه خورش لبو

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه خورش لبو به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.

خورش لبو از خورش‌های خوش‌رنگ و لعاب است که اصالت آن به کشور روسیه تعلق دارد. این خورش خوشمزه و لذیذ در ایران به‌خصوص شهرهای شمالی طرفداران زیادی دارد و در فصل زمستان بسیار پخته می‌شود. در ادامه آموزش طرز تهیه خورش لبو به چند روش مختلف توضیح داده شده است.

طرز تهیه خورش لبو با گوشت

مواد لازم

  • لبو ۲ عدد
  • گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
  • هویج ۲ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • سیب‌زمینی ۲ عدد
  • گوجه‌فرنگی ۲ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • جعفری ۱ دسته
  • رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • سرکه ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده ۳ قاشق غذاخوری
  • کره ۲۰ گرم
  • زردچوبه، فلفل سیاه و نمک، به میزان لازم

طرز تهیه

  • ابتدا یک پیاز را پوست بگیرید و به‌صورت خلالی خرد کنید. درون یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و بر روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازها را به درون قابلمه بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
  • گوشت‌ها را در ابعاد نسبتاً کوچک و به‌صورت خورشتی خرد کنید و به پیاز اضافه نمایید. پس از آن که گوشت‌ها تفت داده شدند و رنگ آنها تغییر کرد یک قاشق زعفران، زردچوبه و مقداری فلفل به گوشت اضافه کنید. پس از چند دقیقه ۳ الی ۴ لیوان آب جوش درون قابلمه بریزید تا گوشت‌ها بپزند.
  • لبو را پوست بگیرید و پس از آن که رنده کردید به همراه سرکه درون تابه تفت دهید. در ادامه رب گوجه‌فرنگی و شکر را به آن اضافه کنید و بعد از آن که لبو نرم شد زیر آن را خاموش کنید.
  • پیاز دیگر را رنده کنید و به همراه کره با حرارت ملایم تفت دهید. سپس هویج را رنده کنید و به پیازها اضافه نمایید. هویج‌ها را تا جایی که نرم شوند تفت دهید.
  • پس از حدود ۲ ساعت که گوشت‌ها پخته شدند سیب‌زمینی را به‌صورت نگینی خرد کنید و به گوشت اضافه کنید. ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا سیب‌زمینی‌ها نرم شوند و تمام مواد تفت داده شده را به گوشت اضافه کنید.
  • پوست گوجه‌فرنگی‌ها را بگیرید و به‌صورت نگینی خرد کنید. پس از گذشت ۱۵ دقیقه گوجه‌های نگینی شده، جعفری خرد شده، مابقی زعفران، نمک، فلفل و سیر رنده شده را به خورش اضافه کنید. ۱۵ دقیقه دیگر اجازه دهید خورش بجوشد و جا بیفتد.
خواندن
طرز تهیه حمص لبنانی (هوموس) ☀️
طرز تهیه خورش لبو
طرز تهیه خورش لبو

طرز تهیه خورشت لبو با مرغ

مواد لازم

  • مرغ ۱ تکه
  • پیاز ۱ عدد
  • لبو ۱ عدد
  • زردچوبه ۲ قاشق مرباخوری
  • شکر ۲ قاشق غذاخوری
  • لواشک آلو ۲۰۰ گرم
  • نمک، فلفل و روغن، به مقدار لازم

طرز تهیه

  • پیاز را پوست بگیرید و بعد از شستشو خرد کنید. حدود ۲ قاشق غذاخوری روغن درون قابلمه بریزید و بر روی حرارت قرار دهید. بعد از آن که روغن داغ شد پیازها را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  • مرغ را به ابعاد دلخواه خرد کنید و به همراه زردچوبه، مقداری نمک و فلفل سیاه به پیازها اضافه کنید و حدود ۲۰ دقیقه تفت دهید. مقداری آب بر روی مرغ‌ها بریزید و در قابلمه را نیمه‌باز بگذارید تا بپزد.
  • پس از یک ساعت که مرغ‌ها پخته شدند و آب قابلمه کم شد لبوهای ورقه شده را به همراه فلفل، نمک و شکر به خورش اضافه کنید. شعله زیر خورش را کم کنید تا به خوبی مزه‌دار شود.
  • لواشک آلو را خرد کنید و در مقداری آب جوش حل نمایید. سپس آن را درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا خورش دوباره بجوشد. پس از جا افتادن خورش آن را درون ظرف دلخواه خود بریزید و به همراه پلو نوش جان کنید.
طرز تهیه خورش لبو
طرز تهیه خورش لبو

طرز تهیه خورش لبو مازندرانی

همان‌طور که گفته شد خورش لبو در بین شهرهای شمالی کشور بسیار پرطرفدار است و مازندرانی‌ها به سبک خود این غذا را تهیه می‌کنند.

مواد لازم

  • لبو ۳ عدد
  • عدس ۱ پیمانه
  •  باقالی ۲ پیمانه
  • آب نارنج یک چهارم پیمانه
  • پیاز ۲ عدد
  • شنبلیله، نعنا، تره و جعفری، هر کدام ۱ بسته
  • رب انار ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
  • گلپر، نمک و فلفل، به مقدار لازم
  • روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
  • نعنا داغ به مقدار لازم
خواندن
طرز تهیه کتلت مرغ خوشمزه و مخصوص

طرز تهیه

  • قبل از هر چیز عدس را چند ساعت خیس کنید و سبزی‌ها را خرد کنید و کنار بگذارید. همچنین لبوها را به‌صورت حلقه‌ای برش دهید و باقالی‌ها را پوست بگیرید.
  • پیازها را به‌صورت نگینی خرد کرده و درون تابه با روغن مایع تفت دهید. سیرها را به‌صورت جداگانه در تابه دیگر تفت دهید و کنار بگذارید.
  • لبوها را به همراه عدس و باقالی درون قابلمه بریزید تا پخته شوند. سبزی‌ها را به‌صورت جداگانه درون تابه حرارت دهید و پس از آنکه کمی تفت داده شدند آنها را به قابلمه اضافه کنید.
  • رب انار و آب نارنج را پس از ۱۰ دقیقه به درون قابلمه بریزید و هم بزنید. پس از گذشت چند دقیقه نمک، گلپر و فلفل را اضافه کنید. سیر داغ و پیاز داغ را در آخرین مرحله به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا پخته شود.
طرز تهیه خورش لبو
طرز تهیه خورش لبو

نکات طرز تهیه خورش لبو

  • به جای خرد کردن لبوها به‌صورت ورقه‌ای می‌توانید آنها را رنده کنید.
  • قبل از پوست گرفتن گوجه‌فرنگی آن را به مدت ۳۰ ثانیه درون آب داغ بیندازید و سپس داخل ظرف آب سرد قرار دهید تا به راحتی پوستش کنده شود.
  • ترش یا شیرین بودن خورش به ذائقه خودتان بستگی دارد و تعیین مقدار سرکه یا شکر خورش به عهده خودتان است.
  • امکان استفاده از گوشت چرخ‌کرده به جای گوشت خورشتی وجود دارد.
  • خورش لبو باید غلیظ و کم آب باشد.
  • خورش لبو معمولاً با نان و ماست سرو می‌شود.

خورش لبو از غذاهای بسیار لذیذ و مقوی است و خوردن آن در روزهای سرد بسیار توصیه می‌شود. طرز تهیه خورش لبو با روش‌های مختلف در مقاله توضیح داده شد. رنگ و عطر بی‌نظیر خورش لبو جلوه خاصی به سفره‌های شما می‌بخشد. شما می توانید در مهمانی ها این خورش را بپزید و از مهمانان پذیرایی کنید.

به این مقاله امتیاز دهید