طرز تهیه شیرینی ساق عروس
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه شیرینی ساق عروس ، یکی از خوشمزه ترین شیرینی های سنتی ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
شیرینی های سنتی بسیار متنوع و بی شماری در تمام شهرهای ایران پخت می شود که بسیار پرطرفدار و قدیمی اند. یکی از شیرینی های اصیل ایرانی شیرینی ساق عروس است که برای مناسبت های خاص به خصوص عید نوروز تهیه می شود.
شیرینی ساق عروس یکی از شیرینی های خوشمزه، سنتی و اصیل است که با دستورهای متنوعی تهیه و درون آن نیز با مواد متنوع و دلخواه چون مغزها، کرم و… پر می شود. اگر می خواهید خودتان این شیرینی سنتی را در خانه درست کنید در ادامه با طرز تهیه شیرینی ساق عروس با ما باشید.
مواد لازم
- آرد ۲ پیمانه
- زرده تخم مرغ ۲ عدد
- شیر ولرم نصف پیمانه
- روغن مایع یک چهارم پیمانه
- پودر قند یک قاشق چایخوری
- نمک یک هشتم قاشق چایخوری
- عصاره وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
- روغن به مقدار لازم
مواد لازم برای مغز شیرینی
- پودر گردو نصف پیمانه
- پودر قند نصف پیمانه
- گلاب یک چهارم پیمانه
- پودر پسته دو قاشق غذاخوری
- پودر هل یک قاشق چایخوری
- عسل دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه شیرینی ساق عروس بدون فر
برای تهیه این شیرینی خوشمزه ابتدا زرده تخم مرغ ها را جدا کنید. زردهها را هم بزنید تا یکدست شوند. شیر را به زردههای تخم مرغ اضافه کرده و مخلوط کنید. در ادامه روغن مایع و عصاره وانیل را به این مواد اضافه کرده و هم بزنید.
حالا آرد را در دو مرحله الک کنید و یک قاشق چایخوری پودر قند و نمک را به آن اضافه کنید. مواد خشک را آرام آرام به مایع فوق اضافه کنید و در حین اضافه کردن هم بزنید. زمانیکه خمیر کمی سفت شد، آن را ورز بدهید تا کاملا یکدست و صاف شود. سپس خمیر را به ظرفی منتقل کنید و روی آن را با دستمال بپوشانید.
دو ساعت به خمیر فرصت دهید تا در دمای محیط استراحت کند. پس از استراحت خمیر، بخشهای کوچکی از آن را بردارید و وردنه بزنید تا نازک شود. حالا خمیر نازک شده را به دور استوانه مخصوص شیرینی ساق عروس بپیچید. (استوانه چوبی یا فلزی مخصوص این شیرینی را به راحتی میتوانید تهیه کنید).
هر کدام از خمیرها را با کمک همان استوانهها داخل مخلوط پودر قند و پودر هل بغلتانید. زمانیکه سطح آنها کاملا آغشته شد، به سراغ مرحله سرخ کردن شیرینی ها میرویم.
روغن مایع را داخل یک تابه نچسب گرم کنید و شیرینیها را داخل روغن سرخ کنید. هنگامی که شیرینی ساق عروس در روغن سرخ میشود، شما میتوانید آن را به راحتی از استوانه میانی جدا کنید.
حالا نوبت به مغز شیرینیها میرسد. پودر گردو را با پودر قند و گلاب با هم ترکیب کنید و با کمک یک قیف، مواد را داخل حفره شیرینی ها بریزید. سپس سر و ته شیرینی ها را به عسل آغشته کنید و آن ها را داخل کاسه ی محتوی پودر پسته فرو ببرید تا پودر پسته به سر و ته شیرینی بچسبد.
اگر می خواهید مواد میانی ساده تری داشته باشید می توانید از کرم آماده استفاده کنید. انواع کرم ها با طعم های مختلف را می توانید از لوازم قنادی تهیه کنید. شیرینی خوشمزه ساق عروس شما آماده است. آن را در ظرف دلخواه خود بچینید و در کنار یک چای خوش طعم برای مهمانی ها و یا عصرانه سرو کنید.
چند نکته
- شیرینی ساقه عروس را میتوانید به مدت کمتر از یک هفته در ظروف دردار و خارج از یخچال نگهداری کنید.
- در تهیه کردن شیرینی ساق عروس میتوانید به جای پودر گردو از پودر بادام یا هر مغز دلخواه استفاده کنید. همچنین برای تزیین کردن سر و ته شیرینی ها میتوان کنجد را جایگزین پسته نمود.
- برای تهیه کردن شیرینی ساق عروس نارگیلی میتوانید در مرحله پیچیدن خمیرها به دور استوانه مخصوص، به مخلوط پودر قند و هل، پودر نارگیل نیز اضافه کنید و شیرینی ها را در آن بغلتانید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه شیرینی قرابیه خوشمزه به روش اصیل تبریزی
- طرز تهیه شیرینی ملکه بادام خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه شیرینی نارگیلی مجلسی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی قیطونی خانگی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کیک روانی ترکیه با شربت مخصوص
- طرز تهیه کیک روانی پرتقالی ، کیک خوشمزه ترکی