طرز تهیه شامی لپه

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه شامی لپه به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.

یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای اصیل و محبوب ایرانی شامی لپه است. اصالت این غذا به شهرهای شمالی تعلق دارد؛ اما در شهرهای دیگر نیز به روش‌های متفاوت تهیه می‌شود. شامی لپه سرشار از پروتئین بوده و یک وعده فوق‌العاده مقوی و سالم به خصوص برای ورزشکاران و افرادی که می‌خواهند رژیم بگیرند به شمار می‌رود. در ادامه چند روش طرز تهیه شامی لپه را با شما در میان خواهیم گذاشت.

طرز تهیه شامی لپه به روش شمالی

مواد لازم

  • لپه ۱۵۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • سیب‌زمینی ۱ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • تخم‌مرغ ۲ عدد
  • جعفری و تره ۱۵۰ گرم
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه، به مقدار کافی
طرز تهیه شامی لپه به روش شمالی
طرز تهیه شامی لپه به روش شمالی

طرز تهیه

  • ابتدا لپه را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را تعویض نمایید تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود. سپس لپه‌ها را همراه با دو لیوان آب درون یک قابلمه بریزید و اجازه دهید به طور کامل پخته شوند. مقداری نمک نیز به قابلمه لپه اضافه کنید.
  • سیب‌زمینی را مانند لپه همراه با یک لیوان آب درون قابلمه دیگر بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب پز شود. پس از آن پوست سیب‌زمینی را بگیرید و با رنده ریز رنده کنید و درون یک کاسه بزرگ بریزید.
  • جعفری و تره را به‌صورت ساطوری خرد کنید و با گوشت چرخ کرده به کاسه اضافه کنید. پیاز را نیز رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید و سپس درون کاسه بریزید. لپه‌های پخته شده را درون میکسر میکس کنید و درون کاسه بریزید.
  • تخم‌مرغ‌ها، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به کاسه اضافه کنید و همه مواد را با هم ترکیب نمایید تا به بافت یک‌دست و منسجمی برسند. در ادامه یک تابه مناسب انتخاب کنید و پس از ریختن مقداری روغن آن را بر روی حرارت قرار دهید.
  • به اندازه یک گردو از مایه شامی جدا کنید و وقتی آن را به‌صورت گرد شکل دادید وسط آن را با انگشت سوراخ کنید. غذای شما آماده شده و همراه با گوجه‌فرنگی، خیارشور و نان درون ظرف موردنظر خود سرو کنید.
خواندن
طرز تهیه دلمه پیاز خوشمزه و مجلسی به روش اصیل تبریزی

طرز تهیه شامی لپه مجلسی

مواد لازم

  • لپه نصف پیمانه
  • گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • سیب‌زمینی ۱ عدد
  • تخم‌مرغ ۲ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • سبزی معطر خشک ۳۰ گرم
  • آرد سفید یک و نیم قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه، زردچوبه و نمک، یک قاشق چای‌خوری از هر کدام
طرز تهیه شامی لپه مجلسی
طرز تهیه شامی لپه مجلسی

طرز تهیه

  • لپه را از شب قبل یا ۲۴ قبل ساعت خیس کنید و کنار بگذارید. سپس آنها را آبکشی کنید و درون یک قابلمه با دو لیوان آب بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا لپه‌ها به طور کامل پخته شوند.
  • گوشت را به تکه‌های کوچک برش دهید و با استفاده از چرخ گوشت آنها را چرخ کنید. سیب‌زمینی را در یک قابلمه دیگر با دو لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا کاملاً آب پز شود. بعد از پختن لپه‌ها و سیب‌زمینی آنها را از قابلمه خارج کنید. پوست سیب‌زمینی را بگیرید و لپه‌ها را نیز آبکش کنید.
  • در ادامه سیب‌زمینی‌ها را با گوشت‌کوب له کنید و لپه‌ها را درون غذاساز به حالت پوره درآورید. در نهایت سیب‌زمینی و لپه‌ها را همراه با گوشت چرخ کرده درون یک کاسه مناسب بریزید. در ادامه سیر و پیاز را با رنده کوچک رنده کنید و آب اضافی آنها را بگیرید.
  • سبزی معطر خشک که شامل شوید، نعنا، مرزه و ترخون است به مخلوط گوشت اضافه کنید و سپس تمام مواد را با یکدیگر ترکیب کنید. در ادامه تخم‌مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مایه شامی اضافه کنید و یک‌بار دیگر تمام مواد را با هم مخلوط کنید تا به یک خمیر یکدست تبدیل شوند.
  • مقداری روغن درون تابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از آن که روغن سرخ شد مقداری از مایه شامی بردارید و به هر شکلی که دوست دارید به آن فرم دهید. شامی‌ها را درون روغن بگذارید و اجازه دهید هر دو طرف آنها سرخ شوند.
خواندن
طرز تهیه اشکنه زرشک ساده و خوشمزه

طرز تهیه شامی لپه بدون گوشت

مواد لازم

  • لپه ۱ پیمانه
  • سیب‌زمینی ۱ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • تخم‌مرغ ۲ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • زعفران، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه، به مقدار لازم
طرز تهیه شامی لپه بدون گوشت
طرز تهیه شامی لپه بدون گوشت

طرز تهیه

  • لپه را به مدت یک شب یا چند ساعت خیس کنید و آن را آبکشی نمایید. یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید. لپه‌ها را همراه با دو لیوان آب و نمک درون آن بریزید تا پخته شوند. سپس لپه‌های پخته شده را با آب سرد آبکش کنید و کنار بگذارید.
  • در فاصله‌ای که لپه‌ها در حال پختن هستند سیب‌زمینی را نیز درون قابلمه دیگر به همراه آب بریزید و اجازه دهید تا پخته شود. سپس پوست سیب‌زمینی را بگیرید. سیر و پیاز را نیز پوست بگیرید و رنده کنید.
  • لپه پخته شده، سیب‌زمینی آب پز، پیاز و سیر رنده شده را درون میکسر بریزید و میکس کنید. در ادامه ادویه‌ها را به همراه تخم‌مرغ به مواد درون میکسر اضافه کنید و میکس کنید. اگر مایه شامی شل بود مقداری آرد نخودچی به آن اضافه کنید و مواد را ورز دهید تا یکدست شود.
  • مقداری روغن درون تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود. اندازه یک نارنگی کوچک از مایه شامی جدا کنید و آن را به‌صورت گرد یا بیضی فرم دهید. سپس با انگشت وسط شامی را سوراخ کنید و هر دو طرف آن را سرخ نمایید. در انتها با استفاده از یک دستمال حوله‌ای روغن اضافی شامی‌ها را بگیرید و در ظرف دلخواه خود سرو کنید.
خواندن
طرز تهیه کشک بادمجان ، غذای اصیل و پرطرفدار ایرانی

شامی لپه از انواع شامی‌ها است که در کمترین زمان و با ساده‌ترین مواد تهیه می‌شود. طرز تهیه شامی لپه به شیوه‌های مختلف در این مطلب توضیح داده شد و می‌توانید آن را با نان یا برنج نوش جان کنید. امکان تهیه این غذا بدون گوشت برای گیاهخواران وجود دارد.

به این مقاله امتیاز دهید