طرز تهیه شیرینی ملکه بادام
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه شیرینی ملکه بادام ، یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین شیرینی های سنتی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
شیرینی ملکه بادام یکی از شیرینی های سنتی و قدیمی بسیار خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است. دستور تهیه این شیرینی بسیار راحت است و می توانید آن را در خانه و برای مهمانی ها و دورهمی ها و به خصوص عید نوروز تهیه کنید.
در واقع شیرینی ملکه بادام یک لایه خمیر است که روی آن با آجیل پوشیده شده است از همین رو به شیرینی آجیلی نیز معروف است. در ادامه طرز تهیه شیرینی ملکه بادام خانگی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- آرد ۳۷۵ گرم (۲/۵ پیمانه)
- پودر قند ۱۲۵ گرم (۱/۲ پیمانه)
- کره ۲۰۰ گرم
- تخم مرغ ۲ عدد
- خامه صبحانه ۵۰ گرم
- پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
مواد لازم برای رویه شیرینی ملکه بادام
- عسل ۲۰۰ گرم
- کره ۷۵ گرم
- خامه ۵۰ گرم
- شکر ۱/۲ لیوان
- خلال بادام ۲ لیوان
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای تهیه این شیرینی خوشمزه ابتدا پودر قند را به همراه کره (یا روغن) با همزن برقی خوب هم بزنید تا حجیم و سفید رنگ شود. (اگر به جای پودر قند از شکر استفاده می کنید آن را کمی آسیاب کنید تا ریزتر شود).
سپس تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کنید و با افزودن هر کدام ۱ دقیقه مواد را خوب بزنید. به همراه دانه آخر تخم مرغ هل را اضافه کنید و بعد خامه را افزوده و مجدد ۱ دقیقه دیگر نیز هم بزنید. در انتها آرد و بیکینگ پودر که از قبل مخلوط و الک کرده اید را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
سینی فر یا قالب حدودا ۳۰*۴۰ سانتی را کاغذ روغنی انداخته و خمیر شیرینی را داخل آن بریزید و دوبار به سطح بکوبید تا هم تراز شود و هوای آن خارج شود و سپس آن را به طور یکدست روی سطح سینی پهن کنید.
سپس سینی را درون فر که از قبل گرم کرده اید قرار دهید و دما را روی ۱۷۰ درجه تنظیم کنید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا اطراف خمیر طلایی شود، سپس آن را بیرون بیاورید.
تا وقتی خمیر در فر است باید مواد رویه شیرینی را حاضر کنید. تمام مواد رویه را داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. بگذارید مواد به مدت ۵ دقیقه بجوشد، سپس آن را از روی حرارت بردارید.
خمیر را که از فر بیرون آوردید تمام مواد رویه را روی آن به طور یکدست پخش کنید. سپس مجدد برای ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینی طلایی شود. وقتی رویه شیرینی کاملا طلایی شد آن را از فر خارج کنید و پس سرد شدن کامل، آن را برش بزنید و با پودر پسته تزئین کنید.
نکات پخت
- حتما از سینی ۳۰*۴۰ استفاده کنید وگرنه قطر لایه زیری بیشتر می شود.
- به جای بادام از هر نوع مغزی که در دسترس دارید می توانید استفاده کنید.
- این خمیر احتیاجی به ورز دادن ندارد. اگر شیرینی شما به روغن افتاد بدانید که خمیر را بیش از حد ورز داده اید.
- بادام سریع می سوزد و تلخ می شود پس دقت کنید بیش از حد طلایی و سرخ نشود.
- اگر دوست دارید مقدار شیرینی کم باشد شکر را کمتر بریزید.
- زعفران را در ۲ دقیقه انتهای پخت رویه اضافه کنید تا عطر و بو آن حفظ شود.
- اگر خمیر خیلی چسبنده بود کمی آرد اضافه کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه شیرینی قرابیه خوشمزه به روش اصیل تبریزی
- طرز تهیه شیرینی نارگیلی مجلسی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی و خوشمزه
- طرز تهیه کیک روانی ترکیه با شربت مخصوص
- طرز تهیه کیک روانی پرتقالی ، کیک خوشمزه ترکی
- طرز تهیه بروانی شکلاتی خوشمزه و پرطرفدار
- طرز تهیه لاوا کیک شکلاتی (چاکلت لاوا کیک)
- طرز تهیه کیک خیس شکلاتی خوشمزه و مجلسی