طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی ، مخصوص عید نوروز
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ تصمیم گرفتیم تا نکاتی را درباره طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی بیان کنیم، برای آشنایی بیشتر با نکات مهم پخت این شیرینی در ادامه همراه ما باشید.
یکی از خوشمزهترین شیرینیهای ایرانی شیرینی پفکی گردویی است. همچنین طرز تهیه این شیرینی راحت است و با روشهای مختلف درست میشود. شیرینی پفکی گردویی از شیرینیهای مناسب برای پذیرایی در مناسبتهای مختلف است که طعم آن زیر زبان میماند. در مقاله امروز طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی به روشهای مختلف و نکات مهم را آموزش میدهیم.
طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی مجلسی
مواد لازم
- زرده تخممرغ ۳ عدد
- پودر قند ۷۵ گرم
- آرد سفید ۱ قاشق چایخوری
- آب لیموترش یک چهارم قاشق چایخوری
- پودر هل یک چهارم قاشق چایخوری
- گردوی نیمکوب شده ۱۰۰ گرم
- وانیل نوک قاشق چایخوری
- پودر پسته به میزان لازم
طرز تهیه
- زردههای تخممرغ را در یک کاسه بزرگ بریزید و پودر قند و وانیل را به آن اضافه کنید. مواد را به مدت ۵ دقیقه با همزن برقی مخلوط کنید تا کشدار و سفید شوند. پودر هل را به همراه آب لیموترش به مواد اضافه کنید و مجدد به مدت یک دقیقه با همزن برقی مواد را هم بزنید. استفاده از آبلیمو سلیقهای است و برای تعادل طعم شیرینی به کار میرود.
- اگر میخواهید شیرینی کمی ضخیمتر شود آرد را به مواد اضافه کنید. گردوهای نیمکوب شده را نیز درون کاسه بریزید و تمام مواد را با قاشق مخلوط کنید. فر را روی حرارت ۱۳۰ الی ۱۵۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و آن را روشن کنید تا گرم شود.
- کف سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و مقداری از مایه شیرینی را با ۲ سانتیمتر فاصله از یکدیگر روی آن بریزید. با استفاده از قاشق فشار خیلی کمی به مایه شیرینی وارد کنید تا مقداری پهن شود و برای تزیین کمی پودر پسته روی شیرینیها بریزید.
- سینی را درون فر بگذارید و اجازه دهید شیرینیها به مدت ۱۵ دقیقه پخته شوند. زمانی که شیرینیها پف کردند و کمی حجم گرفتند کاملاً آماده هستند. اگر وسط شیرینی شل شد کافی است آن را در دمای اتاق قرار دهید تا کاملاً سرد شوند. این موضوع باعث میشود شیرینیها ترد و توخالی شوند و مزه بسیار خوبی به خود بگیرند.
طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده تخممرغ
مواد لازم
- سفیده تخممرغ ۴ عدد
- مغز گردو خرد شده یک دوم پیمانه
- شکر ۲۰۰ گرم
- وانیل یک دوم قاشق چایخوری
- جوهر لیمو یک دوم قاشق چایخوری
- خلال بادام و پسته به میزان لازم
- سفیدههای تخممرغ را در یک کاسه بزرگ و مناسب بریزید و به مدت ۵ دقیقه با همزن برقی آنها را مخلوط کنید. هنگامی که سفیده تخممرغ در حال مخلوط شدن است شکر را به آرامی به آن اضافه کنید. بهاندازهای سفیده و شکر را هم بزنید که هنگام برگرداندن ظرف نریزند.
- جوهر لیمو و وانیل را به سفیده تخممرغ اضافه کنید و مجدد تمام مواد را هم بزنید. در این مرحله میتوانید از رنگ مجاز خوراکی نیز استفاده کنید که کاملاً سلیقهای است. در ادامه مغز گردو خرد شده را به مواد اضافه کنید و با استفاده از لیسک آنها را هم بزنید تا یکدست شوند.
- با کاغذ روغنی کف سینی فر را بپوشانید. مایه شیرینی را با استفاده از قیف پارچهای یا قاشق روی کاغذ بریزید. بهتر است شیرینیها ۵ سانتیمتر از یکدیگر فاصله داشته باشند تا زمانی که حین پخت حجم میگیرند به هم نچسبند.
- فر را روشن کنید و روی دمای ۱۵۰ سانتیگراد تنظیم نمایید. پس از چند دقیقه که فر گرم شد سینی را درون آن قرار دهید و بعد از ۴۵ دقیقه شیرینی آماده است و زمانی که هنوز داغ است با خلال پسته و بادام روی آنها را تزیین کنید. پس از آن که شیرینیها کاملاً سرد شدند میتوانید آنها را درون ظرف دلخواه خود بچینید.
طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی بدون فر
امکان تهیه کردن شیرینی پفکی گردویی بدون فر وجود دارد و به این منظور باید مواد زیر را آماده کنید:
مواد لازم
- زرده تخممرغ ۳ عدد
- پودر قند نصف پیمانه
- گردوی ریز خرد شده نصف پیمانه
- وانیل یک هشتم قاشق چایخوری
طرز تهیه
- ابتدا زردههای تخممرغ را درون یک کاسه نسبتاً بزرگ بریزید و آنها را همراه با پودر قند مخلوط کنید. برای مخلوط کردن مواد از همزن برقی با دور تند استفاده کنید تا کشدار و سفید شوند. گردوها را در اندازههای بسیار ریز خرد کنید و همه مواد را با لیسک هم بزنید تا یکدست شوند.
- پس از آن که مایه شیرینی به غلظت مناسب رسید آنها را درون قیفهای پارچهای بریزید. در ادامه در یک تابه کاغذ روغنی قرار دهید و شیرینیها را با فاصله از یکدیگر روی آن بریزید. در صورت دلخواه با پودر پسته یا خلال بادام روی شیرینیها را تزیین کنید و تابه را به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا شیرینیها پف کنند. زمانی که شیرینیها سرد شدند آنها را به آرامی از کاغذ روغنی جدا کنید و درون ظرف اصلی بچینید.
نکات مهم طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی
- اگر میخواهید شیرینی حجیمتری داشته باشید مغز گردو را در اندازههای درشتتر خرد کنید.
- اگر تمایل دارید شیرینیها رنگ بگیرند کمی زعفران دمکرده به آنها اضافه کنید.
- استفاده از جوهر لیمو باعث میشود رویه شیرینی خشک و جدا نشود.
- زرده تخممرغ در مقایسه با سفیده بافت شیرینی را تردتر میکند.
- در صورتی که وسط شیرینیها شل شد مدت پختن آنها را بیشتر نکنید؛ زیرا کاملاً طبیعی است و پس از خنک شدن وسط آنها سفت میشود.
- تا زمانی که شیرینیها به طور کامل خنک نشدند آنها را از کاغذ روغنی جدا نکنید.
- قبل از اضافه کردن پودر قند آن را سه بار الک کنید تا در شیرینی گلوله گلوله نشود.
- شیرینیها را درون ظرف دربسته و جای خشک نگهداری کنید.
- برای تهیه شیرینی پفکی گردویی حتماً از وانیل شکری باکیفیت استفاده کنید.
- در صورتی که تمایل دارید شیرینیها بیشتر پف کنند مقداری بکینگ پودر اضافه کنید.
سخن پایانی
در مطلب امروز تلاش کردیم طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی به همراه نکات مهم آن را آموزش دهیم. این شیرینی برای تمام ایام سال مناسب است و میتوانید در روزهای خاص با تهیه آن از مهمانانتان پذیرایی کنید.